Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neni ve stresu? Kamaradce se takhle zacal kluk pocuravat taky v peti letech, kdyz nastoupila do prace a byvala tam kolikrat i do noci ![]()
@jakuve píše:
Neni ve stresu? Kamaradce se takhle zacal kluk pocuravat taky v peti letech, kdyz nastoupila do prace a byvala tam kolikrat i do noci
Nevím z čeho by byl ve stresu, žádná velká změna se nestala. Ve školce si myslím, že je taky v pohodě. Může se zeptat jak to kamarádka řešila?
Nestěhovali jste se? nehádáte se s partnerem? není nějaká velká změna? může být cokoliv ![]()
@martina.se píše:
Nestěhovali jste se? nehádáte se s partnerem? není nějaká velká změna? může být cokoliv
Právě, že žádná změna. S partnerem jsme v pohodě. Jen mě napadlo, že já jsem ve stresu, teď jsem zažila několik smutných událostí, ale snažím to malému nedávat najevo, že by to nějak vycítil?
@Anonymní píše:
Právě, že žádná změna. S partnerem jsme v pohodě. Jen mě napadlo, že já jsem ve stresu, teď jsem zažila několik smutných událostí, ale snažím to malému nedávat najevo, že by to nějak vycítil?
vycítil, děcka mají né 6tý, ale rovnou 7mý smysl.. dej tomu čas, jak se uklidní situace, uklidní se i dítko.. pokud doteď byl v pohodě, tak to bude jen psychické. Hlavně netrestat, nepřipomínat ![]()
@martina.se píše:
vycítil, děcka mají né 6tý, ale rovnou 7mý smysl.. dej tomu čas, jak se uklidní situace, uklidní se i dítko.. pokud doteď byl v pohodě, tak to bude jen psychické. Hlavně netrestat, nepřipomínat
Děkuji. Vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo mít vliv ![]()
@Anonymní píše:
Nevím z čeho by byl ve stresu, žádná velká změna se nestala. Ve školce si myslím, že je taky v pohodě. Může se zeptat jak to kamarádka řešila?Skoncila v praci a nasla si neco jen na dvakrat tydne na dopoledne. Ale ona sla do prace, protoze chtela (byla na RD s mladsi holcickou), neslo ani tak o penize. A kdyz ji proste sef nalozil tolik prace, ze se vracela domu az v devet vecer, tak zacal mit kluk problemy. Po 14 dnech rekla, ze ji to za to nestoji. Ale ona si to opravdu mohla dovolit, myslim financne. A nejsi treba tehotna? Mozna to neni psychika, co treba nachlazeni, problemy s ledvinama?
@Anonymní píše:
Nevím z čeho by byl ve stresu, žádná velká změna se nestala. Ve školce si myslím, že je taky v pohodě. Může se zeptat jak to kamarádka řešila?Skoncila v praci a nasla si neco jen na dvakrat tydne na dopoledne. Ale ona sla do prace, protoze chtela (byla na RD s mladsi holcickou), neslo ani tak o penize. A kdyz ji proste sef nalozil tolik prace, ze se vracela domu az v devet vecer, tak zacal mit kluk problemy. Po 14 dnech rekla, ze ji to za to nestoji. Ale ona si to opravdu mohla dovolit, myslim financne. A nejsi treba tehotna? Mozna to neni psychika, co treba nachlazeni, problemy s ledvinama?
@martina.se píše:
vycítil, děcka mají né 6tý, ale rovnou 7mý smysl.. dej tomu čas, jak se uklidní situace, uklidní se i dítko.. pokud doteď byl v pohodě, tak to bude jen psychické. Hlavně netrestat, nepřipomínat
mi kluk dělal to samé po stěhování, naštěstí to trvalo jen krátce
bude dobré, uvidíš…
Dcera když je prochlazená tak se mi také počůráva. V noci nic, ale přes den. Takže určitě bych donesla doktorce moč, popř zkusila brusinky.
Ještě je možné, že je ve stresu, ve školce, jestli je předškolák a mají větší nároky. Tomu bych se také nedivila.
@Anonymní píše:
Ted ctu, ze ty mas stresy…tak bych rekla, ze je to tim. Muzes se snazit to nedavat najevo, ale deti to za prve vyciti a za druhe mu treba nekdo rekl, maminka je smutna, nech ji byt atd…A kluk si to treba prebere spatne a mysli si, ze je to kvuli nemu
Osobne bych ho za pocuravani nekarala, netrestala, rekla bych to i ve skolce, aby byla ucitelka trosku chapava a zeptala bych se i syna zda ho neco netrapi. Je uz velkej a treba ti aspon naznaci. Drzim palce, at je brzo vse v poradku ![]()
Všem moc děkuji za odpovědi. Doufám, že to bude brzy v pořádku. Přejí hezký večer.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda jste se některá maminka setkala s pomočováním předškoláka přes den? Jestli ano, jak jste to řešili?
Malému je pět a půl roků, plen jsme se zbavili do druhého roků. Jenže teď se mi malý asi měsíc přes den počůrává. Mi to připadá, že si hraje a nemá čas zajít na záchod. Napadlo mě, že je třeba nachlazený, ale to si myslím, že by se počůrával i přes noc a to se nestává. A není to každý den. Co by jste mi poradili, jak to mám řešit?
Budu vděčná za jakoukoliv radu.
Děkuji.