Pas pro pejska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
82
12.10.12 19:04

pas pro pejska

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli jste někdo vyřizovali pejskovi pas, jak dlouho to trvalo?? jeden vet mi tvrdí, že před tím musí na nějaké testy s krví, že je to na 3 měsíce čekání…je to tak??

za jakékoliv informace děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2435
12.10.12 19:09
@carla88 píše:
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli jste někdo vyřizovali pejskovi pas, jak dlouho to trvalo?? jeden vet mi tvrdí, že před tím musí na nějaké testy s krví, že je to na 3 měsíce čekání…je to tak??za jakékoliv informace děkuji.

záleží do které země jedete, pokud je to mimo EU, některé země chtěly tzv. serologický test - testuje se obsah protilátek proti vzteklině a trvá to ty 3 měsíce. Ale co vím, od letošního roku jsou tyto testy zrušeny.

Jinak pas se vydává tak, že se musí pejsek nechat načipovat a při čipování mu veterinář vystaví tzv. Petpas pro malá zvířata. Pas musí veterinář nechat zaregistrovat, to samé čip. Celé to stojí od cca 300-1000kč, dle veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
12.10.12 19:10

My jsme ho dostali hned.. byli jsme jorkšírka načipovat a udělat pas.. a ten pas nam hned vypsal.. žadne krevni testy nedělal ten pas myslim stal 100kč. vyřizovali jsme v roce 2010

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
12.10.12 19:27

Pokud jde jen o vystavení Europasu - ten dostáváš od chovatele, zároveň s načipovaným psem ( v čipu je GPS nebo ne ).
Pokud se jedná o vycestování se psem, záleží na dané zemi a jejich veterinárních podmínkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
12.10.12 19:36
@carla88 píše:
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli jste někdo vyřizovali pejskovi pas, jak dlouho to trvalo?? jeden vet mi tvrdí, že před tím musí na nějaké testy s krví, že je to na 3 měsíce čekání…je to tak??za jakékoliv informace děkuji.

My když jsme chtěli do Německa tak jsme se k veterináři objednali, on ho očipoval a hned mu vystavil průkaz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
12.10.12 19:38

Děkuji. já také vím, že jsou testy zrušené ale veterinář mi tvrdil, že jsou pro to aby pejsek dostal pas… tak mě zmátnul… pojedeme do velké británie, tak zjišťuji co a jak, bo veterináři nic neví a na internetu nemůžu nic najít… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
12.10.12 19:43
@Shreya píše:
Pokud jde jen o vystavení Europasu - ten dostáváš od chovatele, zároveň s načipovaným psem ( v čipu je GPS nebo ne ).
Pokud se jedná o vycestování se psem, záleží na dané zemi a jejich veterinárních podmínkách.

nemáme štěňátko… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
12.10.12 19:48
@carla88 píše:
nemáme štěňátko… :zed:

Hm, je mi to jasný…takže splňte se psem vet. podmínky GB, nechte načipovat, očkovat na všechno co GB před vsupem na území vyžaduje, odčervěte, vyberte solidní přepravní společnost… není nic složitého dostat psa do Anglie, i když import je mnohem snažší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
12.10.12 20:12

Ahoj my jsme dali očipovat pejska a hned nám dali pas, nalepily jsme tam fotku :lol: a bylo tohovo, žádné čekání, máme yorkšíra a bylo to v roce 2007,ale bude to podobné asi, pas stál 100kč a když jsme jeli do ciziny, tak jsme šli na veterinua tam do pasu nám dali razítko že je očkovaný a bylo to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
12.10.12 20:20

Ahoj, my máme kníračku, pas jsem jí nechávala dělat loni kůli cestě do Chorvatska. Načipovaná byla, takže nám vet. vystavil pas ihned, akorát jsem musela na krajskou vet. zprávu pro razítko, že je pes ok. Nikdo psa neviděl, bez mrknutí oka dali štempl a jelo se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
12.10.12 20:25

@beeerush - ano, ale GB má jiné a přísnější podmínky pro export psa, než CRO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
12.10.12 20:32

Pas ti vystaví veterinář na počkání, to je jen knížka místo očkovacího průkazu. Pak ale záleží, do jaké země cestuješ, někde mohou chtít vet. prohlídku (na kterou může být potřeba krev, karanténa apod.). Podle konkrétní země. Ale do běžných EU zemí není potřeba nic, kromě toho pasu.

Že by byly testy proto, aby pes dostal pas, je naprostý nesmysl, veterinář si zřejmě chce namastit kapsu, šla bych prostě jinam. Jak jsem řekla, je to jen kus papíru (knížka) místo očkováku. Nalepíš fotku, nalepíš čárový kód od čipu a jedeš.

Edit: už jsem dočetla, že jedete do Británie, tak tam jsou vstupní podmínky - už ne tak strašně přísné, jako dřív (karanténa apod.), ale jsou, takže proto nejspíš ty testy. Ale to opravdu nemá společného nic s vystavením pasu. To je už něco jako „vízum“ :)

• Citovat
  • Upravit
82
12.10.12 21:21

Děkuji vám všem, už jsem kontaktovala jiného vet. Ten původní, stará se o zvířata mé matky, říkal, jak to všechno ví, že v anglii bydlel atd… ví prd. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
12.10.12 22:16

Pasy jsem vystavovala celému vrhu minulý týden. pas stojí od 150-250kč, záleží, kolik si vezme veterinář pro sebe. jinak čip a pas dá většina veterinářů bez problémů. pak jen zjistit, jaké veterinární podmínky má daná země. na Krajské veterinární správě to určitě ví, jinak se to dá dohledat na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný