Jedno dítě doma a dvojčata

8
3.4.23 22:36

Jedno dítě doma a dvojčata

Ahoj všem :) Jsem maminka 20-ti měsíčního chlapečka a momentálně jsem ve 13 týdnu těhotenství a čekám dvojčata :think: :D Chtěli jsme malému pořídit brzy kamaráda a takle to dopadlo :D Je tu třeba někdo, kdo to má podobně jako já? První dítě a pak brzy dvojčata? Budu moc ráda za výměnu zkušeností, pár řádků a třeba najít i kamarádku v podobné situaci :) Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2765
4.4.23 06:29

Tak gratulace! Jen teda všechna dvojčata co znám mají velmi úzký vztah, od dětí po důchodce, je to až úsměvné. Takže první bude stejně svým způsobem jedinacek a budete muset ještě kamaráda pořizovat :lol: Hlavně ať jsou děti zdravé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
4.4.23 06:40
@Andik.ik. píše:
Ahoj všem :) Jsem maminka 20-ti měsíčního chlapečka a momentálně jsem ve 13 týdnu těhotenství a čekám dvojčata :think: :D Chtěli jsme malému pořídit brzy kamaráda a takle to dopadlo :D Je tu třeba někdo, kdo to má podobně jako já? První dítě a pak brzy dvojčata? Budu moc ráda za výměnu zkušeností, pár řádků a třeba najít i kamarádku v podobné situaci :) Díky :)

Co otec? Je spolupracující? Bude to hodně potřeba. :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5683
4.4.23 07:20

Kamaradu neni nikdy dost :mrgreen:

Bude to jizda, drzte si klobouky ;)

Preji ti 3 krasne zdrave deti a spokojenou rodinku! :kytka:

Příspěvek upraven 04.04.23 v 09:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
4.4.23 09:15

Ahoj., mám sice už větší dítě (skoro 5 let) ale také čekám dvojčata, jsem ted 13tt 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
4.4.23 11:51

Starsi je už větší a dvojčatům je teď 2,5 :D. Tam byla jízda i díky tomu, že z porodnice jsme rovnou řešili covid a učení se starším do školy on-line, do toho řvoucí dvojcata.. peklo :D ale ráda na to vzpomínám.
Gratuluju a přeju ať je vše v co nejlepšim poradku.Jo a zapojení tatínka beru jako samozřejmost :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.4.23 21:55

@Uslava Naštěstí ano, moc mi pomáhal už s prvním synem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.4.23 21:56

@Ahep Nebudeme se nudit :D A děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.4.23 21:57

@eleonora29 Tak to taky blahopřeji :) Jak se těšíš? Já už jsem se docela vyrovnala s počátečním šokem a už se na tu jízdu i těším :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17959
4.4.23 22:35

Měla jsem 6leté a 3leté dítě, když jsem otěhotněla s dvojčaty. Souhlasím, že dvojčata jsou samostatná jednotka. Ale tím malým věkovým rozdílem u vás by měli mít k sobě i tak blízko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.23 12:34

Gratuluji k dvojčátkům! Ze začátku to bude trošku náročné, to je fakt. Ale nakonec to budou super parťáci. Syna zapojte do péče, nosit dudlíky a drobnosti může a bude si připadat důležitý - velký brácha ;) Je lepší, když jsou dvojčátka až další, protože budou mít bráchu od malička a společně si budou pak hrát. Naopak je to horší - dvojčata si mezi sebe jen tak někoho nepustí ;) Každopádně zapojit rodinu, babičky, manžela.. nejlépe když občas vezmou malého ven nebo k sobě, aby neměl pocit, že je odstrčený a budete mít čas se věnovat jen dvojčátkům. Péče o dvojčata je časově náročná, takže se nebojte požádat doma kdykoliv o pomoc, ve výsledku je to pak výhra pro všechny :))) A nebojte, znám maminky, které jsou ve stejné situaci jako vy - nejste v tom sama. A to některé mají i trojčátka :) Takže dvojčata jsou vlastně z tohoto pohledu výhra ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí