Na jaké oblíbené jídlo chodíte do restaurace?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12642
13.3.25 13:42
@Ahep píše: Více

Ja mam chutove nejradeji 30vy eidam dvakrat obaleny a tak 6-7mm :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9063
13.3.25 13:51

Dcery na sushi. U nás ho nikdo jiný nejí. Udělám domácí. Ale autentické není. Mám ráda kebab (buď v tortile nebo zelenina, hranolky). Udělám doma celkem kopii. Ale občas si jdeme sednout na originál. Lasagne jsem se i pizzu naučila kdysi od kuchařů a pizzeřů, tak umím kopii doma. Ale někdy si dáme koupenou verzi.
Mám celkem osekaný výběr. Ledacos mi nechutná, nemám ráda omáčky a nerada zkouším nová jídla a vadí mi, když nějaký kuchař dává do jídla výrazné, aromatické koření. Tak v klasické restauraci hranolky/ameriky a obalený sýr nebo řízek, pizzu, salát. Když se mi líbí složení.
Můj muž biftek nebo něco na pepři. Má rád, když je v nabídce něco na prknu servírované a miluje hamburger v original podniku, svíčkovou si nekupuje. Tu vařím doma. Přestože ji nejím, neochutnám, tak ji rodině vařím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.25 14:04

Chodivame na steaky, mexico, indii, vietnam, japonskou kuchyni, neapolskou pizzu, indoneskou, burgery, zverinu… a kdyz drink, tak jedine v Super Panda Cirkusu, protoze to, co umeji namichat tam, to je vazne pecka :srdce: Dulezite je pro me hodnoceni restaurace. Ze zkusenosti vim, ze jakmile to ma pod 4,5*, bude to pro me spis vyhozeni penez. Ceska jidla me nijak zvlast neoslovuji, mam rada vyrazne koreni a bylinky, takze leda kdyz ji nekdo dela moderne. To pak i takova koprovka ma grady a jsem unesena.

• Citovat
  • Upravit
952
13.3.25 16:37

Mám oblíbené restaurace kde si dám cokoliv a vím, že to bude vynikající

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6687
13.3.25 16:49
@Premek_Orac píše: Více

Co se stane v baru, zůstane v baru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10260
14.3.25 08:59
@Temnástranasíly píše: Více

Dokud to někdo neřekne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.25 09:57

My už do restaurací chodíme jen na sushi a občas do nějaké asijské třeba na kachnu. Snažím se o redukci váhy a bohužel jídla z restaurací se mi do jídelníčku nehodí, tak musím téměř denně vařit doma. :,(

• Citovat
  • Upravit
Elielieliii
19.3.25 02:55

@Judy Hopkava Záleží, kterou kuchyni chceš.
Koriandr nahraď petrželí.
Obecně: indie- základ olej/ghí, cibule, česnek (nejlépe nastrouhaný), zázvor (taky nastrouhaný), dat tomu chvilku, koření- garam masala/římský kmín/kari/chilli(pro pálivé)/koření na dhál/koření na masalu…ten římský kmín a garam masala je nejdůležitější, dát tomu chvilku (nespálit!), většinou dát drcená rajčata a dále už „hlavní“. Nespěchat v těchto třech bodech, rozehřát-opéct- rozvonět-olej, základ-koření.
Pak už to jde většinou rychle.
A nesmí chybět kvalitní sojovka, popř. rybi omáčka.
Rýže-jasmín, basmati
Naan- výborný je v Albertu. Na suché rozpálené pánvi
Curry- kari pasta
Thai- pálivé papričky, kokosové mléko
japonsko- miso pasta..jinak se do jap.moc nepouštím.
Snad jsem napověděla.

Příspěvek upraven 19.03.25 v 03:03

• Citovat
  • Upravit
Elielieliii
19.3.25 02:59

@Ahep Sojovka- obchod asijský, nikoliv supermarket. I viet. krám. tmavá je výraznější.

• Citovat
  • Upravit
106614
19.3.25 06:35

Já většinou neodolam pepřové omáčce, jinak dle výběru a chuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.