Aplikace Jenda a jak to přesně funguje?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jenda- pracák- podpora
Dobrý den, ještě na poslední věc jsem se vás chtěla zeptat…v aplikaci Jenda jsem zaregistrovaná kvůli evidenci na pracáku…mám vše potvrzené - podporu i evidenci a zítra mám jen zajít na pracák pro to,,potvrzení ohledně podpory " jen jsem se chtěla zeptat…pokud mi to chtějí jen dát tak mi stačí asi jen občanka a podepsat to? Ja jen že mi ta nepříjemná paní furt trčí v hlavě tak kdyby náhodou ještě něco chtěla..tak zda to bude opravdu jen podpis a odchod domu…a pak jsem se ještě chtela zeptat..když pak to potvrzení donesu rovnou na VZP tak by jim to mohlo stačit? Nevím když se to dělá přes toho Jendu jaké všechny papíry když v něm žádné nemám musím donést na VZP, tam dojdu osobně..to mi nevadí…tak zda stačí to,,potvrzení " o podpoře
děkuji a hezký zbytek dne
PS: a ještě když jsem se evidovala 1.7. tak zda opravdu když to na VZP donesu až zítra, jestli nebudu muset nic za tu VZP platit pokud jsem přes Jendu poslala žádost hnedka 1.7.- den po ukončení smlouvy
děkuji moc a přeji poklidný zbytek večera
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Protože jsem se ptala ještě v červnu někdy jedné paní na VZP a ona říkala že je potřeba - potvrzení o evidenci na úřadu práce jako uchazeče o zaměstnání…v Jendovi- mám vše potvrzené, ale žádný dokument mi nepřišel a úřednice z pracáku tady u nás mi jen řekla ať si přijdu vyzvednout tu podporu..ten papír..ale vše v Jendovi- mi svítí zeleně a mám to potvrzené
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, já jsem při převzetí rozhodnutí o podpoře dostala hned i přidělenou zprostředkovatelku zaměstnání, šla jsem i hned k ní na schůzku, dostala jsem papír s nabídkami zaměstnání od nich, poučení uchazeče o zaměstnání, schůzka trvala možná 20 minut cca max. Na zdravotní pojišťovnu jsem šla s průkazkou uchazeče o zaměstnání, to stačilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prima, děkuju moc! Já teda už práci najitou mám, tak nevím jestli tohle se mnou budou řešit když jim donesu prac. smlouvu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anisek123 píše: Více
No podle mě, když práci máte, už nemá smysl dávat nabídky práce, záleží teď, jaká bude úřednice a jak moc je ten konkrétní úp akční. U mně to bylo na Ostravsku a práci jsem si i přes nabídky od nich našla sama ze svých nalezených inzerátů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě že já už mám i podepsanou smlouvu..jen jsem chtěla vyřešit tyhle 2 měsíce a říkala si že by byla škoda kdybych nedostala podporu když bude docela pěkná..takže mám v plánu ji ukázat tu smlouvu od září a zeptat se jestli musím na ty schůzky když už práci budu mít ale pokud ano tak budu chodit když to budou i tak vyžadovat..takže podle mě ji ukážu smlouvu a občanku a podepisu jen nějaký papír..spíš mi jde o to že si nejsem jistá jestli od ní dostanu vše potřebné co potřebuju na VZP protože jsem si to zařizovala přes aplikaci Jenda a tam mi nic nepřišlo a s čím musím jít na VZP co tam musím doložit..zda stačí jen ten papír ohledně schválené podpory nebo i nějaký jiný papír..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale přítel říkal že když jim ukážu podepsanou smlouvu od září tak bych na ty schůzky už asi nemusela ani chodit ale to kdo ví
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jestli když už mi dá papír ohledně přiznání o podpoře tak už nemusím brát žádné papíry n? Že by měla stačit jen občanka asi…a vezmu tu pracovní smlouvu aby mi nic nehledali…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak při nástupu za 2 měsíce, si myslím, to stačí ukázat smlouvu a nikdo nic řešit nebude, protože já byla na další schůzce za 3 měsíce. Takže bych vzala pracovní smlouvu a tím, si myslím, to končí při tak rychlém nástupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju moc za info 🙏 a doufám že nebude nic už chtít jen to prostě podepisu a dá mi i papíry potřebné pro VZP to se jí i zeptám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jsi hlavně povinna obratem oznámit, od kdy nastupuješ do práce, bez ohledu na to, že je to až v září.
To kam te budou nebo nebudou posílat záleží na úřednici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale ta paní je šíleně protivná..všichni to říkají…ale všechny papíry mám připravené, o práci ji řeknu tak snad nevymyslí něco dalšího ale když už mám přiznanou podporu tak pochybuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše: Více
Zase i pokud ma smlouvu neznamena to, ze opravdu nastoupi. Klidně to muze zrusit zamestnavatel nebo sam ten dotyčný. Takže jim to sice reknes, ale stejně s tim nemuzou stopro pocitat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit