Dítě s jednou ledvinou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8935
19.1.12 19:05
hanka8 píše:
matlahon : Děkuji,nám právě na genetice taky řekli,že vše v pořádku,riziko postižení plodu 1:1800,takže prý mizivé,není potřeba dalších vyšetřeních,vůbec se maminko nebojte a pak prásk taková zpráva :,( A co mě teda včera úplně dostalo,po telefonátu s mým bratrem (bydlíme od sebe daleko,moc se nevídáme)když jsem mu líčila,že asi nemáme ledvinu řekl mi : "jéé segra,vůbec si s tím nedělej hlavu,náš Tomášek (1rok a 1 měsíc) se taky narodil jen s jednou a přijeď se podívat,jak je živé a zdravé dítě :) ..Vůbec nikomu to neřekli,takže ve finále to budeme mít v rodině vrozené a ani o tom člověk neví :nevim: Každopádně budeme doufat,bojovat a taky věřit,že to půjde i s jednou !

Možná že i ty a bratr také máte jen jednu ledvinu.Vyšetřoval vás někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanka8
19.1.12 21:06
lasička1 píše:
Možná že i ty a bratr také máte jen jednu ledvinu.Vyšetřoval vás někdo?

Nevyšetřoval,na ledviny určitě ne ..ale ani bych se tomu nedivila,kdyby tomu tak bylo..Já vůbec se nestačím divit,jak jdeme s bráchou (je o 2roky mladší) ve stejných šlépějích.Máme tátu z dvojčat,bráchovi se před 3mi lety narodili dvojčata a kdyby moje první těhotenství dopadlo dobře,měla bych dnes i já skoro 5ti letá dvojčata..Bráchův další pokus a je z toho Tomášek bez ledviny,můj druhý pokus a to stejné ? Až mě z toho mrazí :( Ale dobrý nápad,zkusím se doktorky zeptat,jestli by mě mohla vyšetřit…

• Citovat
  • Upravit
16
19.1.12 21:17

Hanko pokud plánujete další mimčo tak si určo nechte udělat genetiku. Nám to tenkrát psal dr. z genetiky, když jsem mu psala, jak se muže stát,že na genetice ti řeknou že vše je ok a ty pak po porodu zjistíš že vše v ok rozhodně není. Holky ja se s tím pořád nemužu nějak zžít. Dělám jako že jo,že to beru, ale v koutku si pak pobrečím a strašně se bojím. Hani odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanka8
22.1.12 11:40
matlahon píše:
Hanko pokud plánujete další mimčo tak si určo nechte udělat genetiku. Nám to tenkrát psal dr. z genetiky, když jsem mu psala, jak se muže stát,že na genetice ti řeknou že vše je ok a ty pak po porodu zjistíš že vše v ok rozhodně není. Holky ja se s tím pořád nemužu nějak zžít. Dělám jako že jo,že to beru, ale v koutku si pak pobrečím a strašně se bojím. Hani odkud jsi?

Jsem z Ústí nad Labem..Neboj se,bude to určitě dobrý,musí být ! Já se snažím na to moc nemyslet,říkám si,malej roste,přibírá,víc a víc ho cítím kopat,tak snad jde vše tak jak má,kdyby ta jedna ledvina nefungovala tak jak má,tak už by se snad něco dělo..Musím myslet pozitivně,nemůžu se stresovat a myslet na to nejhorší,na světě je spousta lidí a dětí co trpí a mají ještě mnohem horší nemoce a trable (vždycky si vybavím ty chudinky děti s leukemií atd..) prostě to zvládneme i s jednou ledvinou,tak jako to zvládají jiní :think:

• Citovat
  • Upravit
Švácovka
23.1.12 21:20

Ahoj,jsem z DC-mám 9letého syna.Ve 4.měsíci(prenatalu)jsem se dozvěděla,že syn má 100%ně poškozenou ledvinu(multicystická).Asi ve 3,5letech,po mnoha vyšetřeních mu byla nefunkční ledvina v UL odoperována.Do té doby,než-li byla operace provedena-se nefunkční ledvina svraštěla a odcestovala v těle úplně jinam,než má být.Takže synovi museli ještě provést CT,aby ledvinu našli.Nyní má jizvu vpředu.
Je to zdravý,úžasný kluk,ale tvrdé sporty bych mu asi nedovolila.Ale chodí ve škole na míčové hry,plavat,jezdí na kole-vede normální život-jen se mu snažíme vštípit,aby byl na sebe opatrný. :!

• Citovat
  • Upravit
kačka 75
29.2.12 13:49

Ahoj, mám 6letého klučinu. Ve 20tt nám na genetice sdělili, že má 1 polycystickou ledvinu,2 že je v pořádku. Po porodu jsme zjistili, že máme jen jednu :,( a to levou. Je větší, přebírá funkci za chybějící.
Syna hlídám, vštěpuju mu, aby byl opatrný, ale náš klučík je neposeda. 1× za rok kontrola u lékaře.
Syn je šikula, ted jsme byli u zápisu a těší se do školy. Žádné omezení nemá.
Rád jezdí na kole, ted hrál i hokej, což mi mrazilo, ale pouze rekreačně.
Věřím, že povede normální život bez omezení.
Všem hodně zdravíčka. 8)

• Citovat
  • Upravit
hanka8
2.7.12 19:05

Ahoj Všem,tak už máme po porodu a opravdu se potvrdilo,že má Mareček jen jednu ledvinu,byli jsme na vyšetření hned po porodu,pak i na jeden den a noc v nemocnici na další vyšetření,běháme na Nefrologii skoro každých 14 dní,ale všechny výsledky nám vychází dobře i krev i moč,ta ledvina co máme prý funguje ukázkově,tak jsem moc ráda a jen doufám,že to bude ok i nadále :) Marečkovi budou teď 8.7. dva měsíce a je to pěkně živé miminko,roste jak z vody a vůbec není znát,že by měl nějaký problém :srdce:

""http://s16.postimage.org/9s5×r3a8×/P1140921.jpg:http://s16.postimage.org/…P1140921.jpg

• Citovat
  • Upravit
726
22.8.12 18:38

Tak přeju, ať roste jako z vody, koukla jsem se sem po dlouhé době, my měli stěstí, ledviny byly nakonec dvě, ale řekli mi to až v den odchodu z porodnice, celou dobu tam jsem na to myslela, no už je nám rok, to to uteklo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tucnice
12.9.12 10:03

Ahoj, taky bohuzel patrim mezi mamy ditete s jednou ledvinou, muj pulrocni chlapecek (moje ctvrte dite) se narodil s nadorem na ledvine, takze mu ji hned po porodu odebrali a ma jen jednu. Vsechno bylo v pohode, az minuly mesic dostal zanet mocovych cest a doktori maji podezreni na reflux ledviny, musime na dalsi vysetreni. Mate s tim refluxem nekdo zkusenosti? A kdyby musel brat dlouhodobe nejaka atb kvuli tomu refluxu, nebude to tu ledvinu moc zatezovat? A jeste mam dotaz k jidlu, varite pro deti s jednou ledvinou neco jineho/jinak nez pro ostatni deti? Solit samozrejme nebudu, ale jestli treba davate min masa nebo mlecnych vyrobku kvuli tomu, ze obsahuji hodne bilkovin? Diky moc, mejte se krasne, z.

• Citovat
  • Upravit
16
16.9.12 12:31

Ahoj všem, tak už máme 16m, příští týden se chystáme zase po pul roce na nefrologii. Zatím tuk tuk je snad vše ok. Holky prosím mužu se zeptat jak velkou máte tu jednu ledvinu? A máte nějaký fígl jak odebírat moč na vyš.? Na nočník ješě malej nechce a vzít vzorek je teda kumšt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaela Haklová
3.4.13 15:45

Ahojky, můj syn se narodil s jednou ledvinou, tak nějaké zkušenosti mám. Dnes jsou mu dva, a k světu se má čile. Nějaká drobná omezení sice v životě čekají, ale nic dramatického se neděje. Bohužel pokud se vám to potvrdí tak hokej bude muset vynechat, protože to je velice kontaktní sport, a je tam velké riziko úrazu. Pokud budete mít nějaké otázky klidně napište já vám zkusím poradit. :)

• Citovat
  • Upravit
cokvok
20.1.14 16:15

Ahoj, jsem ve 22.týdnu těhotenství a budeme mít taky miminko s jednou ledvinou. Ráda bych se tady s vámi poradila co vše nás v budoucnu pravděpodobně čeká. Budeme muset při každém nachlazen např. i rýmě chodit na kontrolu s močí? Je nějaké riziko, že při běžném nachlazení se nějak infekce přenese na ledvin? Všude čtu, že bude třeba dávat pozor na prochladnutí, ale nevím jestli se to týká i běžného nachlazení. A co prosím v budoucnu? Bude muset být dítě omluveno z tělocviku, aby nedošlo k nějakému úrazu? Bude moct hrát rekreačně (např. někde za barákem) fotbal nebo se bude muset vyhýbat všem kontaktním sportům? Moc děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
66815
20.1.14 16:21

@lenkret Dítě s jednou ledvinou nemám. Moje tchýně má 1 ledvinu, přišli jí na to v dospělém věku, od té doby je sporadicky pod lékařskou kontrolou. Brzy jí bude 70, tento hendikep ji neomezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
20.1.14 16:55

Můj první syn, kterému je teď skoro 19 let má jednu ledvinu. zjistili to náhodně asi v jeho 5 letech. žádná omezení nikdy neměl. dokonce hraje od svých 4.let hokej. nikdy neměl žádné problémy. jeho jedna ledvina funguje na sto procent, takže žádný problém :) nebojte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
20.1.14 17:15
@blecha72 píše:
@lenkret Dítě s jednou ledvinou nemám. Moje tchýně má 1 ledvinu, přišli jí na to v dospělém věku, od té doby je sporadicky pod lékařskou kontrolou. Brzy jí bude 70, tento hendikep ji neomezuje.

To samé manželova teta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky