Jednodenní lyžování do Alp

191
19.3.25 15:54

Jednodenní lyžování do Alp

Ráda bych si ještě letos s dcerou zalyžovala, rozhodly jsme se na poslední chvíli a vzhledem k mým řidičským schopnostem koukám na nabídku jednodenních autobusových zájezdů. Že spaní/nespaní v autobuse bude pakárna, s tím jsem sžitá, spíš by mne zajímaly takové nějaké praktické věci tam - do autobusu se asi přes den jít nedá, že, nebo ano? Takže s sebou krom peněz a mobilu ještě něco berete? Asi nějaké odkládací boxy na batoh tam zvykem nejsou, nebo jsou? Kdyby měl někdo zkušenost konkrétně s Obertauern střediskem, budu ráda za jakýkoliv postřeh, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15418
19.3.25 16:15
@iiiif píše: Více

Tak slušná cestovka by ti tohle všechno měla zodpovědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
19.3.25 16:19

Bol som takto raz na Stubai. Cesta autobusom je opruz. Autobus stal cely den na parkovisku, ale vstup do neho nebol povoleny (vodic lyzoval tiez).
Batoh som si nebral, ale viem ze su tam uschovne na lyze, takze by som sa divil keby neboli na batohy.
Obed som si dal sam na svahu v samoobsluznej restauracii (gulaschzuppe a germknoedel - ake krasne spomienky), ale ak by som nechcel utracat, tak by som si zobral horalky, obecne ich pouzivam ako nahradu obedu ked proste nieje obed rozumne dostupny. Cestou spat bola dohodnuta taka mala ‚krcma‘ kde sme dostali polievku a klobasu - nebolo to zle a moc to nestalo. K tomu som mal svoj tradicny chleba zo salamou, na ten som zvyknuty a tak nejako patri k lyzovacke (na ranajky aj hned po zideni zo svahu a prezutia).
Obertauern poznam - dobra volba, ale tam som bol pobytovo nie na otocku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
19.3.25 16:27

@IcePlanet7
Super, díky. Takže z autobusu v přezkáčích a boty jste nechávaly v autobuse?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
19.3.25 16:50

Ne, ne v autobuse som mal tenisky, autobus zastal na parkovisku, z batozinoveho priestoru vybral lyze a lyziarky, prezul som sa vonku na parkovisku. Tenisky a ponozky (do prezkacu beriem ine ponozky ako do tenisiek) hodil do obalu od prezkacu a ten spolu s obalom na lyze vratil do batozinoveho priestoru autobusu.

Edit: Ale je pravda ze kazdy to moze mat inak, lepsie riesenie ako zavolat do cestovky neexistuje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11157
19.3.25 16:56

Byla jsem takto několikrát, přezout se u autobusu při příjezdu. V autobusu jsme pak nechali vše, do kapsy peníze, mobil a kapesníky:-). Jídlo a pití jsem řešila v místních restauracích. Nicméně existují i takové mini batůžky, s nimiž se dá pohodlně lyžovat, vleze se svačinka, malá lahev atd…

Na sebe do autobusu již lyžařské oblečení, zpět sundat kalhoty (pod nimi legíny), pokud jsou mokré.

Jinak uzamykatelné skříňky v některých střediscích bývají. Hodně lidí je využívalo, mě odrazovala nutnost sjet úplně dolů, ale záleží na středisku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
19.3.25 17:23

@Fazulina díky moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
19.3.25 23:14

Konkrétní středisko neznám, ale celkem běžně v Alpách někam dáme batůžek - třeba u místa kam se dávají lyže u kiosků. A v něm máme termosku s čajem, láhev s vodou a nějakou svačinu, náhradní rukavice… Ještě nikdy nám batůžek nezmizel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11157
20.3.25 00:25
@iiiif píše: Více

https://www.ski-obertauern.at/…ort/skidepot

Očividně tam ty boxy jsou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.