Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, mám takový dotaz. Dostala jsem dvě vodní želvy. Jak se zimuji? Našla jsem na netu spousty rad, ale něco mi příjde trochu mimo…Třeba, že se jim nedává voda do akvárka
.
Poradíte? ![]()
Vodní se nezimujou, ne? Jen suchozemské… ![]()
My jsme vodní nezimovali teda.
Fakt? Tak já se na holky ( nevím jestli to jsou holky)
tedy vyprdnu. Při nejhorším u nás nebudou štastné ![]()
Vodní se taky dají zazimovat. Pokud si dobře pamatuju, tak opravdu bez vody, v krabici a v hodně chladnu.Ony celou zimu prospí(hybernují).
Ale my jsme je měli normálně v akvárku celou zimu doma. Pokud jsou v pokoji kde je normální teplota, nemusí se zazimovávat.
@zichisek píše:
Vodní se taky dají zazimovat. Pokud si dobře pamatuju, tak opravdu bez vody, v krabici a v hodně chladnu.Ony celou zimu prospí(hybernují).
Ale my jsme je měli normálně v akvárku celou zimu doma. Pokud jsou v pokoji kde je normální teplota, nemusí se zazimovávat.
Tak já je raději zimovat nebudu, abych na jaře nenašla jen nafouknutej krunýř.
V létě jsem je měla v jezírku, takže je na zimu mám domů do akvárka a uvidíme.
@Korrrinka píše:
Tak já je raději zimovat nebudu, abych na jaře nenašla jen nafouknutej krunýř.
V létě jsem je měla v jezírku, takže je na zimu mám domů do akvárka a uvidíme.
Měla jsem to stejně. Přes léto venku v jezírku na zimu do akvárka. Hlavně to chce dát jim tam nějaký šutr, aby mohly vylézt na souš a pak lampu.Ony se budou chodit nahřívat a vysušovat, aby neměly plíseň.
@Korrrinka pokud nejsou zvykle, tak urcite nezazimovat
Mame vodni zelvu a v zime je normalne v akvarku s vodou, akorat se nam „zazimovala“ sama
Hrozne malo zrala, mela minimum pohybu a na jare zase obzivla ![]()
Vodní se nezimují, pokud máš teda takové ty klasické s červenou skvrnou na tvářích. Jsou z Kalifornie, takže tam zima není. (Jinak zimování zas není taková sranda, jako že je dáš do krabice do sklepa, ale u těchto želv se to nedělá).
@Fiducia to je tím, že jí najednou klesla teplota vody… Tyhle želvičky jsou teplomilné, jako malé by měly mít teplotu vody cca 25-28°C, pokud nemají, tak „spí“ a nežerou a nerostou. Až jako velké jim stačí pokojová teplota, pokud není nějak hodně nízká.
Máme doma akva. topítko, takže jim ho máme dát na tech cca 26 °C a normálně k tomu svítít? Dělat jako že zima není, jo?
@AnastazieB
Vodní asi se nezimují
ale my máme suchozemské mršky a ty též nezimujem, protože máme dostatek tepla a svítíme jim tak nezimujem, aspoň odborník nám to potvrdil, ale on říkal, že zimuje suchozemské v lednice kde má zeleninu nevím až bych tam dala želvy do lednice a přijeli by mí rodiče a tam na ně vykoukla želva tak nevím jak by to rozdejchali
![]()
Vodní jsme taky nikdy nezimovali, byly normálně přes zimu v akvárku ( i v létě - bydleli jsme v bytě). I když měly stálou teplotu vody a vyhřívací lampičku a souš, byly přes zimu takové „zpomalené“ a méně žraly. Nezimovala jsem ani suchozemskou na doporučení veterináře…dožila se 10 let. Kamarádce umřela po dvou letech - při zazimování, už se neprobrala…
Ahoj nase mamka ma vodni zelvy pres leto v rybnicku na zahrade a na zimu je soupne do prepravky s trochou vodou do sklepa.