6,5měsíční a aplázie kyčle - neválí sudy, neplazí se

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3400
11.9.13 19:35

6,5 m a aplázie kyčle - neválí sudy, neplazí se

Ahoj holky,
mám holčičku - 6,5 měsíce, která má od 6 týdnů problémy s pravou kyčlí. Nejprve dysplázie, kdy do 4 měsíců nosila Frejkovu peřinku, pak se to srovnalo, tak jsme byli rádi. O měsíc později se zjistilo, že nemá vůbec vyvinuté jádro, což tedy nemá dosud, a nosí tedy tři pleny. A přestože se na bříško otočí ( i když spíše jen přes jednu stranu, přes druhou s tím má trochu problém, ale dá to), zpátky jsem ji taky párkrát viděla, sudy neválí. Ani se neplazí. Poslední dobou sice strká nohy pod tělíčko, ale to akorát tak padá na pusu a dopředu se nepohne.
Tak se ptám - mám trochu línější, pomalejší dítě nebo je to způsobené tou aplázií a bude prostě trochu pozadu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4784
11.9.13 19:44

@lenna1810 Malýmu je 6měsíců a 8dní…vyvinutý neměl na ko. v 17. týdnu ani jedno jadýrko na další kontrolu jdem až v říjnu a žádnou plenu navíc dávat nemám. Přetáčí se na bříško jen přes levou ruku…na záda se mu to povedlo jen párkrát ve vzteku, točí se kolem osy, ale ani nožky pod sebe ještě necpe natož aby lezl.Sudy plno dětí prý vůbec neválí. Na půlroční prohlídce byla doktorka spokojená s tím co umí a říkala, že je všechno v pořádku. Na lezení mají ještě času dost. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
malinada
11.9.13 19:45

Moje děti se začli plazit bez jakéhokoliv hendikepu kolem 8-9 měsíců. První syn se dokonce na břicho otočil až v 7 měsících. Všichni jsou naprosto normální, jen holt někdo musí být nachvostu těch tabulek, aby vyrovnal ty rychlíky, kteří se otáčejí ve 2 měsících a stojí v půl roce :lol:

• Citovat
  • Upravit
12921
11.9.13 19:46

@lenna1810 Mě se nikdy neplazil a lezl až skoro v 11 měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2132
11.9.13 19:49

@lenna1810 Já myslím, že je to způsobené tou kyčlí :think: Moje holčička nosí třmeny už 7.měsíc a to měla skoro vykloubenou kyčel :roll: Tedˇ je jí 9 měsíců a před pár týdny si teprve sedla a přetáčet se začala v 7.měsíci. Tvoje holčička bude trošku tou kyčlí spožděná, ale ona to dožene :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
11.9.13 19:50

Nevím kde se berou tabulky, že v 6,5 měsících má děcko válet sudy a lozit.. Pak akorát z toho mají maminky mindrák :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
11.9.13 19:50

Dcera měla vykloubenou kyčel, měla od 6týdnů do 8 měsíců nonstop peřinku. Naučila se v ní přetáčet a v 6,5 měsících plazit. Pak jí v 8m sundali tu peřinku a hned si začla sedat a stoupat. Co jsem měla v okolí několik dětí, které měly kyčle v pohodě, tak většina z nich začla s nějakým větším pohybem dýl než u nás. Já myslím, že je důležité, že se otáčí na bříško a nic dalšího dělat nemusí. Plazení může klidně přeskočit, válení sudů taky a pak rovnou začít lézt klidně až za pár měsíců. Naty se začla otáčet z břicha na záda až v 11m, do té doby to k ničemu nepotřebovala na zádech se jí nelíbilo, tak proč by se tam přetáčela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
11.9.13 19:52

Jsem si říkala, že asi šílím zbytečně, ale když kolem sebe vidím ty stejně stará,,rychlá'' miminka, tak je mi to trochu líto :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2132
11.9.13 19:53
@lenna1810 píše:
Jsem si říkala, že asi šílím zbytečně, ale když kolem sebe vidím ty stejně stará,,rychlá'' miminka, tak je mi to trochu líto :oops:

Každé dítě je jiné. Nepanikař!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.13 19:54

Můj mladý měl kyčle v cajku, sudy neválel vůbec, plazit se začal v 7 měsících…myslím, že tvoje malá má naprosto normální vývoj. Hlavně klid, hlavně klid, hlavně klííííd :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
11.9.13 20:00

Já mám syna 6,5 měsíců a je zdravý, ale válení sudů? Umí to, ale nedělá to, nechce..a palzení, co to je? Ted asi před týdnem najednou koukám a on na čtyřech..vydrží tak asi půl minuty, pohupuje se dopředu dozadu a přemýšlí, co tedy dál :mrgreen: Takže třeba můj syn, u něj to 100% bude tak, že se nebude plazit, ani válet sudy, rovnou poleze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
11.9.13 20:02

Dle mého normální vývoj. Dcera se mi neplazila, ted v 10m první náznaky lezení, fyzioterapeuti ji viděli, prý je normální. Takže klid.

Btw. otáčela se až mezi 6. a 7.měsícem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2148
11.9.13 20:05

Dcera v 6 měsících neměla vyvinutá jádra a kontrolu máme až v roce, ortoped mi jen řekl, že ji nemáme posazovat nebo stavět. Plazení přeskočila a po 8. měsíci začala rovnou lézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13183
11.9.13 20:16

@lenna1810 Nemá ti být co líto :) Čím déle dítko cvičí, tím je to pro něj prospěšnější. Dopřej mu dlouhou cestu k dokonalosti. Tvoje dítě je jedinečné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.13 20:18

Podle neší rehabiliteční - válení sudů je anomálie, plazení je dokonce nežádoucí. Správný postup je otočit na břicho, podsouvat kolínka, začít lozit po čtyřech.
v tomto pořadí a po 7,8 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+