Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mišičta ne, neboj z toho jí nic nebude. Já toho mám plnou zahradu a nemůžu se jí zbavit.
@Fíková fuj ještě že znám maminky z emimina. Když sem dala do seznamu jahoda lesní záměná tak mi to nic nenašlo
Ahoj
Vím, že Ocún je jedovatý ale je jedovatý i na dotek? Dcera na něj sahala, než sem jí stihla chytit, dávala si ruce do pusinky.
Prosím anonym ![]()
Nic tak jedovatýho, aby to někoho otrávilo dotekem, u nás neroste. Musela by ho sníst, aby jí ublížil.
@Janli píše: Více
mně teda napadl jen bolševník velkolepý
jakože na smrtelnou otravu to asi není, ale u citlivých jedinců a obzvlášť pokud je to dítě, tak bych se asi fakt bála, kdyby na to sahalo…
@Catalina123 píše: Více
Jo, na ten jsem si pak taky vzpomněla. To je asi jediný, tam dotek způsobí poleptání asi každýmu…..
O bolševník jsem se kdysi popálila, bylo to dost bolestivé a hlavně mi po tom puchýři zustal asi deset let flek. Dcera na něj šlápla, byl malý, asi poseceny. Nohu měla oteklo a plnou puchýřů velmi dlouho.
Ocún na dotek určitě ne. Kromě bolševníku mě napadá ještě skočec, ten by také mohl způsobit nějakou neplechu i na kůži. A škumpa, ale ta u nás volně v přírodě nejspíš ani neroste.