Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ano toulavý kočky můžou být přenašečem nemocí. Jinak já jsem bordelář, máme 2 kočky a dítě a zatím všichni žijeme ![]()
Určtě bych tam děti, alespon malé nevodila. Kočky jsou přenašeči toxoplazmozy a všemožných nemocí a nepořádek tomu nepřidá…
Taky bych takhle přemýšlela.
Máme kočku a považuju se za bordeláře. Kočka je ale očkovaná a čistě bytová, odčervovaná. Bordel je dětský a provozní a můjlenostní, když už.
Koček venkovních bych se bála, tam to riziko vždycky je. Minimálně jsou začervený a to bych po bytě nesnesla. Pamatuju se z dětství na venkovní kočky, jak jim tasemnice lezly ze zadků a trousili je do sena, pelechů a na mý tepláky…
Spíš nějací paraziti…
Já taky nejsem zrovna na pořádek, zvířat máme více, ale u těch je vždy uklizeno a jsou odčervená/očkovaná (ta, co to potřebujou…).
Očkování jsem teď řešila a ty 3 základní nemoci, proti kterým se kočky očkují stejně na člověka přenosné nejsou. Tudíž jestli ty toulavé to očkování maj nebo ne je jedno z hlediska nákazy dítěte. Důležité je asi očko proti vzteklině, pokud ty kočky choděj ven. Toxoplazmóza je nebezpečná hlavně pro těhotné, beztak toxo prodělal každý druhý člověk, populace je promořená, toho bych se nebála. Bála bych se spíš parazitů (neodčervené kočky), blech nebo i salmonely, pokud to ty kočky chytnou. Jo a machruju, páč jsem byla v sobotu u veterinářky s kočkama ![]()
Určitě může, já jsem teda magor na úklid a svý děti bych v bordelu žít nenechala, ale zase se řiká špína v bytě = zdravé dítě
nevim co je na tom pravdy.
@Maia22 Myslím, že se říká bordel v bytě - šťastné dítě a tím bordelem je myšleno třeba rozházené hračky a neumyté hrnky od snídaně, ne nevyčištěný kočičí záchod ![]()
@Pipet Já nevim, my kočky nemáme, máme jen psa a ten neni v baráku ![]()
@Maia22 a hlavně se to říká proto, že maminka, která neustále pigluje po dětech je obvykle dost na nervy a nemá na ty děti pro samý úklid čas a nervy. Ovšem pokud zvládne precizně uklízet a ještě být sama v pohodě a věnovat se pořádně dítěti, tak pořekadlo ztrácí smysl.
Že by to ale platilo nějak jinak - tedy přivést děti do cizího zabordelenýho bytu a myslet si, že tam budou šťastné
tak to jistě myšleno nebylo. ![]()
Já celkově nejsem pro kočky ani psy. Když už pes, tak venku a ne v bytě.. Můj názor
Mám možná pitomou otázku
Představuje člověk, který chová v malém bytě kočky nalezené na ulici a hygiena mu moc neříká, zdravotní riziko pro dítě? Nemůže být pronášec třeba toxoplazmozy nebo něčeho? Nemám nic proti kočkám, ale nemám ráda špindíry, mít v byte svinčík a v něm kočky, tak mně napadne všechno možný a bůhví jak se o ně stará
Omlouvám se za anonym, jedná se o příbuzného.