Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, jezdím poměrně často s mojí fenkou CC vlakem, ale bohužel od malička " nesnáší " košík, mlátí hlavou o zem, knučí, chce si ho za každou cenu sundat. Je hrozně hodná, mazlivá, nikoho by nekousla.Tak jsem jí před časem koupila náhubek - jen takový ten pásek na suchý zip, co má klasicky za krkem a kolem tlamičky jen pásek. A nasazuji jí ho jen když jde zrovna průvodčí. Jezdíme tak půl roku, nejen vlakem ale i MHD po celé Praze a nikdo neměl žádnou připomínku ( řidič, průvodčí, lidi )a včera na mě " vyjel " hnusně průvodčí ve vlaku, že mi dá na místě pokutu 1000 kč! že pes nemá náhubek, že nějaký stahovací pásek se nepočítá a že je ta pokuta ze zákona. Tak mně dost vystresoval, já na něj čuměla jak zjara, u sebe 40 kč a on furt, at mu dám tisícovku nebo mně vyhodí z vlaku. Samozřejmě já měla open card a pes také jízdenku. Pak vztekle mávnul rukou a řekl, že až mně potká " s tím psem " znovu, tak už mi to prý nepromine. Tak jsem dnes vzala bez psa ten náhubek s sebou a ukazuji ho jiné průvodčí a ta úplně vyvalila oči, že to je normálně plnohodnotný náhubek pro cestování MHD, že vůbec nechápe, co mu vadilo a navíc řekla, že ve směrnicích českých drah neexistuje finanční pokuta, když pes nemá náhubek vůbec, pouze v některých případech pouze vyloučení z vlaku, ale pokuta žádná!! Není tam ani zmínka o tom, jaký náhubek to má dokonce být. Ríkala, že tento pásek je naprosto v pořádku a že to chtěl asi do kapsy a at si rozhodně zjistím jeho jméno a podám na něj stížnost. To mi zase přijde přehnané ale na druhou stranu mám docela obavu, až na tohodle milého pána opět narazím a fenka bude mít opět páseček. Tak mu asi řeknu, že jsem si to zjištovala a at mi tu směrnici " ze zákona " ukáže na papíře. Co myslíte - mám na něj dát stížnost nebo to s ním řešit až opět v akci? Mně se teda moc nechce se s ním hádat před lidma a se psem.
Teda to je blb. Já bych mu to spočítala. Nesnášim, když někdo ze svý pozice dělá frajera a řve na jiný…navíc neoprávněně. No možná to bude slovo proti slovu, ale to je jedno. Zkusila bych mu trochu zavařit. Tahle ječet po ženský a vymejšlet nesmysly.
Já bych to řešila až v případě, že ho potkáš znovu, jinak bych se na to vybodla.
Třeba byl jen blbě vyspalej nebo je to klasickej prudič…
já bych řešila v akci v klidu (myslím ty v klidu, jeho neovlivníš), sděl mu, že sis to zjišťovala (raději ale ověř v řádu pro přepravu cestujících, vysí v každém vlaku myslím) nejen u kolegů, ale i v přepravním řádu, ale že pokud chce řešit pokutou, že to budete v tom případě řešit osobně s jeho nadřízeným.
víc mě nenapadá
Ja bych si teda na nej ztezovala
ani netusis kolika lidem treba takhle vypraznil kapsu
![]()
Díky. No, fenka si tam lhostějně leží rozpláclá u sedadla, pochrupuje si, lidi jí jsou šuma-fuk a on se tam může posr.. asi byl alergický na " bojová " plemena
ještě že tento výraz neřekl nahlas, to bych po něm fakt asi vylítla. Jenže ted se mi to mluví, ale když jsem si včera představila, že mně s ní fakt vyhodí, večer, ve tmě a v té zimě, že budu s unavenou fenkou čekat půl hodiny na další vlak, brrr. Tak jsem byla spíš vykulená, co mi to povídá.
O tom, že by byla nějaká pokuta, tak o tom slyším poprvé..Určitě se dá na netu najít přepravní řád, ten bych si klidně vytiskla a kdyby pan průvodčí měl nějaký hemzi, tak bych mu s tím zamávala před ksichtem…
Věc druhá je ta, že tenhle páseček je v podstatě k ničemu, kousnutí psem nezabrání…a pokud by ho majitel stáhl tak, že by kousnutí zabránil, tak zase pes nemůže dýchat..Není to plnohodnotný náhubek, což měl průvodčí pravdu. Ale pokud vím, tak v řádu žádná definice není, takže taky smůla…
Je to jako s přepravou psa v autě - pes musí být zabezpečený tak, aby neohrožoval řidiče, ale definice nikde…
To jsem ještě zapomněla napsat, že když jsem dnes jela zpátky a přišla zase jiná průvodčí, tak jsem opět vytáhla z kabelky ten náhubek, ukážu jí ho a říkám - Prosím vás, je toto náhubek pro psa? A ona - " Je a proooč?" A já, že s tím měl včera kolega problém a ona " Jooo? A jaký? A proooč? " No, lidi kolem se dobře bavili a my obě byly za blbky
fakt rozhovor na úrovni ![]()
Aha, o tom autě jsem se jednou ptala na tu " definici " policajtů a oni řekli, že bud musí být od řidiče oddělený mříží nebo pes na autopásech. Já teda vozím tři velké feny a má každá svůj autopopruh, na zádech je oko a jsou zacvaknutý na třech klasických pásech. Ve zverimexu mi říkali, že kdo má psa odděleného pouze tou sítí, že to je úplně na nic a mříž je zase nebezpečná, stejně tak, jako kovová přepravka. Kamarádce to takhle při nehodě psa zabilo, ty tyče ho propíchli - to je otřesné!!! Ani radši nepomyslet, mám úplně z té představy husí kůži. Takže do železné klece bych psa v autě nedala.
Tak ono ani ty pásy nejsou bezpečné - při čelní srážce psa náraz vymrští a otočí o 180°, takže letí zadkem napřed a klidně sejme řidiče nebo spolujezdce a zlomí mu vaz..navíc ta vůle u autopásů je taky dost velká a v případě psa velikosti CC je to úplně o ničem…já tedy psy vozím v kufru, mám to oddělené mříží…při počtu pěti psů už to jinak ani nejde…