Jesle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1172
11.2.13 21:04

Rozhodně ano, 2,5 leté dítě už většinou potřebuje trochu kolektivu, stejně staré děti a navíc mu tam vymyslí zajímavý program, dětem to moc prospívá. Já sama mám 1-2 x týdně miniškoličku pro děti od 2 let, jenom dopoledne pro max 12 malých dětí, hrajeme si s nimi, mají zajímavý program, tancujeme, cvičíme, zpíváme, malujeme, děti se k nám těší a hrozně moc se toho v kolektivu naučí. Na každý den by to pro ně bylo ještě dost náročné, ale takhle jeden nebo dva dny v týdnu je to perfektní, všichni jsou spokojený a obzvlášť když tam sám chce. Statisticky máme tak max jedno dítě za půl roku, které brečí, chce maminku a není na to ještě dost připravené, ale to nebude váš případ. Maminka je sice maminka, ale kamarádi už jsou taky potřeba. K nám nechodí děti proto, že by maminky museli jedno nebo dvě dopoledne v týdnu do práce, ale děláme to hlavně kvůli těm dětem, protože jim to prospívá, jsou u nás rádi a taky si postupně zvykají být bez maminky což jim potom ulehčí nástup do klasické školky. Takže vás nikdo rozumný nebude považovat za hroznou matku, ale naopak za perfektní, která mu to dopřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.13 12:37

Jesle ve Frýdku-Místku

Není tady někdo kdo dává své dítko do jeslí ve Frýdku-Místku? na kolik Vás to vyjde na měsíc, když je dítě v jeslích každý den? Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
1
5.8.13 21:48

Jesle v Praze

Prosim znate nekoho, kdo ma dite v jeslich Villa Luna Praha 4? Nemuzu najit zadny prispevek. Mam dvojcata a jeste jim neni ani rok. Rada bych slysela uprimne recenze. Predem dekuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
2.4.15 11:59

Ahoj maminky, prosím, potřebuji nezaujatý názor. Nevím, co je správně. Chodím na Vš, mám dvě děti, 3 a 1,5 roku. Měla jsem do ted domácí hlídání, ale podmínky se změnily. tak jsem si zařídila pro obě děti soukromou školku s jesličkama. Byli by tam na maximálně 16 hodin týdně, spíše méně. Byli by v hezkém prostředí, s milými učitelkami, s ostatními dětmi. Bylo by to maximálně do června (do konce). tedy nějakých 4-5 týdnů. včera jsem byla pro papučky u tchýně (dcera si je tam nechala) a ona mi vyčetla, že jsem měla mít školu dávno hotovou, že to vše dělám na úkor dětí, že to jsou chudáci. máme dvougenerační dům.. tak každý prd ona ví… Já nevím, to jsem taková krkavčí matka, že kvůli vzdělání chci, aby děti byli pár hodin ve školce? Já jiné hlídání opravdu nemam. Tak co mám dělat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
2.4.15 12:11

A detem se tam libi? Taky budu ted delat statnice. Mam rocni dite. Hodne spi, rada si hraje sama (spis nesnasi, kdyz ji neco organizuju). Tak v pohode. Ale kdybych ji nekamdala mezi deti, byla by nadsena. Ma je rada. Chci ji dat ve dvou letech na jeden den do skolky. Myslim, ze ji to prospeje. Pokud by byla introvert a necitila by se na to, tak bych toneudelala. Udelej jak vam to bude vyhovovat vsem. Tchyni muze vyhovovat neco jinyho, ale to je jeji vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.4.15 12:16

Pokud jsou tam děti ok a nedáváš je tam řvoucí a zvracící je to pro ně a hlavně pro tebe naopak skvělé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
2.4.15 12:18

NEŘEŠ. 16 hodin je úplně v pohodě a dětem to jen prospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
2.4.15 12:50

@MarieOVMUC nejsi, děti potřebují kolektiv a tím že je tam budeš dávatjim i prospěješ. Tchyně má zajetý model že se matka musí obětovat, dnes jsou pro děti jiné možnosti co my jsme třeba neměli, pokud máš dvě děti a ještě studuješ, klobouk dolů žes to ještě nevzdala. Navíc třeba u nás je většina soukromých školek a jesliček i s výukou angličtiny, což mě se osobně líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.4.15 12:51

V jeslích a ve školce budou mnohem spokojenější než doma. Možná si budou chvilku zvykat, ale děláš dobře. Já zase nejsem zastáncem toho nechávat si děti doma co nejdýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
2.4.15 13:21

@MarieOVMUC
Ahoj, to mě docela překvapuje, já slýchám od starší generace spíš jak se s nima dneska dlouho pipláme, že ony strčily prcky od půl roka (..) do jeslí a zpátky do fabriky.. takže jednak bych se zeptala panimámy jak to měla ona.. a jestli jsi měla někoho „cizího“ na hlídání doma anebo budou s „cizí“ učitelkou mezi dětmi, tak to je snad pro ně lepší ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
2.4.15 16:11

@achesa1 nijak, jeste jsem nebyli nikde, ale kdyz jsou beze me celý den, tak jim to nevadí, pokud by plakali, tak bych tam okamzite prijela. To je dalsi vyhoda, ze je to kousek. Ja nerikam, kdybych chtela lezet doma kopytkama nahore.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
2.4.15 16:20

@MarieOVMUC ale i kdybys měla a dětem by setam líbilo, tak proč ne proboha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
2.4.15 17:05

@medunka23 ja uz pisu diplomku a chybi mi kousicek a stoji a bude to stat kolem 6000 mesicne, takze se mi to pekne prodrazi, nedelala bych to, kdybych nemusela… tri leta dcerka skolku a kolektiv potrebuje jak sul a malemu by to urcite taky prospelo. Chodim s nimi na kanisterapii a na detske cviceni a jsou tam veseli a stastni. ach jo, ty hloupe reci me stvou, manzel je z toho uplne sloupany..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
2.4.15 17:55

@MarieOVMUC vykašlete se na to, hele tak jak už tu zaznělo, k zeptej se jí jak to dělala ona, nebo se sní vůbec nebav, já vidím jaký to je s jedním dítětem, přes den se nemůžeš soustředit na nic moc dlouho a věřím že večer potřebuješ udělat věco co s dětmi nejdou a pak padneš, protstě je to pakárna a fakt klobouk dolů žes stím nepraštila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
2.4.15 21:07

@MarieOVMUC no tak mas problem vyresen. Deti jsou splecensky a skolka jim prospeje. Tchyni do toho nic neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin