Test na cystickou fibrózu

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5548
13.9.13 19:28

Test na cystickou fibrozu

Dneska odpoledne mi volala doktorka s nemocnice a 17.9 jdeme na test na CF.Jen bych se chtěla zeptat jak to probíhá, jak dlouho to trvá a za jak dlouho budeme vědět že jí nic neni? Jak to děti snášejí? Mé malé je 2,5(mentálně na 1,5-2 roky).Je hrozně negastivistická a uječená. Ani nemusí na ní nikdo sáhnout nebo promluvit a už ječí a pláče :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K-Black
13.9.13 19:44

@maminka189 pokud máš FB, tak se přidej ke skupině „cystická fibroza“ 100% ti někdo odpoví.

• Citovat
  • Upravit
5548
13.9.13 19:46

@K-Black Díky,ale já se nechci někam vtírat, když jí malá nemá potvrzenou a podle mě jí ani nemá…Jen, že nás doktorka poslala na tenhle test tak chci vědět na jaký boje se mám připravit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
13.9.13 19:48

@maminka189 to není žádné vtírání :roll: jdu něco zkusit, počkej chvilku ;)

• Citovat
  • Upravit
K-Black
13.9.13 19:54

@maminka189 maximálně týden, a klidně i druhý den. Ale screening máte po narození dělaný, prý se dělá od roku 2009.

• Citovat
  • Upravit
17162
13.9.13 19:54

My byli na testech ve veku 3,5 roku syna. Ocistila mu predlokti, dostal na rucku nejake desticky propojene k pristroji. Pote mu bylo cele predlokti zabaleno do folie. Na jak dlouho uz nevim. Pod folii se utvoril.pot a ten se pak testoval. My mezitim stihli obehnou rtg a detske orl. Test byl negativni. U syna se tehdy prokazalo silne astma s nekolika potravinovymi alergiemi.CF se nastesti neprokazala. Astma ho trapi porad.

Drzim pesti at je cf negativni! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
13.9.13 20:00

@K-Black Děkuji za info :hug:.Jo to vím, tak nevim proč na něj musíme jíz znovu-Týnka je 2011 :think: A výsledky toho testu s porodnice by byli i v propouštěcí zprávě? Nebo to trvá déle? Já si myslím, že CF nemá…
@KačuliKačka No to jsem zvědavá ja týna bude sedět a nestrhávat si to :think: My právě dle nemocnice dlouhodobě neprospíváme tak chtějí zjistit přesný důvod, ale my máme i mladší kosti takže CF to nebude-i když hovínka má vždycky tekutější, ale hnědá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
13.9.13 20:01

Ahoj, taky jsme byli. Syn měl tak 4 roky? Už jsem to raději vytěsnila :lol: Prý to nic není, probíhalo to tak, jak psala Kačuli. Měl to na ruce tak 15 nebo 20 min. a byla to ta nejdelší čtvrthodina v mém životě :twisted: Sestra byla dost nepříjemná, dopředu mu naslibovala, že to nic není, že to bude jen mravenčení, bla bla, no kluk to celé proječel… Výsledek negativní. Taky to bylo v souvislosti s léčením na gastru. Měl alergii na mlíko, pak se prokázaly ještě pyly trav. Trávy mu zůstaly, alergie na BKM naštěstí vymizela.

Držím palce, ať to zvládnete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
13.9.13 20:03

@Fifik Děkuju za ifo. Já se právě nebojim výsledku, ale toho jejího ječení. Ona celkově nemá ráda lidi a do toho je ještě vyklepaná s časté hospitalizace a lítání po doktorech :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
13.9.13 20:08

Tak když budeš připravená na nejhorší, můžeš být jen mile překvapená ;-) Já jsem měla načteno, že v pohodě, sestra mě uklidnila, že to děti dobře snášejí… no a pak takové rodeo :? Sestra se právě divila, proč tak vyvádí a jak jsem psala, byla kvůli toho na něho dost nepříjemná, což mu zrovna nepřidalo. Nevím, jaký ten test je, co to dělá… ale obecně byl syn u doktorů celkem v klidu, snášel odběry atd., takže mě to překvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
13.9.13 20:08

@maminka189 tak prý se nemáš vůbec bát, ta pravděpodobnost je minimální. Ale jak píšeš že neprospívá, co celiakie? dělal vám někdo test :think:

• Citovat
  • Upravit
5548
13.9.13 20:18

@K-Black Nějaké testy nám v nemocnici dělali, ale co s krve přesně chtěli to nevím :think:.Teď při poslední hospitalizaci nám brala sestřička krev na genetické testy na karyotyp a fraxa (nevím co to je).Také nám byl malé dělán RTG levé ruky na osifikaci kostí a ten odpovídá 18.měsícům-ale podle toho co jsem se dočetla na netu tak to znamená jen to, že poroste déle :think:
Dneska jsou jí 2 roky a 5 měsíců a má 83cm a něc okolo 10700g což mě nepřijde málo, ale doktorům jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
13.9.13 20:28

Test na celiakii nám dělali jako jeden z prvních… Syn byl (a pořád je) taky drobný, navíc měl takové nafouklé bříško, takže se to nabízelo. S neprospíváním to může souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
13.9.13 20:30

@Fifik A kolik měřil a vážil ve 2,5 letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
13.9.13 20:38

To jsem se právě snažila dohledat… Tolik, co má tvoje malá, měl v cca 20 měsících. Ale zase měl porodní váhu 4kg, v roce byl pořád v porovnání s ostatními velký. Teď má 9 a je nejmenší kluk ve třídě. Zdravý jak řípa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí