Na jaké oblíbené jídlo chodíte do restaurace?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já si jednou za čas si zajdu do asijské restaurace na kung-pao, nebo na sushi.
Kung-pao je jedno z mých nejoblíbenějších jídel. A občas si koupím pizzu v pizzerii, protože doma neudělám, tak dobrou pizzu jako z pizzerie. Jinak si vařím doma. ![]()
Příspěvek upraven 13.03.25 v 13:36
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam rada hlavne thajskou, indickou neco z Ciny, kdyz narazim na restauraci kde to delaji hodne autenticky, rada si tam zajdu. A to presto, ze doma to taky varim, ale neni to uplne ono.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Temnástranasíly píše: Více
Jaka sojovka je kvalitni?
Indii bych rada vyzkousela, vim ze nechci nic hodne paliveho - muzete nekdo neco doporucit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep píše: Více
Obecně se bere za kvalitu Kikkoman, hlavně musí být fermentovaná.
Indii nejedu, na mě je už moc aromatická, takže v tom neporadím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kvalitní je Kikkoman.
Z indické zkus Butter chicken nebo Chicken korma. Ani jedno není pálivé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na domaci testoviny, žebra, tataraky, asijskou kuchyni, sushi, burgry a jidla s hranolkama. Davam si tam to, co nedelam doma. Fritezu jsem zrusila a tak hranolky jen venku. Smazak si davam doma samotny nebo s varenymi bramborami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@princess.consuela píše: Více
Buter chicken si koupil jednou chlap v obchode jako hotovku, chutnalo mu to, ale bylo to palive.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Butter chicken pálivé v restauraci skutečně nebývá. Kupujeme ho dětem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V jedne hotel. restauraci mam oblibene filirovane jehneci s fazolkami ve slaninovem kabatku + k tomu gril. zeleninu.
Nebo milujem steaky v Brne - ted nevim presne to jmeno steakhousu u Killa ci U Billa? ![]()
Takovy klokani steak opet s gril. zeleninkou…mnaaam. pozvala jsem tam na podzim nase deti s rodinami na obed v ramci mych narozek, spokojenost velka a tak v tom budem drzet tradici ![]()
Jinak si radi nechame obcas dovezt pizzu, zaprasime v kfc… obcas cinske bistro…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vyborne tema.
Uplne kopirujes me myslenky. Ja myslim, ze s trochou cviku by se dalo naucit varit prakticky cokoliv na urovni restarurace, ale ja si prave nejake jidla nechavam na to, kdyz se jde do restaurace.
A protoze italske jidla zvladam az moc dobre, inkluzive pizzu, tak jsem si rekla, ze si na vylety do restauraci necham asijskou kuchyni, konkretne thajskou a vietnamskou. Jak rikam, dokazala bych se to naucit, ale prave nechci, at mi to je vzacne a tajemne.
Jinak doma nejake ty fake klasiky typu „orange chicken“, nebo „beef stirfry s brokolici“ delavam. Umim i sushi a gyozy. Ale vic nejak nemam chut se v tom angazovat, abych si to nepokazila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše: Více
Ano, na hov. tatarak s topinkami jsrm uplne zapomnela, na ten taky radi obcas chodime.
A „smaz“ syr delam zas nejradsi doma+brambory s tatarkou k tomu. Nejedna se vsak o klasicky syr ve strouhance, ale asi 1 cm tlusty platek 45% goudy ci eidamu pomalu mekcim v mikrovlnce - vykon na 350. Jakmile takhke syr pekne zmekne, tak me chutna moc, je takovy hedvabny a umim di tedy tohle jidlo udelat docela tdrave a rychle za par kacek, takze trebas v hospode, kde ho maji za 200 a vic bych si ho nedala ani nahodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mé 2 tutovky, na které chodíme, jsou neapolská pizza a tofu jídla z vietnamských nebo čínských restaurací. Nevím jak to s tím tofu dělají, ale doma nejsem schopná dosáhnout stejné konzistence a je to lahoda. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Temnástranasíly koukám, že jsi z Brna, tak na neapolskou pizzu doporučuju restaurace Zaza nebo Doe Boy (určitě ale s rezervací).
A asijské miluju Bonjour Vietnam na Václavské nebo Táo Vietnam Home Cooking & Sushi bar na Hrnčířské. Tam si myslím, že by s tofu přesvědčili i největší zarputilce, protože je to fakt bomba.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Smažák…
![]()
Pořádnej smažák jsem neměl už několik let… Teď mi vrozená lakota nedovolí dát v hospodě přes 200 za smaženej sejra a trochu hranolek, občas koupím v supermarketu předsmaženej a uděláme doma, ale není to úplně to pravý ořechový, když to není udělaný ve friťáku v přepáleným oleji…
![]()
Nedávno jsem se chtěl stavit na smažák v Praze, je tam nějaká levná hospoda, kde se dostane kolem 100,–Kč, ale trochu jsem na to v zamyšlení pozapomněl a už se mi nechtělo se vracet cca 30km kvůli jídlu, tak snad až tam pojedu příště…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.