Na jaké oblíbené jídlo chodíte do restaurace?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6608
13.3.25 10:11

Na jaké oblíbené jídlo chodíte do restaurace?

Vedlejší diskuze mě inspirovala k dotazu, na jaké jídlo chodíte do restaurace a proč? Objevily se dva směry, úspora času a jídlo které si sám/sama neuvařím.

Já miluji rumpsteak a italské brambory. Restaurace nějak docílila toho, že chuť toho steaku je jiná, než doma, nebo všude jinde. Ve většině restaurací chutná steak tak, jak si ho zvládnu udělat, tento je prostě lepší :D A to ať koupím vyzrálé skvělé maso, ať použiju jakékoliv maso a postup mám dobrý, mají to o fous lepší. Brambory nejsou běžné gratinované brambory, jsou dokonale uvařené plátky, které jsou ještě asi zapečené, ale tak, že mám pocit kapsičky, jak kdyby ta brambora byla uvnitř nadýchaná. Omáčku mají hustou a božsky ochucenou. Tipuji dobrá odrůda a konvektomat.

Měla jsem ještě moc ráda kari s křupavou kachnou, to jsem si doma zvládla odladit k mé maximální spokojenosti :) taky tam nechodím už tak často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2280
13.3.25 10:19

Chodím do vegnaských a indických restaurací protože nedokžu ty jídla doma vyladit tak aby byla taková jaká jsou dále do Asijkých restaurací (ne bister ale opravdových restaurací) mám ráda i resturace blízkého východu.

Takže asi bych to shrnula miluju ecotické restaurace protože exotická jídla neumím připravit nemám ingedience a ty jídla miluju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21892
13.3.25 10:25

Ty jo, vylozene takove jidlo asi nemam. Myslim si, ze varim pomerne dost dobre :mrgreen:. Sushi, s tim se doma nechci crcat. A pak je to jednou za rok blbej smazak. Ten proste na vylete, v lete na zahradce chutna nejlip :lol:. Radi se vracime do jedne harrachovske restaurace, kde delaji luxusni burgery. Hodne jsme chodili na asii, ale ty jidla uz jsem si vychytala, ze je stejne pripravim doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10238
13.3.25 10:29

@Temnástranasíly Ahoj, především na to, na které mám zrovna chuť. Ale pokud jde opravdu o radost z jídla, tak mám dvě moc oblíbené indické restaurace, japonskou, asijskou, pizzerii, kde pečou na dřevě, hospodu, kde čepují dobré pivo, bar, kde mi umíchají podle chuti, ne jen podle menu a pak jednu veskrze průměrnou, kde je ale milá a hezká obsluha.
Vlastně nejradši chodím na jídla, která neumím, nebo ne v takové kvalitě udělat sám a opravdu je pro mne, pominu-li fastfoody, důležitý servis, zda se cítím jako vítaný host.
V podstatě se dá říct, že v pracovních dnech je pro mne oběd i takovou chvílí, kdy prostě změním prostředí, svým způsobem chvílí, kdy se jdu podívat,,jak se má svět a lidé v něm" a chci z toho mít především příjemný zážitek po všech stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
13.3.25 10:30

My chodíme na dobrý burger, dobrou pizzu…máme už vychytáno kde. Protože zrovna tahle jídla doma neděláme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
13.3.25 10:34

@Eemii

Edit: špatná citace

Příspěvek upraven 13.03.25 v 10:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
13.3.25 10:39

@Eemii Ohledně těch asijských jídel: A máš nějaké doporučení, co do jídla rozhodně dát, aby to byl chuťový zážitek? Mám už taky pár tipů, ale co rozhodně nesnesu, je čerstvý koriandr, který je bohužel základem snad většiny asie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24581
13.3.25 10:41

Svíčkovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6608
13.3.25 10:42
@Judy Hopkava píše: Více

Myslím, že jde bez problému vynechat. Já bych doporučila skupinku na FB Asijská kuchyně - recepty CZ & SK na dotazy a inspiraci, zakladatel je Šon, má obchod a videjka https://www. youtube. com/@sonovinytv, teď vydal i kuchařku a umí to dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6608
13.3.25 10:44
@Premek_Orac píše: Více

Tohle je moc fajn přístup, já teda ocením i „něco navíc“ v běžné věci. Teď jsem si objednala v kavárně čaj a dostala jsem ho ve velké konvici, konečně někdo nešetřil vodou :D

Občas jsme s holkama zašly v Brně do Baru, který neexistuje. Mají to drahé, ale uzpůsobí drinky chutím a obsluha působí, že opravdu chce naši spokojenost. Krom toho mají skvělý burger, safra :think: jdu napsat ségře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
13.3.25 10:47

Já chodím na Čínu, to si doma tak neudělám. Pak pizzu, tu si bez pece taky neudělám jako v pizzerii 🤣 a sem tam na hambace ( ne mekac apod, ale nejake poradne). Jinak Itálii, českou apod moc nechodim, to mi vetsinou chutná víc, kdyz si to udelam podle sebe doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
13.3.25 10:50

@Temnástranasíly V té skupině jsem taky, ale myslela jsem nějakou vyloženě osobní vychytávku, kdy jste si třeba řekli „jo, to je vono“ a od té doby neděláte jinak. Zase nejsem úplně velký experimentátor, čína u nás musí chutnat relativně evropsky, i když je to oxymóron. Třeba pravá čína, která chutná moc sladce, u nás nefrčí, spíš umami chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
974
13.3.25 10:56

Manžel na guláš ze zvěřiny ( divočák a srnčí dohromady ) já na farmářské kuře s grilovanou zeleninou, to doma tak dobry nikdy neudělám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
@Eemii píše: Více

Jó Harrachov, ten znám dost dobře, v dospívání v devadesátkách restaurace Mumlava a jejich rybí speciality, to byly časy.
A to koupaliště, tenkrát ještě nebylo natřené, ale kosatá voda, ta tam byla vždy.

• Citovat
  • Upravit
6608
@Judy Hopkava píše: Více

Za mě si to musí každý vychytat, já jsem teď zkoušela věci od Živiny a přiznám se, nějak mi nesedí zázvor ani v těch směsích. Ale našla jsem využití. Hodně mi chutná jejich chilli pasta.

Obecně si vystačím s kvalitní sojovkou, rybí omáčkou, sezamovým olejem a cukrem, typicky u nudlí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.