Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky, mám zkušenost s výtokem u mé čtyřleté dcerky a ráda bych se o ní podělila s maminkami, které mají stejný problém a neví si rady. Sama jsem na internetu žádnou radu nenašla. Dcerka měla po koupání v bazénu ve školce zelený výtok, zkoušela jsem sedací koupele v hypermanganu, ale bez efektu. Nakonec jsme jely na dětskou gynekologii a dcerka dostala globulky na zavádění. Nevím, jak jiné maminky, ale mně se žádným způsobem nepodařilo přesvědčit dceru, aby se uvolnila (měla blok už od vyšetření u dr.), ani ve spánku se mi to nepodařilo. Celé prázdniny jsem zoufale zkoušela různé alternativy a nakonec jsme výtok vyléčily!!! Takže, má osvědčená rada: 3× denně sedací koupel v řebříčku (koupit sypaný, vyluhovat 15 min. 2 lžíce v hrnečku a nalít do dřezu s trochou vody). Koupit laktobacílky, užívat 1× denně a co především, koupit nebo natrhat KONTRYHEL a 2× denně vypít aspoň půl hrnku. Za 10 dní se dcera výtoku zbavila! Tak hodně štěstí, pokud máte stejný problém a nejde ho řešit jinou cestou, než bylinkami
P.
Příspěvek upraven 13.09.13 v 13:50
No nedokážu si představit že bych mé 4,5 leté dcerce měla zavádět globule ![]()
Zaváděla jsem tříleté dcerce. Není na tom nic hrozného.
Ne vždy to vyřeší bylinky… Myslím, že větší blok má matka, než ta malá slečna…
My měly zavádět, protože bacil z nosu způspbující rýmu se zabydlel v pipině ![]()
gyn. vyšetření bez problémů, spolupracovala, komunikovala i dr. byla překvapená, že je líp připravená, než holky třeba v 10letech.
zavádění čípků nemožné, dr doporučila moře a pomohlo. dcera 4,5let
@Meduňka píše:
Milé maminky, mám zkušenost s výtokem u mé čtyřleté dcerky a ráda bych se o ní podělila s maminkami, které mají stejný problém a neví si rady. Sama jsem na internetu žádnou radu nenašla. Dcerka měla po koupání v bazénu ve školce zelený výtok, zkoušela jsem sedací koupele v hypermanganu, ale bez efektu. Nakonec jsme jely na dětskou gynekologii a dcerka dostala globulky na zavádění. Nevím, jak jiné maminky, ale mně se žádným způsobem nepodařilo přesvědčit dceru, aby se uvolnila (měla blok už od vyšetření u dr.), ani ve spánku se mi to nepodařilo. Celé prázdniny jsem zoufale zkoušela různé alternativy a nakonec jsme výtok vyléčily!!! Takže, má osvědčená rada: 3× denně sedací koupel v řebříčku (koupit sypaný, vyluhovat 15 min. 2 lžíce v hrnečku a nalít do dřezu s trochou vody). Koupit laktobacílky, užívat 1× denně a co především, koupit nebo natrhat KONTRYHEL a 2× denně vypít aspoň půl hrnku. Za 10 dní se dcera výtoku zbavila! Tak hodně štěstí, pokud máte stejný problém a nejde ho řešit jinou cestou, než bylinkamiP.
Stačilo zajít k doktorovi a nechat si od něj předepsat jiný typ léku - to za prvé.
Za druhé - nemožnost zavést globulku do pochvy čtyřleté holčičky je neschopnost maminky (totéž se týká čípků u miminek, apod. - je nesmysl vymlouvat se „ono to nejde“. Jde - ale chce to najít správný grif a nebát se použít mírného násilí).
Chlubit se tady tím, jak jsem to skvěle vyléčila pomocí bylinek poté, co to trvalo několik měsíců a co jsem tím pádem dceři dala bezvadný základ pro změnu těchto problémů v chronické… to už je tedy něco. ![]()
…ještě bych možná ráda zmínila, že tento příspěvek jsem psala pro maminky, které nevidí jiné východisko a nechtějí, aby si je dcera pamatovala, jak jí násilím dělají něco, jako je zavádění čípků
…my to s manželem zkoušeli po dobrém i po zlém a obojí bez úspěchu, pak jsme usoudili, že než aby měla dcera díky nám trauma z dětství, raději zkusíme ještě něco jiného, když je ta možnost…
Jako reakci na předchozí příspěvek bych ještě ráda doplnila, že ty dva měsíce, které jsme dělaly sedací koupele, se výtok o poznání zmírnil. Dětská gynekoložka koupele také doporučila a jiný lék prý není, to js si ověřila i u mého gynekologa, pediatra i v lékárně. Max. krém, který léčí vně nebo se také musí zavést a to bychom si nepomohli. Ohledně toho zeleného výtoku, jsou to prý bakterie ze střev a není to podle dětské gyn. nějak zdraví ohrožující. A ještě k těm bylinkám, kontryhel vyléčil sousedce i myomy, takže něco na těch bylinkách bude ![]()