Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, syn od páteční noci má 39,5 horečky, vždy po nurofenu dobrý a pak se mu to zase vrátí. Byli jsme včera na pohotovosti, v krku nic nemá jen zahleněné trošku. Ale nechce moc pít, jen po douškách, od rána vypil max 250 ml. Zkoušela jsem vše možné, jak do něj dostat pití??? A kdy je na řadě dát Kulíška?? Dávala jste ho některá a v jakých případech, když pil málo nebo vůbec? Mám ho doma ale nezkoušela jsem to ještě.
@xxpetka píše:
Dobrý den, syn od páteční noci má 39,5 horečky, vždy po nurofenu dobrý a pak se mu to zase vrátí. Byli jsme včera na pohotovosti, v krku nic nemá jen zahleněné trošku. Ale nechce moc pít, jen po douškách, od rána vypil max 250 ml. Zkoušela jsem vše možné, jak do něj dostat pití??? A kdy je na řadě dát Kulíška?? Dávala jste ho některá a v jakých případech, když pil málo nebo vůbec? Mám ho doma ale nezkoušela jsem to ještě.
ja bych zasla radej k mudře ![]()
@xxpetka kolik mu je? 250 do 10hodin mi nepřijde zase nějak extrémně málo ![]()
A Kulíšek prý není chuťově dobrý tak aby ti pak pil ještě vůbec něco ![]()
Kulíšek je hnusnej. Střídej brčka, hrníčky, klidně na lžičce. Ale mě to taky nepříjde nijak tragicky málo. Kulíšek je fakt pro ty extrémy, kdy mají průjem a přichází tak o minerály atd.
Zašla bych k doktorovi. muze to byt hnisava angina - ta se rozjede po par dnech a na te pohotovosti to jeste v krku nemuselo byt videt. nas syn taky mel prvni horecky, ale pil normalne a pak moc nechtel pit a byla z toho ta angina…
@xxpetka Kulíšek je opravdu hnusnej. Tipuju, že ti ho pít nebude. Mně ho teda aspoň děti nepijí. ALE, když jim ho zamíchám do polívky (vývaru), tak ji zbaští s chutí a nepoznají to (kulíšek je totiž slano-sladkej, což je vývar, ve kterém byla sladká mrkev či cibule, taky). Takže jestli tě to uklidní, tak mu ho tam na oběd zamíchej. Doplníš mu tak minerály. Ale jak píšou holky, ztráta minerálů je při dehydrataci, tzn. když je průjem nebo zvracení atd…
@xxpetka a jí? aspoň něco, ono tekutiny jsou i v potravě, tak bych kdyžtak dávala potraviny s vyšším obsahem vody - polévky, meloun, salátové okurky…
Je mu 2,5 let. Ráno nic nechtěl, včera teda jedl oběd i večeři. Teploty ráno měl jen zvýšené. No tak do teď vypil asi cca 600 ml, už se to zlepšilo. Ale včera se mě ptala dokt, kolik za den normál vypije tak jsem říkala kolem litru, tak že to je prý málo. A včera málo ráno pil a hned po obědě jsme tam byli a v Ph moči to poznala. No nějak nekašle jen trošku a z nosu mu teče už takové žlutozelené.
@xxpetka tak z moči se to pozná, když pije málo, je koncentrovaná… ale jestli ti dnes vypil 600 ml, tak mi to přijde normální… nebo možná i docela dost ![]()
600 ml bych řekla že je v pohodě, hlavně at pije často ale po douškách, Kulíšek je hnusný, pak by ti nemusel pít vůbec
Jj, tak ráno když jsem to psala tak moc nevypil, ale pak si dal dvě skleničky, ale normálně i když je zdravý mi moc nepije, jak kdy tedy, někdy jen litr a to mi dokt řekla že tj málo.