Dětské pískoviště a škvoři - co s tím?

178
7.8.05 08:06

Dětské pískoviště-škvoři...co s tím????

Ahoj holky,chtěla jsem se zeptat,zda některá nemáte zkušenost,jak zlikvidovat škvory z dětského pískoviště. Koupily sme ho malému na chatu - takové to dřevěné malé beze dna. Dospod sme daly fólii nebo igelit (už přesně nevím) a nasypaly písek. Malej nic. Vůbec mu to nic neříkalo. TeĎ tomu náhle přišel na chuť a abyl by tam pořád,ale v rozích se nám udělaly líhně škvorů.Je to fakt nechutný.Nejdřív bylo pískoviště pod stromem,tak sme ho daly na slunce,aby tam pro ně podle nás nebyly ty vhodné podmínky na množení a že je to sluníčko vytáhne…kdepak… Nevíte co s tím???????????????????????????????????? Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
7.8.05 09:00

Milo, musíš písek nechat úplně vyschnout na světle. Sice pak nepůjdou dělat bábovičky, ale škvoři jdou jenom do vlhka a temna. Nám takhle nechutně osídlili složený nafukovací bazének, který jsme prostě nenechali dosušit. Mám ho namočený ve vaně v savu, protože byl úplně děsivý =o(((((

• Citovat
  • Upravit
1460
7.8.05 11:11

No jeden typ bych měla - skamarádit se se škvory!! Dětem nic nedělají, jedovatí nejsou.

To mě víc vadí kočky, které mají volný přístup k veřejným pískovištím. Škvoři žádnou nemoc nepřenášejí a pokud vím, tak vyhledávají spíš SUCHO než vlhko.

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
7.8.05 15:54

Ahoj, pokud se jich malej nebojí, tak bych to nechala být. Nám se do pískoviště nastěhovali mravenci a kupodivu se chovají slušně a malou nekoušou, tak je necháváme žít :lol: . Přijde mi to, lepší než chemická válka :wink: .
Bludička+Kamilka+Jeníček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
7.8.05 21:27

Jejda, ahoj,
to já jsem teda ze škvorů šílená, takže bych asi písek sušila, proprala, nejlépe i vydezinfikovala a vůbec asi dala novej a brrrrrrrrrrr přád bych se jich bála 8O :? :lol:

Hodně štěstí v boji

Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
4.7.12 07:43

Příspěvek zakladatelky už je poněkud starší, ale dotaz mám stejný, nějaké další nápady jak zlikvidovat hnízdo škvorů, kterých jsou v pískovišti stovky??? Opravdu není řešení vyházet komplet písek, natáhnou se znovu. A škvory fakt nesnáším a představa, že v tom sedí dítě a lezou po něm desítky zvířátek brrrrrrr

NĚJAKÝ EKOLOGICKÝ INSEKTICID? CO TO POLÍT SAVEM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
4.7.12 08:08

Ja bych si nasla v zahradnictvi nejaky pripravek na skvory, savem bych to nepolivala at si neotravis dite!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí