Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj syn 5 let přišel ze školky, že ho bolí hlava. Poslední dobou řádil v okolí zánět mozkových blan. Mladší dcera má angínu.Tak nevím zda sním radši nejet, teplotu nemá, normálně si hraje jen naříkal, že ho bolí hlava, ale teď zas tvrdí, že ne.
S pouhou bolestí hlavy bych nejela, ale dělej, jak uznáš za vhodné. ![]()
On nás děsil ten zánět mozkových blan všude, tak proto se ptám radši na zkušenosti. Za půl hodky dorazí manžel tak uvidíme.
Nejela. bolet hlava ho muze i z vydychaneho vzduchu ve skolce.
Nejela bych, předně bych mu dala pořádně napít - mého bolí hlava často, bo zapomene pít
pokud mu nic jiného není, stejně by s ním asi nic nedělali.. jen sleduj ![]()
Ne.. Počkala bych, klidně na něj může lézt taky ta angína. Jinak u zánětu mozkových blan je krk zatuhlý, dá hlavu na prsa? Já měla jako malá po klíštěti hrozný horečky a to bylo první co na pohotovsti zkoušeli. Nakonec to byla zrovna taky angína a s klíštětem to nesouviselo.
At si chvilku odpocine, polozi se a kouka treba na pohadky. Taky bych hned nejela. Pockala bych co vecer…
@Sibyla0 píše:
Ne.. Počkala bych, klidně na něj může lézt taky ta angína. Jinak u zánětu mozkových blan je krk zatuhlý, dá hlavu na prsa? Já měla jako malá po klíštěti hrozný horečky a to bylo první co na pohotovsti zkoušeli. Nakonec to byla zrovna taky angína a s klíštětem to nesouviselo.
Jo dá, to jsme už zkoušeli. Teď se mu ještě spustila pořádná rýma, tak to bude „snad radši“ něco jako má holka.
Nejela bych. Pokud ho JEN bolí hlava, doktoři vás stejně vyšupou zpět s tím, že bez jinak příznaků asi těžko určí diagnozu. Zánět m. blan poznáš právě tou zatuhlostí šíje.
@Anonymní píše:
Ahoj syn 5 let přišel ze školky, že ho bolí hlava. Poslední dobou řádil v okolí zánět mozkových blan. Mladší dcera má angínu.Tak nevím zda sním radši nejet, teplotu nemá, normálně si hraje jen naříkal, že ho bolí hlava, ale teď zas tvrdí, že ne.
Ach bože
![]()
No tak ho bolí hlava.. to se stává. Neznám nikoho, koho by čas od času nebolela. Zvlášť když má rýmu.
Skutečně je mi těch doktorů někdy líto, když musejí na pohotovosti trpět pod maminkami tohoto typu.
@BohunkaP píše:
Ach bože![]()
![]()
![]()
![]()
No tak ho bolí hlava.. to se stává. Neznám nikoho, koho by čas od času nebolela. Zvlášť když má rýmu.
Skutečně je mi těch doktorů někdy líto, když musejí na pohotovosti trpět pod maminkami tohoto typu.
No já zas nechápu tvojí reakci, kamarádky kluk takhle polehával a jsou na kapačkách stím zánětem.
Je tady toho všude hodně, jinak bych bolení hlavy až zas tak neřešila.
A nemusíš přispívat, pokud tě to unavuje a musíš si říkat"ach bože" ![]()
@Anonymní píše:
No já zas nechápu tvojí reakci, kamarádky kluk takhle polehával a jsou na kapačkách stím zánětem.Je tady toho všude hodně, jinak bych bolení hlavy až zas tak neřešila.
A nemusíš přispívat, pokud tě to unavuje a musíš si říkat"ach bože"
Ale musím - nejvíc mne totiž unavují maminky s tímto přístupem… protože v konečné fázi jsme to my ostatní, které tam potom přijedeme s opravdovým problémem a musíme čekat…
Dítě, které bolí hlava a má rýmu, nemá co dělat na pohotovosti - jenom tam zdržuje všechny, kteří tu pomoc opravdu potřebují. Takové dítě může počkat do rána na praktického lékaře.
@BohunkaP píše:
Ale musím - nejvíc mne totiž unavují maminky s tímto přístupem… protože v konečné fázi jsme to my ostatní, které tam potom přijedeme s opravdovým problémem a musíme čekat…Dítě, které bolí hlava a má rýmu, nemá co dělat na pohotovosti - jenom tam zdržuje všechny, kteří tu pomoc opravdu potřebují. Takové dítě může počkat do rána na praktického lékaře.
Mě zas unavuješ ty, i v jiných diskuzích a taky nereaguju. Já vím, že si super máma, ale mám právo se na to zeptat.
A nevím jak u vás na pohotovosti, ale u nás pokud je tam více dětí, nebo něco vážnějšího volají dalšího doktora, nečekají.
Ale hádat se nebudu.
@Anonymní píše:
Mě zas unavuješ ty, i v jiných diskuzích a taky nereaguju. Já vím, že si super máma, ale mám právo se na to zeptat.
To můžeš. A já mám právo reagovat podle vlastní úvahy, je-li to k tématu (což bylo). ![]()
A ne, na Bulovce nevolají - resp. samozřejmě volají v případě nouze, ale tím je snad jedině fakt, že se jim sejde v čekárně 15 dětí. Sejde-li se jich tam třeba 5, pak ani omylem - a to třetí, čtvrté atd. tam potom čeká třeba i 40 minut… kvůli bolesti hlavy a rýmičce dvou před ním.
A supermáma jsem, to je samozřejmé - bezva, že jsi to poznala. ![]()
Ahoj syn 5 let přišel ze školky, že ho bolí hlava. Poslední dobou řádil v okolí zánět mozkových blan. Mladší dcera má angínu.
Tak nevím zda sním radši nejet, teplotu nemá, normálně si hraje jen naříkal, že ho bolí hlava, ale teď zas tvrdí, že ne.