Třetího psa?

Anonymní
18.10.12 21:14

Třetího psa

Zajímal by mě hlavně názor člověka který má tři a více psů. Jak to vše zvládáte i třeba s přítomnosti prcka? Uvažuji nad pořízením třetího psa, chtěla bych se s ním věnovat různým aktivitám, s těma míma už nemůžu, jeden už je starší a druhý nemůže kvůli kloubům. Plánujeme ale i mimčo. Tak by mě zajímalo jak to zvládáte vy co máte více psů, popřípadě zda už by jste do toho nešly?
Díky za reakce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
18.10.12 21:20

My mame psy dva, hned bych si poridila tretiho, ale bohuzel, zije se mnou babicka a ta je kategoricky proti… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
18.10.12 21:23

Ja mam dva rhodezske ridgebacky a taky jsme uvazovali nad tretim ale nakonec zamitli, pri prochazce by ti ta treti ruka opravdu chybela, pomalu je nemuzu vzit ani ven s kocarkem. Nekde je naharane tak se ten jeden zamota kolem kocaru, druhy neco citi na druhe strane a ja jen chytam nerva. S miminkem jsou i dva psici hodne narocni, natoz tri. Ale zase se to urcite zvladnout nejak da ale v mem pripade je mi io a dva hafosi na chocholouska :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
18.10.12 21:25

My máme tři psy a teď 10 měsíčního syna. Bez toho, že máme tří generační dům bych po porodu nezvládla venčit tři psy. Dodneška mně zaskakuje sestra a maminka. Ale je to i tím, že jsou zvyklí denně aspoň na 1-2 hodiny na procházky do lesů a polí..
Tak možná jiné méně náročné pejsky uspokojí zahrada..ale naše ne :oops:
Takže bych vše opravdu dobře zvážila..

• Citovat
  • Upravit
872
18.10.12 21:26
@Janichka píše:
Ja mam dva rhodezske ridgebacky a taky jsme uvazovali nad tretim ale nakonec zamitli, pri prochazce by ti ta treti ruka opravdu chybela, pomalu je nemuzu vzit ani ven s kocarkem. Nekde je naharane tak se ten jeden zamota kolem kocaru, druhy neco citi na druhe strane a ja jen chytam nerva. S miminkem jsou i dva psici hodne narocni, natoz tri. Ale zase se to urcite zvladnout nejak da ale v mem pripade je mi io a dva hafosi na chocholouska :mrgreen:

To samé jsem chtěla napsat já. Souhlas, k doktoru chocholouškovi to byl kolikrát jen krok :mrgreen:. Ted už jen jeden pes a je to tak akorát. Ale my máme byt. Kdyby byla zahrada VELKÁ, uvažuji jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
18.10.12 21:27

@jruz taky mam ty obriky v byte :roll: hlavne bylo naprd venceni v zime a mala byla novorozenec :zed: ale miluju je a pryc bych je nikdy nedala a nemenila bych ale tretiho fakt neeeeeee!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
18.10.12 21:30

My máme teda dva psy. Občas jsme hlídali ještě jednoho. A 3 jsme už nezvládali. Máme hyperaktivní raketovou fenku a starýho pomalýho psa. Jeden kilometr vepředu, druhej se courá vzadu. Na louce pohoda, ve městě peklo. Ten 3.pes byl někde mezi nima, ale na dva lidi to bylo moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
18.10.12 21:48

My máme dva psy na zahradě a třetího bysme chtěli menšího domu ale odkládáme to až se vyjasní jak to bude s prací a s dětma.
Pokud máš psy vychované poslušné, bydlí na zahradě a chodí běžně bez vodítka tak to rozdíl není jestli dva nebo tři. ale tři psy na vodítku a kočár si představit neumím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
18.10.12 21:57

Naše situace je úplně stejná jako zakladatelky ;) Dva pejsci, staší, jeden klouby v háji a v plánu miminko. A do této sestavy pořídit dalšího pejska to bych teda neudělala, přesto že bych domů nejraději táhla každý štěně co mi přijde do ruky :andel: Za prvé proto že ke starším pejskům pořídit štěně nebo mladého pejska mi přijde velice neohleduplné (starší psy už mají rádi svůj klid)a na procházkách už vůbec ne :! dva staříci v pozadí, mladej pejsek řádí kolem kočáru a chce házet klacky a do toho mimčo chce drndat 8o Zakladatelka sice nepíše kde bydlí ale jestli v bytě, tak jen po příchodu zvenku, umýt tři psy a ještě svlíknout mimi, to už je dost práce několikrát denně…Určitě bych nejdřív nechala staré pejsky dožít (nevím jak jinak to napsat) a počkala na příchod miminka a až jak by jsi viděla že to zvládáš uvažovala bych dál… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
18.10.12 22:01

Ahoj. my mame 3 a dcerku, ktere je 15mes. mame psa a fenu JRT a samojedku. ale mame domek se zahradou, takze se vylitaj. jestli 2 nebo 3 mi uz neprijde jako velky rozdil, pouze uklizeni zahrady od jejich bobku :-D jedine, co mi vadi, ze mi pes ocurava vse co vidi. jinak na prochazky s kocarkem se to fakt neda, pokud je mas na voditku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.12 22:21

No abych to přesně objasnila, mám dobrmana 8let-tu už jen baví chvíli lítat za aportem, nic jinýho už jí nebaví-vycvičená ale je, bez vodítka v pohodě a nové psy přijme v pohodě (měli jsme několikrát štěnata na hlídání) druhý je něm. doga, 2roky, jenže mu nechci zatěžovat klouby (po zátěži ho bolí) takže s ním jedině tak procházka. Na vodítku v pohodě, netahá.
Já bych chtěla aktivního psa, na závody a tak.
Bydlíme v bytě (v RD ale zahradu nemáme oplocenou takže ji nevyužíváme pro lítání psů, to jdem raději na louku kousek od baráku)
Tak nevím jestli do toho třetího jít :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2063
18.10.12 23:15

Máme dva psi, bydlíme v paneláku, manžel pořád v práci a já po porodu nestíhám s nima chodit častěji ven než 4× denně na 15 minut. Dřív jsme chodili na dvouhodinové tůry, vím že jim to teď strašně chybí :,( :,( Mám měsíčního synka, tak doufám až bude větší, že budem venku se psy častěji. Určitě bych chtěla dalšího pejska, ale nyní ne :?, třeba až se odstěhujem do baráčku se zahradou, ale teď by to byl chudák :,( :,( :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
18.10.12 23:15

Ahoj, máme doma 2 slovenské čuvačky a jelikož máme chovnou stanici, chceme vždy fenu z vlastního chovu, no a před 4 lety se to tak sešlo, že už muselo být štěně kvůli věku té mladší (už by pak byla stará na porod), ale ta starší tu s námi ještě 2 roky byla. Takže jsme měli 2 roky tři psy. S tím, že pět měsíců po Matyldě se narodila naše Veru. Musím říct, že to bylo náročné, a jak tu někdo psal, naštěstí bydlíme ve dvougeneračním domě s tchány a tudíž v krizových chvílích bylo venčení zajištěno. Ale opravdu - ruce jsou jen dvě, kór s dítětem, které musíš ukočírovat ať už v kočárku nebo pak za ruku, v určitých okamžicích musíš i sebevychovanějšího psa dát na vodítko… Prostě jsme zjistili, že procházky se třemi psy a dítětem k tomu už nejsou tak pohodové. Takže když nejstarší odešla do nebe, všichni jsme se shodli, že zůstaneme u dvou. Oni i ti dva jsou kolikrát až dost. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
18.10.12 23:24

Zakladatelko ono spíš asi půjde o ten běžný provoz, přeci jen závody nemáš každodenně. To bys třeba pak šla na dlouhou procházku jen s tím jedním aktivní a ty dva starší nechala doma? To nevím, no, zas aby to nedělalo neplechu ve smečce. Taky ani dobrman, ani něm. doga nejsou malí psi, že teď netahají na vodítku a jsou OK - třeba by s nima štěně taky zacloumalo. :-D Nevím…jen vím, že i přesto, že čuvač není prototyp aktivního psa, na procházky chodí na volno a poslouchají, jsou vychované…tak mi furt tak nějak ta třetí ruka chyběla, třeba jen přidržet za řetízek, než jsem vyhodnotila situaci třeba s nějakým psem, člověkem atd.
Ale já na to koukám očima člověka, kterému závody, agility a spol nic neříká a i na tu výstavu jedem jen jednou ročně. Mně procházky vyhovují. :-) Takže se asi neumím úplně vcítit do tvé touhy po aktivní psovi. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
18.10.12 23:26

@arci-mufi to já zas myslím, že pes procházku potřebuje, i když má zahradu. Naši mají taky zahradu, ale když zatřesu řetízkem, můžou se zbláznit radostí, že se jde do lesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný