Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My mame psy dva, hned bych si poridila tretiho, ale bohuzel, zije se mnou babicka a ta je kategoricky proti… ![]()
Ja mam dva rhodezske ridgebacky a taky jsme uvazovali nad tretim ale nakonec zamitli, pri prochazce by ti ta treti ruka opravdu chybela, pomalu je nemuzu vzit ani ven s kocarkem. Nekde je naharane tak se ten jeden zamota kolem kocaru, druhy neco citi na druhe strane a ja jen chytam nerva. S miminkem jsou i dva psici hodne narocni, natoz tri. Ale zase se to urcite zvladnout nejak da ale v mem pripade je mi io a dva hafosi na chocholouska ![]()
My máme tři psy a teď 10 měsíčního syna. Bez toho, že máme tří generační dům bych po porodu nezvládla venčit tři psy. Dodneška mně zaskakuje sestra a maminka. Ale je to i tím, že jsou zvyklí denně aspoň na 1-2 hodiny na procházky do lesů a polí..
Tak možná jiné méně náročné pejsky uspokojí zahrada..ale naše ne ![]()
Takže bych vše opravdu dobře zvážila..
@Janichka píše:
Ja mam dva rhodezske ridgebacky a taky jsme uvazovali nad tretim ale nakonec zamitli, pri prochazce by ti ta treti ruka opravdu chybela, pomalu je nemuzu vzit ani ven s kocarkem. Nekde je naharane tak se ten jeden zamota kolem kocaru, druhy neco citi na druhe strane a ja jen chytam nerva. S miminkem jsou i dva psici hodne narocni, natoz tri. Ale zase se to urcite zvladnout nejak da ale v mem pripade je mi io a dva hafosi na chocholouska
To samé jsem chtěla napsat já. Souhlas, k doktoru chocholouškovi to byl kolikrát jen krok
. Ted už jen jeden pes a je to tak akorát. Ale my máme byt. Kdyby byla zahrada VELKÁ, uvažuji jinak.
@jruz taky mam ty obriky v byte
hlavne bylo naprd venceni v zime a mala byla novorozenec
ale miluju je a pryc bych je nikdy nedala a nemenila bych ale tretiho fakt neeeeeee!!! ![]()
My máme teda dva psy. Občas jsme hlídali ještě jednoho. A 3 jsme už nezvládali. Máme hyperaktivní raketovou fenku a starýho pomalýho psa. Jeden kilometr vepředu, druhej se courá vzadu. Na louce pohoda, ve městě peklo. Ten 3.pes byl někde mezi nima, ale na dva lidi to bylo moc.
My máme dva psy na zahradě a třetího bysme chtěli menšího domu ale odkládáme to až se vyjasní jak to bude s prací a s dětma.
Pokud máš psy vychované poslušné, bydlí na zahradě a chodí běžně bez vodítka tak to rozdíl není jestli dva nebo tři. ale tři psy na vodítku a kočár si představit neumím. ![]()
Naše situace je úplně stejná jako zakladatelky
Dva pejsci, staší, jeden klouby v háji a v plánu miminko. A do této sestavy pořídit dalšího pejska to bych teda neudělala, přesto že bych domů nejraději táhla každý štěně co mi přijde do ruky
Za prvé proto že ke starším pejskům pořídit štěně nebo mladého pejska mi přijde velice neohleduplné (starší psy už mají rádi svůj klid)a na procházkách už vůbec ne
dva staříci v pozadí, mladej pejsek řádí kolem kočáru a chce házet klacky a do toho mimčo chce drndat
Zakladatelka sice nepíše kde bydlí ale jestli v bytě, tak jen po příchodu zvenku, umýt tři psy a ještě svlíknout mimi, to už je dost práce několikrát denně…Určitě bych nejdřív nechala staré pejsky dožít (nevím jak jinak to napsat) a počkala na příchod miminka a až jak by jsi viděla že to zvládáš uvažovala bych dál… ![]()
Ahoj. my mame 3 a dcerku, ktere je 15mes. mame psa a fenu JRT a samojedku. ale mame domek se zahradou, takze se vylitaj. jestli 2 nebo 3 mi uz neprijde jako velky rozdil, pouze uklizeni zahrady od jejich bobku
jedine, co mi vadi, ze mi pes ocurava vse co vidi. jinak na prochazky s kocarkem se to fakt neda, pokud je mas na voditku.
No abych to přesně objasnila, mám dobrmana 8let-tu už jen baví chvíli lítat za aportem, nic jinýho už jí nebaví-vycvičená ale je, bez vodítka v pohodě a nové psy přijme v pohodě (měli jsme několikrát štěnata na hlídání) druhý je něm. doga, 2roky, jenže mu nechci zatěžovat klouby (po zátěži ho bolí) takže s ním jedině tak procházka. Na vodítku v pohodě, netahá.
Já bych chtěla aktivního psa, na závody a tak.
Bydlíme v bytě (v RD ale zahradu nemáme oplocenou takže ji nevyužíváme pro lítání psů, to jdem raději na louku kousek od baráku)
Tak nevím jestli do toho třetího jít ![]()
Máme dva psi, bydlíme v paneláku, manžel pořád v práci a já po porodu nestíhám s nima chodit častěji ven než 4× denně na 15 minut. Dřív jsme chodili na dvouhodinové tůry, vím že jim to teď strašně chybí
Mám měsíčního synka, tak doufám až bude větší, že budem venku se psy častěji. Určitě bych chtěla dalšího pejska, ale nyní ne
, třeba až se odstěhujem do baráčku se zahradou, ale teď by to byl chudák
![]()
Ahoj, máme doma 2 slovenské čuvačky a jelikož máme chovnou stanici, chceme vždy fenu z vlastního chovu, no a před 4 lety se to tak sešlo, že už muselo být štěně kvůli věku té mladší (už by pak byla stará na porod), ale ta starší tu s námi ještě 2 roky byla. Takže jsme měli 2 roky tři psy. S tím, že pět měsíců po Matyldě se narodila naše Veru. Musím říct, že to bylo náročné, a jak tu někdo psal, naštěstí bydlíme ve dvougeneračním domě s tchány a tudíž v krizových chvílích bylo venčení zajištěno. Ale opravdu - ruce jsou jen dvě, kór s dítětem, které musíš ukočírovat ať už v kočárku nebo pak za ruku, v určitých okamžicích musíš i sebevychovanějšího psa dát na vodítko… Prostě jsme zjistili, že procházky se třemi psy a dítětem k tomu už nejsou tak pohodové. Takže když nejstarší odešla do nebe, všichni jsme se shodli, že zůstaneme u dvou. Oni i ti dva jsou kolikrát až dost. ![]()
Zakladatelko ono spíš asi půjde o ten běžný provoz, přeci jen závody nemáš každodenně. To bys třeba pak šla na dlouhou procházku jen s tím jedním aktivní a ty dva starší nechala doma? To nevím, no, zas aby to nedělalo neplechu ve smečce. Taky ani dobrman, ani něm. doga nejsou malí psi, že teď netahají na vodítku a jsou OK - třeba by s nima štěně taky zacloumalo.
Nevím…jen vím, že i přesto, že čuvač není prototyp aktivního psa, na procházky chodí na volno a poslouchají, jsou vychované…tak mi furt tak nějak ta třetí ruka chyběla, třeba jen přidržet za řetízek, než jsem vyhodnotila situaci třeba s nějakým psem, člověkem atd.
Ale já na to koukám očima člověka, kterému závody, agility a spol nic neříká a i na tu výstavu jedem jen jednou ročně. Mně procházky vyhovují.
Takže se asi neumím úplně vcítit do tvé touhy po aktivní psovi. ![]()
@arci-mufi to já zas myslím, že pes procházku potřebuje, i když má zahradu. Naši mají taky zahradu, ale když zatřesu řetízkem, můžou se zbláznit radostí, že se jde do lesa.
Zajímal by mě hlavně názor člověka který má tři a více psů. Jak to vše zvládáte i třeba s přítomnosti prcka? Uvažuji nad pořízením třetího psa, chtěla bych se s ním věnovat různým aktivitám, s těma míma už nemůžu, jeden už je starší a druhý nemůže kvůli kloubům. Plánujeme ale i mimčo. Tak by mě zajímalo jak to zvládáte vy co máte více psů, popřípadě zda už by jste do toho nešly?
Díky za reakce