Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem
Jsem maminka 20-ti měsíčního chlapečka a momentálně jsem ve 13 týdnu těhotenství a čekám dvojčata
Chtěli jsme malému pořídit brzy kamaráda a takle to dopadlo
Je tu třeba někdo, kdo to má podobně jako já? První dítě a pak brzy dvojčata? Budu moc ráda za výměnu zkušeností, pár řádků a třeba najít i kamarádku v podobné situaci
Díky ![]()
Tak gratulace! Jen teda všechna dvojčata co znám mají velmi úzký vztah, od dětí po důchodce, je to až úsměvné. Takže první bude stejně svým způsobem jedinacek a budete muset ještě kamaráda pořizovat
Hlavně ať jsou děti zdravé!
@Andik.ik. píše:
Ahoj všemJsem maminka 20-ti měsíčního chlapečka a momentálně jsem ve 13 týdnu těhotenství a čekám dvojčata
![]()
Chtěli jsme malému pořídit brzy kamaráda a takle to dopadlo
Je tu třeba někdo, kdo to má podobně jako já? První dítě a pak brzy dvojčata? Budu moc ráda za výměnu zkušeností, pár řádků a třeba najít i kamarádku v podobné situaci
Díky
Co otec? Je spolupracující? Bude to hodně potřeba.
![]()
Kamaradu neni nikdy dost ![]()
Bude to jizda, drzte si klobouky ![]()
Preji ti 3 krasne zdrave deti a spokojenou rodinku! ![]()
Příspěvek upraven 04.04.23 v 09:53
Ahoj., mám sice už větší dítě (skoro 5 let) ale také čekám dvojčata, jsem ted 13tt 🙂
Starsi je už větší a dvojčatům je teď 2,5
. Tam byla jízda i díky tomu, že z porodnice jsme rovnou řešili covid a učení se starším do školy on-line, do toho řvoucí dvojcata.. peklo
ale ráda na to vzpomínám.
Gratuluju a přeju ať je vše v co nejlepšim poradku.Jo a zapojení tatínka beru jako samozřejmost
![]()
@eleonora29 Tak to taky blahopřeji
Jak se těšíš? Já už jsem se docela vyrovnala s počátečním šokem a už se na tu jízdu i těším ![]()
Měla jsem 6leté a 3leté dítě, když jsem otěhotněla s dvojčaty. Souhlasím, že dvojčata jsou samostatná jednotka. Ale tím malým věkovým rozdílem u vás by měli mít k sobě i tak blízko.
Gratuluji k dvojčátkům! Ze začátku to bude trošku náročné, to je fakt. Ale nakonec to budou super parťáci. Syna zapojte do péče, nosit dudlíky a drobnosti může a bude si připadat důležitý - velký brácha
Je lepší, když jsou dvojčátka až další, protože budou mít bráchu od malička a společně si budou pak hrát. Naopak je to horší - dvojčata si mezi sebe jen tak někoho nepustí
Každopádně zapojit rodinu, babičky, manžela.. nejlépe když občas vezmou malého ven nebo k sobě, aby neměl pocit, že je odstrčený a budete mít čas se věnovat jen dvojčátkům. Péče o dvojčata je časově náročná, takže se nebojte požádat doma kdykoliv o pomoc, ve výsledku je to pak výhra pro všechny
A nebojte, znám maminky, které jsou ve stejné situaci jako vy - nejste v tom sama. A to některé mají i trojčátka
Takže dvojčata jsou vlastně z tohoto pohledu výhra ![]()