Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prošla jsem tu všechny diskuse o nosních mandlích a přesto se chci zeptat. Syn - skoro 6let - od nástupu do školky stále trpí na rýmy. Jinak skoro nemarodí. To se táhne už 3rokem. Jakmile jde do kolektivu, do 3dnů má zvětšenou mandli a časem se dostaví i rýma. Když ho nechám 14 dní doma, zlepší se to a po nástupu do školky se to opakuje. Jediné co nás trápí, je chrápání a dýchání pusou, ale jakmile mandle splaskne, vše je v pořádku. Byl 3 měsíce doma a mandlička celou dobu v pohodě. Nejhorší je, že jeden lékař řekl trhat a druhý nám řekl ať ho necháme být. Pravda je, že nás to až tak moc netrápí, až na to, že mě přijde, že se v noci moc nevyspí. To chvíli slyším jak chrápe, pak zase jak dýchá pusou. Ráno, když se zeptám, tak řekne, že se vyspal dobře. Myslím si, že ho ta rýma tolik netrápí, jako spíš věčné stříkání sprejů do nosu. Chodíme i k homeopatce, ale nemůžu říct, že by bylo nějaké extra zlepšení. S novým školním rokem mě zase trápí otázka zda nechat trhat nebo ne? Ani mu rýma nějak neteče, spíš má prostě ucpaný nos tou mandlí. Někdy to bývá třeba jen jedna nosní dírka. Vím, že rozhodnutí je na mě, ale ráda bych znala váš názor na naší situaci. Díky
Já bych to zatím nechala být, pokud se třeba nedusí ve spaní nebo nemá vážné problémy. Nudli u nosu mají školkáčci permanentně.
Dobrý den, synovi taky trhali. Ješte dva měsíce po trhaní se plácal v nemocech ale teď púl roku je klid. A to bez rýmy a kašle je u něj zázrak. ![]()
Pokud ho to trápí v noci, tzn. chrápe tak, že si v noci neodpočine, nebo má apnoe, tak bych trhala.
Nosní mandle od 7 let už neroste, takže se to za rok zlepší. Taky jsem ji nenechala vytrhnout.
Syn měl po nástupu do školy vždy celou zimu hnisavou zelenou rýmu, nehnisavou často i přes léto, rok chodil na ORL, nic nepomáhalo. Na začátku 3. třídy jsme nosní mandli nechali vytrhnout a od té doby snad rýmu ještě neměl (teď jsou to dva roky), nebo slaboučkou, která do týdne přejde. Veškeré rýmy a bolení v krku léčím pouze Vincentkou (dětem ve spreji, já ji kloktám + sprej) a fakt si nepamatuju, kdy naposled měl někdo z nás nějakou výraznější rýmu.
Zkus čínskou medicínu, prý je opravdu účinná http://www.cinska-medicina.eu/…produkty-wan?…, ale asi bych se nejdřív poradila bud s tou homeopatkou, nebo přímo s někým kdo dělá čínskou medicínu
Jinak pokud jsi to vydržela tak dlouho, tak už bych počkala, ona opravdu neroste celý život tak nějak kolem 6-7 roku problémy přestávají
@zuzice píše:
Zkus čínskou medicínu, prý je opravdu účinná http://www.cinska-medicina.eu/…produkty-wan?…, ale asi bych se nejdřív poradila bud s tou homeopatkou, nebo přímo s někým kdo dělá čínskou medicínu
Jinak pokud jsi to vydržela tak dlouho, tak už bych počkala, ona opravdu neroste celý život tak nějak kolem 6-7 roku problémy přestávají
Tak jsem to konzultovala s homeopatkou a prej to můžeme zkusit. Že prej byl teď dlouho doma, tak se mu zvětšila a mám počkat tak 14 dní a kdyžtak zkusit tu čínskou medicínu. Díky
V dubnu jsem už byla rozhodnutá s dcerou jít… pak byli ty velké tepla a já jí nechtěla trápit… 3 doktoři řekli jít, ale taky šlo hlavně jen o rýmu. Současně se narodil syn a změnili jsme doktora a doporučili homeopaticke kapky Lymphomyosot první měsíc kapat 3 x denně 10 kapek a následující dva 2 x denně 10 kapek poctivě kapeme a musím zaťukat, že rýma žádná… uvidíme co v zimě. Každopádně chrápaní v noci ustalo a líp mluví. Za zkoušku to stojí celá kůra vyjde cca na 1000 Kc a nám objektivně opravdu pomohla i cizí lidi si toho všímají:-) zkuste vytrhnout se dá vždy a lepší napřed kapky než narkóza.
@aliceh82 píše:
V dubnu jsem už byla rozhodnutá s dcerou jít… pak byli ty velké tepla a já jí nechtěla trápit… 3 doktoři řekli jít, ale taky šlo hlavně jen o rýmu. Současně se narodil syn a změnili jsme doktora a doporučili homeopaticke kapky Lymphomyosot první měsíc kapat 3 x denně 10 kapek a následující dva 2 x denně 10 kapek poctivě kapeme a musím zaťukat, že rýma žádná… uvidíme co v zimě. Každopádně chrápaní v noci ustalo a líp mluví. Za zkoušku to stojí celá kůra vyjde cca na 1000 Kc a nám objektivně opravdu pomohla i cizí lidi si toho všímají:-) zkuste vytrhnout se dá vždy a lepší napřed kapky než narkóza.
A ten dr je i homeopat nebone? My máme užívat oscilo a echinaceu 5Ch, taK NEVÍM, ZDA SE TO DÁ KOMBINOVAT.
@ajina82 přímo homeopatka není, ale je pravda, že známe doporučila homeopatka něco jiného možná co Vám… ale říkala, že to nepomohlo asi se mknout na net… ja to po pravde nestudovala nasadila a opravdu pomohlo a kapeme teda uz 4 mesic pro jistotu mala si na to zvykla a sama se o kapky hlasi:-)