Kyčle a Marwell

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4515
12.9.13 10:57

Kyčle a marwell

Zdravím maminky, právě jsme se vrátili z ortopedie, malému budou zítra 4 týdny. Bylo nám doporučeno si zajít do zdravotnických potřeb pro nějaké kalhotky na suchý zip ( tam nám dali kalhotky marwell) a dávat dvě plínky. Jsem teď z toho tak nešťastná, ty marwellky mi na malého nejdou dát, prostě nejdou zapnout a když už se podařilo, tak hned křičel, navíc nechápu kam bych měla teda strčit ty dvě plínky, ani netuším, jak je skládat. Nález máme : jádra 0, 2A+ az 1B. Prosím vás, najde se tady někdo, kdo se v tom vyzná? Co to pro nás znamená a jak moc je to špatné? Další kontrolu máme za 6 týdnů :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
joaska
12.9.13 11:24

Když dáváš marwellky, tak už tam ty plíny necpeš. Dáš je normálně na jednu papírovku a oblečení. :)

• Citovat
  • Upravit
6945
12.9.13 11:29
@joaska píše:
Když dáváš marwellky, tak už tam ty plíny necpeš. Dáš je normálně na jednu papírovku a oblečení. :)

jinak pokud nesedí, tak zkus koupit jiné, jak jednoduché a proeté??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
12.9.13 11:29

A špatný to myslím není. normální nález ve 4.týdnech, dávat široké balení se doporučuje preventivně :)

• Citovat
  • Upravit
4515
12.9.13 12:03

No právě nechápu, proč mi říkali ještě dvě plínky. A jsem teď naštvaná, protože jsem zjistila, že na doporučení lékaře, to proplatí pojišťovna, takže jsme vysolili 300 za které jsme mohli koupit něco jiného. A ta sestřička mi neukazovala ty marvellky, mi teď zpětně došlo, ty její byly určitě užší mezi nožkama a říkala něco o 70 korunách. Ne že bych řešila jen peníze, jde mi hlavně o malého, ale teď jsem se fakt naštvala :cert:

Ale díky z uklidnění, že to není tak zlé, snad se to spraví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
12.9.13 12:11

Oni ti ukazovali určitě svrchni kalhotky na látkové pleny. Do nich pak slozis ty dve plinky. :)
marwell maji tohle nahrazovat :)

• Citovat
  • Upravit
4515
12.9.13 12:25

@joaska No to je fajn, hlavně že jsem říkala v těch potřebách, že máme dávat 2 pleny a že potřebuju ty kalhotky nahoru… no tak si asi chtěli na nás vydělat, kdybych měla chlapa doma, tak seberu auto a jedu tam zpátky ať si to vezmou, stejně mu to dávat nebudu, když mu to jde tak špatně nasadit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
12.9.13 12:25

@Deninina Ahoj, my máme marwellky a tam se opravdu žádné jiné plíny nedávají. Já už je malé dávám snad 2 měsíce a lepší se to. Poprvé jsem ale také měla problém je na ní dostat, jezdili jí dolů, ale nějak se to spravilo :). Váš nález je dobrý, naše měla 2B, na další kontrole měla 2A, tak doufám, že příště to bude ještě lepší. Jadýrka si myslím mít ani nemůže takhle malý! Ty se snad tvoří do třech měsíců, ale to teď přesně nevím, možná kecám. 1B je v podstatě v pořádku, zkus si najít tabulku podle Grafa nebo jak se jmenuje, tam je přímo popsané co ty hodnoty znamenají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
12.9.13 12:27

„@Deninina“:
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

Třeba tady je to, myslím, pěkně popsané. Zkus kouknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
12.9.13 12:36

@vlker Děkuji, tak teď už jsem úplně klidná, podle toho, co tam píšou, je to vlastně úplně v normě, takže zkusíme popracovat na té marwellce, snad na to přijdu a uvidíme, co nám poví po 6 týdnech. Já mám spíš problém, to zapnout, nevím, jak mu tam ty nožky dopasovat, zdá se mi, že je to moc široké a že mu to nesedí. A jak to je se spaním na boku? Malý mi usne jedině na boku, dá se s tou plínou to dítě vůbec na ten bok dát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
12.9.13 14:06

@Deninina Široké to je dost, to mi říkala i dětská doktorka. Ale zase to funguje a takhle malému mimču to nevadí. Tedy aspoň u nás to tak bylo. A taky mi přijde, že té naší to nesedí, to už od začátku. Ty kalhotky jsou takové neforemné, ale hlavní je, aby měl nožičky od sebe.
Naše spí na zádech, ale třeba když jí kojím, tak si jí dám na bok a pod zádíčka jí dám třeba deku. Nějak jí podepřu a malá je spokojená. Jde to hůř, ale také to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
17.9.13 11:47

Ahoj, taky jsem koupila Marwellky ale porad s nima bojuji.. malij s nima breci:/Rak jsem dala 2pleny a na to jen kalhotky ale to nenu ono. U tech Mar.jsou nozky vic od sebe ale vibec nevim jak maji byt spravne, tak padaji.. Prosim o radu jak na to aby neprecel. Maleky taky rad spi na boku:(a do toho prdiky. Dekuji za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
18.9.13 16:29
@Deninina píše:
@vlker Děkuji, tak teď už jsem úplně klidná, podle toho, co tam píšou, je to vlastně úplně v normě, takže zkusíme popracovat na té marwellce, snad na to přijdu a uvidíme, co nám poví po 6 týdnech. Já mám spíš problém, to zapnout, nevím, jak mu tam ty nožky dopasovat, zdá se mi, že je to moc široké a že mu to nesedí. A jak to je se spaním na boku? Malý mi usne jedině na boku, dá se s tou plínou to dítě vůbec na ten bok dát?

Ahojky… Marwellky mají dvě velikosti.. Do tří měsíců a od tří měsíců… Velikost 52 a 58. Tak jestli vám dali ty menší..
Jinak my dostali Frejkovu peřinku a z toho jsem teprve šílela… Hrůza.. Tak jsme koupili Marwelky a najednou to bylo jako v ráji :-D To se naučíš.. Malého to nebolí a zvykne si..
Normálně mu to dáš pod zadeček, tak vysoko, aby když to vepředu ohneš, aby byly ty konce v jedné rovině, aby jsi třeba předek neměla níž než zadek. Pak dáš nožky do žabičky a utáhneš, nic na tom není:-)

Jinak na bok bych ji nedávala… Malému někdy modrala spodní nožka, jak mu to na ní leželo.. Někdy se mi povedlo to šikovně podložit a šlo to.. Pak si zvykl na zádech..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí