Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
No abych to přesně objasnila, mám dobrmana 8let-tu už jen baví chvíli lítat za aportem, nic jinýho už jí nebaví-vycvičená ale je, bez vodítka v pohodě a nové psy přijme v pohodě (měli jsme několikrát štěnata na hlídání) druhý je něm. doga, 2roky, jenže mu nechci zatěžovat klouby (po zátěži ho bolí) takže s ním jedině tak procházka. Na vodítku v pohodě, netahá.
Já bych chtěla aktivního psa, na závody a tak.
Bydlíme v bytě (v RD ale zahradu nemáme oplocenou takže ji nevyužíváme pro lítání psů, to jdem raději na louku kousek od baráku)
Tak nevím jestli do toho třetího jít![]()
Budeš mít tři pejsky kde každý bude vyžadovat úplně jiný režim…Závodění s pejskem (ať už máš na mysli cokoliv) je časově opravdu moc náročné! Takže po tréninku s mladým ještě procházka a věnování se tvým dvěma a ještě mimčo??? Jsi superman?
Já jezdila s oběma na cvičák a závodila jen s jedním a stálo mě to veškerý volný čas
a to nemáme rodinu. Prostě si to nějak nedokážu představit zvládnout…ty jsi doma, nechodíš do práce???
@bloumik píše:
@JIŘLINKA moc hezky napsáno.
Vím že se to zakladatelce asi moc líbit nebude co tu píšeme, ale beru to podle sebe, taky bych si moc přála zase aktivního pejska, chybí mi to že nic neděláme a už se „jen“ procházíme, ale kvůli tomu ty moje dědky strčit stranou a pořídit si pejska se kterým budu zase moct cvičit a sportovat? Na to je asi příliš miluju než abych jim tohle udělala ![]()
Nečetla jsem příspěvky výše. Já mám dva psy. A třetího jen přes mou mrtvolu. A to myslím vážně. Ty dva naše čoklíky zbožňuju, i když s jednou fenou neustále řešíme nějaké psychické problémy, které si nejspíše nese v genech, vlivem špatného křížení. Ale třetího a s dítětem. To vážně ne. Už dva psi jsou smečka, natož tři. Chování psů ve smečce je jiné. Méně poslouchají. Musela bys drilovat ne jen jednoho, ale všechny tři zároveň tak, aby se naučili pořádně poslouchat. Např. musí umět, že když mluvíš na jednoho, tak ostatní dva čekají. Mají tendence využívat příležitostí, takže když vidí, že věnuješ pozornost jinému, druhý bere roha támhle za zajícem a třetí někde v tichosti právě pojídá pořádný lidský h.vno. Neříkám, že to nejde. Ale připrav se, že budeš muset trénovat a drilovat všechny tři navzájem, pozorovat jejich reakce a pilova a pilovat, aby smečka fungovala na jedno slovo jako celek a toho není jednoduché dosáhout, není to však nemožné.
Ahoj, my máme měsíčního syna a dve feny malinoise ( 8,5 let ) a jednoho dvouletyho beaucerona. A tri psy je moc… I kdyz je mám v kotci-tady to bohuzel jinak nejde
,ke kocarku na vychazku si beru jen jednoho psa. Protoze jakmile mam u sebe staci dva psy, tak delaj mezi sebou bordel… Rvou se, stekaj, behaj… Takze pak nastupuje hlidani prcka a ja psy nalozim do auta a jedeme na louky se vybehat… Ale za mě… tři psy je vazne moooc… I presto, ze je miluju nadevse, tak si obcas rikam, ze jeden pes by stacil…Ale nedam je pryc ani omylem…Proste se to musi nejak zvladat, nastestoi mam super manzela, kterej hoodne pomáhá.
Koukám se tu docela shodujeme… U nás je to taky o tom starý pes versus mladší pes. Když ta starší už zestárne natolik, že nezvládá ujít výlety nebo delší procházku, snažíme se režim přizpůsobit jí. A pak jednou za čas vytáhnout na výlet tu mladší, ale to ta starší celou dobu jen sedí na zahradě a je nešťastná a brečí. U nás je to navíc umocněno tím, že je to vždy matka s dcerou.
Já si fakt myslím, že zvládnout časově, fyzicky a logisticky tři psy, z toho jednoho aktivního mlaďocha, a dítě plus trénink a závody je těžké, ne-li nemožné, aniž by to nebylo na úkor něčeho či někoho, nebo aby to nebylo nefér vůči dvěma starším psům.
Třetího psa? ![]()
Pokud by to měl být pes, se kterým se nehodláš ničemu věnovat na profi úrovni, tak nepořizuj, sama mám tři psy ale dítě zatím nechci, takže u mě je to něčem jiném…
Tak já budu za exotku, my máme psů 6 a 2 malé děti. Máme obr zahradu a dům, kde psiska jsou přes noc, přes den jsou na půl doma a venku. Na vycházky s nima nechodíme, filuše jsou už staré a nikam nechtějí, ony nutně musí hlídat tu zahradu. Berou to jako svatou povinnost a když je vezmu na prochajdu, tak stejně hlídají celou dědinu.
S bloodhoundama občas jdeme do lesa nebo vezmu jednoho na prochajdu s kočárkem. Zvládla jsem i lovecký výcvik a zkoušky se 2 psy v mezidobí mezi 1. a 2. dítětem. Jinak s nimi jezdíme několikrát do roka na výstavy a letos těsně před porodem jsme odchovali štěňátka. Příští rok plánujeme ještě jedny a necháme si fenku do chovu. Smečka nám totiž nějak stárne. Obě plemena nejsou příliš dlouhověká.
Jakmile nám odejdu všechny 3 fily, tak si pak pořídíme štěně. No aještě do toho nějak musíme (nebo teda chceme) zvládnout třetího prcka.
Jsme trochu šílení, ale to pejskaři bývají, aspoň všichni naši známí. ![]()
@Janichka
to mi povídej, zima bývala krutá, hlavně když oba táhli jak zběsilí - na těch kočičích hlavách, které nejdou nijak protiskluzně „upravit“ to byl fakt apetitlich zážitek - již jsem uvažovala o skluznicích na kočár, to by byl sešup
.
pokud neklouzalo, nosila jsem mladého v nosítku - k nezaplacení. aj psi byli klidnější, když jim přes packy nejezdila žádná kola kočáru v lepším případě, v horším zamotali vodítko právě do těch kol a škrtili se - páč to byli fakt pitomci prvotřídního kalibru, co se jen motali.
a zakladatelko, tři jsou opravdu smečka a je třeba je mít stoprocentně zvládnuté. raději opravdu chvíli počkej, až budeš mít na nové psisko opravdu čas, jinak se ti může zparchantět (promiň ten výraz)