Jedovatá Diffenbachie - může se něco stát????

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
74
28.9.06 12:09

Jedovatá Diffenbachie - může se něco stát????

Maminky, prosím, poraďte. Malá mi lítá po bytě v chodítku, šla jsem jen vyndat prádlo z pračky, vrátím se a koukám, že žmoulá v ruce a strká si do pusy list od Diffenbachie. Nenapadlo by mě, že na ni dosáhne. Poraďte prosím, mám se něčeho obávat? Je to jedovatá rostlina, ale zasáhla jsem hned a ručičky i pusinku jí opláchla vodou. Díky. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
656
28.9.06 12:13

Snad to nestihla sníst… Jen ji sleduj a kdyby byla spavá, nebo jí bylo špatně tak co nejrychleji k dr.
Ale pro jistotu bych si zavolala na dětskou pohotovost…
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
28.9.06 12:20

Ahoj.

Volej dětskou pohotovost. Není to žádná sranda, jestli to měla v pusince nebo si lízala ručičky.

Cibulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
28.9.06 13:13

Ahoj Lindo,
nezlob se na mě za kritiku, ale myslím, že většina maminek se mnou bude souhlasit v tom, že 6ti měsíční dítě nemá v chodítku co dělat. Jak vidíš, tak dosáhne kam nemá a můžou se stát mnohem horší věci než je žmoulání dieffenbachie. Navíc chodítko je pro vývoj dítěte naprosto nevhodná pomůcka. Nevím sice jak moc dlouho v něm Adrianku necháváš, ale například k nám nesmělo chodítko ani přes práh natož, abych do něj malou jen nachvíli po:,–(ila.
Můžeš si zde přečíst pár odkazů:
http://www.google.cz/search?…
Ať to po té ochutnávce dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
28.9.06 13:14

Šťáva z Dyfenbachie může způsobit otok, nebo hůř i ochrnutí dýchacích cest. Záleží, kolik se toho dostalo do krčku. S tak malým dítětem bych jela určitě, už jenom při podezření, že se to stalo!!! Doufám, že jsi nezaváhala, a už jsi na pohotovosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
28.9.06 14:23

Kytka je velmi jedovatá, doufám, že už jsi byla s malou na pohotovosti. Já bych neváhala ani minutu.

A jinak nestačím se divit, že 6m mimi lítá v chodítku. To není dobrý řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
28.9.06 17:23

Ahoj, já se spíš divím, že máš doma tak jedovatou rostlinu, když máš malé dítě, sorry, ale nechápu.
Jela bych na pohotovost ihned a přeju ať se nic neděje.

P.S. kytku ihned vyhoď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
28.9.06 19:17

Všem děkuji za rady i za kritiku. Malá je v pořádku, naštěstí, opravdu mi zatrnulo, ale jelikož to byl vážně mžik, jen si toho listu lízla. S paní Dr. jsme telefonovali, řekla nám, že pokud jsem zareagovala okamžitě a malá list vyloženě nežmoulala v pusince, mělo by vše být OK. Řekla mi, ať ji pozoruji a kdyby se mi něco nezdálo, okamžitě na pohotovost. Naštěstí je v pohodě. Nejsem žádná krkavčí matka, takže mě to sebralo.
Nenechávám Adrianku bez dozoru, máme tak malej byt, že ji mám stále na očích. Tohle byla fakt chvilka. Kytka už je z bytu, chtěla jsem ji dát pryč, ale říkala jsem si, že až začne malá chodit. Jak říkám, myslela jsem, že na ni zatím nedosáhne!
Názory na chodítka jsou různé, odkazy si ráda prostuduju, třeba na to změním svůj pohled, ale momentálně to vidím tak, že těch pár minut, co tam malá vydrží, jí určitě neublíží.
 Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
28.9.06 19:26

Salecko,
neviděla bych takový problém v tom, mít doma jedovaté kytky. Sama jich mám hned několik včetně výše zmíněné. Ale ve chvíli, kdy se začala Lucy sama pohybovat, šly všechny do výšky na skříně, takže si na zalévání musím brát štafle. Důkladná opatření stačí. Čistící prostředky jsem také nevyhodila, ale pouze zamkla do komory. Když se Lucinka začala sápat po těch nejedovatých kytkách, které jsou všude po bytě, tak jsem jí to rázně zakázala a ona rychle pochopila, že to nesmí. Opravdu ani jednou žádnou kytku neochutnala a ani mi neotrhávala listy. Vynahradila si to na nestřežené kosmetice. :lol:
Problém vidím v tom chodítku. Kdyby v něm nebyla, nedosáhla by. Odskočení k pračce se může zdát jako velmi krátká doba, ale ono stačí pár vteřin a neštěstí je na světě. Protože jsme neměli chodítko, tak L. lezla po podlaze, ale když jsem si potřebovala odskočit i jen na chvilinku, šla do ohrádky nebo do postýlky.

Ariana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
28.9.06 19:27

Jsem ráda Lindo, že to dobře dopadlo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
28.9.06 19:29

Ahoj holky,
teda já nevím,ale proč tady soudíte maminu, že nechá svoje dítě ťapat v chodítku :roll: Ptala se úplně na jinou věc a vy se tady do ní hned pustíte…je to snad její věc,ne :?: Já sama chodítko odsuzuju,svoje dítě bych do něj nedala,ale každý má holt jiné názory :idea:

LINDO-k té diffenbachii-já bych se tak moc nebála.Jen malou kontroluj, jestli nemá nějaké příznaky otravy.Kdyby jo, tak šupajděte na pohotovost a pro příště jí lépe hlídej :wink: I když vím,že to nejde.Náš Kuba totiž diffenbachii ochutnal cca před 2 měsíci.A to jsem u něj stála a hlídala ho :oops: Tak ať jste bez následků :! :! :!

pa,pa Yasmin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
28.9.06 19:33

Taky myslím, že jste zbytečně příkré na tu vyplašenou mamku…já taky nevím, jestli bych si uvědomila, že se může dítko otrávit kytkou a tak ji raději preventivně odstranit…to se prostě stává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
28.9.06 19:41

Yasmin a Blanko,
já přece nikoho neodsuzuji. Myslím, že jsem to napsala celkem mírně (ústně by to třeba vyznělo lépe.:) )a to proto, že to spolu souvisí.
Lindo promiň, jestli to tak vyznělo. Nechci tě odsoudit, jsi určitě dobrá máma. Jen jsi třeba ještě o chodítkách nic nečetla a nevíš, že mohou i ublížit. Také jsem se léty hodně poučila a to i díky emiminu. :wink: :wink: :wink:
Tak se holky hned nečertěte. Jsem utahaná. Lucinka má rýmu a já díky tomu na dnešek spala asi 3 hodiny. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
28.9.06 20:47

Já jsem teda difnbachii vyhodila - resp. darovala mámě - hned po narození Járy. Nemohla jsem jí dát na skříň - byla už větší a tak vysoký strop nemáme :wink: - a jiná místa se mi nezdála dost vysoko. Než riskovat, radši jsem se jí zbavila - však to zas tak hezká kytka není :wink:

Lindo - jsem ráda, že to dopře dopadlo, a určo si kytku už dala jinam :wink: . Já musela dát ze země pryč i obyč kytku - nejdřív jí Jára listy trhal, pak dal pokoj, a po nějaké době si jí zas začal všímat :twisted: . No, kytka to už nerozdejchá, no. Přispělo k tomu i malé opálení od sluníčka :roll: .

• Citovat
  • Upravit
74
29.9.06 08:37

Moc děkuji maminkám, které se mě zastaly!!! Ale jak říkám, i negativní odezva je názor a já jsem ráda, že jste mi věnovaly chvilku a snažily se mi poradit. Malá je už od rána vysmátá, dobře to dopadlo a Diffenbachií už se teď pyšní moje sousedka, která si ji s radostí odnesla. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí