Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, mám 6,5 měsíční mimi a poprvé jsme chytli rýmu. A to takovou, že nám z nosíka valí-takže není ucpaný nos. Chtěla jsem se zeptat, zda Vám zabraly libenar kapky, co jsme měly v balíčku z porodnice. Odsávat, odsáváme, ale stále jí to valí, takže chudinka nemůže ani pořádně spát. Navíc máme dudlík, takže dýchání ústy:-(
Mám raději Sterimar-krásně to nosík pročistí
jinak holt jen odsávat, vyvýšit postýlku, zlvhčovat vzduch a doufat, že to přejde co nejdřív
Taky s tim teď bojujem ![]()
Libenar na rýmu nezabere. Je jen na zvlhčení. Může se používat denně a už to vypovídá o tom, na co jsou určené.
Dle mých zkušeností je třeba rýmu přežít. Nic ji nezkrátí, neuzdraví. Takže odsávat stále dokola a používat i ten Libenar, líp se ten nosík vyčistí.
Libenar je k ničmu, nikdy nezabral. Co zbírá je nasivin, pro mimina mají spešl, dávali ho už v poroddnici těsně po porodu. A mořská voda, proplachovat, to zabíralo vždycky.
@terinka4444 píše:
Libenar je k ničmu, nikdy nezabral. Co zbírá je nasivin, pro mimina mají spešl, dávali ho už v poroddnici těsně po porodu. A mořská voda, proplachovat, to zabíralo vždycky.
„Mořská voda“ je slaný roztok, což je i ten libenar ![]()
Zkusila bych Nasivin proti rýmě pro novorozence a kojence. Nám teď moc pomohl, ale já jsem ho začala používat hned na začátku jak se našemu malýmu začal plnit nosík a rýma se mu teda nerozjela vůbec. A jinak ten Libenar je opravdu k ničemu.
A rýma může trvat i pár týdnů než se úplně vyléčí. Můj syn ji chytil začátkem března a než mu přestalo úplně chrčet v nose tak byl konec dubna. Ale to nejhorší kdy se odsávalo byl tak týden nebo 10 dní.
Ještě můžeš zkusit průduškový nebo se tomu taky říká prsní balzám na hrudníček.
Brzy se uzdravte.
@Bábrdl píše:
„Mořská voda“ je slaný roztok, což je i ten libenar
libenar je ale slabý, já používám…a teď si zaboha nevzpomenu, je to taková velká natlakovaná láhev,
tím jakoby naředím nudle, odsaju a dávám nasivin.
@terinka4444 píše:
libenar je ale slabý, já používám…a teď si zaboha nevzpomenu, je to taková velká natlakovaná láhev,![]()
tím jakoby naředím nudle, odsaju a dávám nasivin.
Jasně, vím co myslíš.
Libenar je určený pro úplná miminka, těm nemůžeš do sosáčku narvat tu natlakovanou láhev
Ale v podstatě jde jen o balení, slaná voda jako slaná voda. To jsem tím myslela.
Ahojte holky, moje malicka ma taky rymu a suchy kasel. Nekde jsem to chytla i ja, kojim a vim ze muzu jen paralen, ale poradte mi nejaky vhodny sirup pro malou.Ma 4 mesice.Moc dekuji Jana
@terinka4444 mohu se zeptat kolik se toho Libenaru dava? Mam 3 mesicni miminko, ktere ma ted rymu. Jedna ampulka treba 5× denne mi prijde hrozne moc. Ta jedna ampule je do obou direk nebo na kazdou dirku jedna ampule? V letaku jsem se to nedocetla.