Jednohubky na křtiny

13335
6.6.11 08:55

jednohubky na křtiny

Ahoj holky,
prosím máte některá nějaké tipy co udělat na stoly na křtiny? Nějaké jednohubky?
Napadlo mě něco s listového těsta - slané, sladké, tyčinky, šnečky, růžičky a se sladkého perníčky, ale do jakého tvaru, aby se to hodilo?
Děkuju za jakýkoli tip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
693
6.6.11 09:02

Můžeš udělat maličké krosánky.

Listové těsto si nakrájíš na dlouhé trojůhelníčky - cca 5×10cm
Dáš něco dovnitř - sýr, šunku, uzený losos …
sroluješ směrem ke špičce, trošku zahneš
potřeš vajíčkem a dáš upéct dozlatova

Krásně vypadá, chutná a voní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
6.6.11 10:44

Já dělám „blbečky“ Je to tvarohové těsto plněné povidly. Kdyby jsi chtěla recept, řekni si :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
6.6.11 10:45

Můžu poprosit o blbečky taky? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
6.6.11 10:48

Jo a z listového těsta jsou dobří šnečci. Dělá se to tak, že si rozválíš list. těsto, potřeš kečupem, podladeš šunkou a sýrem, okořeníš podle chuti (nejlépe pizza koření) sroluješ to a nakrájíš cca 0,5-1cm kolečka. Pokladeš je na plech na pečící papír a upéct. Chutají výborně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
6.6.11 10:50
kometa32 píše:
Můžu poprosit o blbečky taky? :-)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
6.6.11 10:54

OK napíšu recept na Blbečky :-)

1 tvaroh (kupuju ten ve vaničce)
1 hera (nebo něco podobného :-) )
300-350g hladké mouky.

Ze všech surovin vytvoříme těsto, které rozválíme na plát a nakrájíme na čtverečky. Neplníme povidly a kraje slepíme k sobě. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.

Já to teda někdy neobaluju, jen to pocukruju, ale záleží jak moc sladké máte rádi :-)

Když dělám ze dvou dávek tak je toho mooooc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
6.6.11 10:56

Děkuji!!! :kytka: A jak dlouho péct a jak vyhřátá trouba? A proč se jim říkají „blbečci“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
6.6.11 11:01

Kometo tak to já nikdy neměřila jak dlouho se pečou :mrgreen: Prostě až jsou takoví „růžoví“ , to poznáš. Odhadem tipuji cca 15min a troubu mívám tak kolem 170ti.

Nevím proč to jsou blbečci :-) Mělo to takový název už když jsem to opisovala :-) Možná proto, že z toho lepení můžeš zblbnout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
6.6.11 14:49
M-a-j-a píše:
Kometo tak to já nikdy neměřila jak dlouho se pečou :mrgreen: Prostě až jsou takoví „růžoví“ , to poznáš. Odhadem tipuji cca 15min a troubu mívám tak kolem 170ti.Nevím proč to jsou blbečci :-) Mělo to takový název už když jsem to opisovala :-) Možná proto, že z toho lepení můžeš zblbnout :mrgreen:

Take delam tento recept a je to opravdu velice jednoduche a docela rychle. Plnim krome povidel take tvarohem s rozinkami a nekdy i orechovou nadivkou. Take pecu tak 15 minut na 170. Jeste potiram rozshlenym vajickem nez dam pect.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
7.6.11 09:26

Petano já to nepotírám, protože to stejně obaluju v cukru, tak by to bylo zbytečné. Zkus ti i s povidly, je to dobrota!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí