Jesle v Praze 8 Mirovická

6
14.8.14 12:11

jesle v Praze 8 (Mirovicka)

Ahojte holky, máte nějaké aktuální zkušenosti s jesličkami v Mirovické?
Děkuji mnohokrát!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
282
14.8.14 12:44

Ahoj, mam, dcera tam chodi-co by jsi chtela vedet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
14.8.14 13:05

Ahoj, moc děkuji. jak jste spokojene? slysela jsem jak par pozitivnich tak i negativnich zkusenosti… pry sestry jsou zle a prisne… pry neakceptuji sebemensi rymicku… moc Ti děkuji za jakoukoli odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
15.12.14 21:51

@Modry pes
Ahoj, mne by taky zajimaly nejake informace. Jak jste spokojone celkove (prostredi, program, komunikace s rodici). Taky jsem nenasla informaci, zda poradaji nejake dny otevrenych dveri, a jak porbiha prihlaseni / zapis - naji jesle nejaky zapis jednou rocne jako skolky? Nebo jak dlouho dopredu je potreba dite prihlasovat?

@chocuhou ahoj, chodite tam? jake to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
15.12.14 22:48

@selia Ahoj, jdu si ted lehnout, ale zitra dopo ti napisu - stale tam chodime. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
16.12.14 14:38

Boze muj, tak ted se mi vymazal cely muj dloooooouhatansky prispevek!! :pocitac: Nejdriv jsem se chtela omluvit @chocuhou, protoze jsem si vubec nevsimla, ze ses mne na neco ptala. Jinak bych urcite odpovedela, promin.

Jinak @selia napisu to ted uz jen ve zkratce, protoze se mi ted vymazaly asi 4 odstavce! Moje dcera tam zacala chodit v 2/2014, kdy ji bylo asi 21 mesicu. Zavolala jsem na telefon uvedeny na strankach a s pani reditelkou Cizkovou jsem se sesla. Vysvetlila mi chod jelsicek, pravidla, platby atd. Pak jsem prinesla nejaka potvrzeni od lekare nebo tak a domluvily jsme den, kdy se prijdeme do tridy Kuratek (nejmladsi) na 1h podivat. Dcera i ja. Trida byla moc hezka, ale dost tam deti tak nejak knouraly a musim rict, ze se mi uplne moc nelibilo, jak byly ucitelky na deti takovy „odmereny“ nebo ostry, ale ja jsem v necem zase takova moc mekka. Je to tezky, maly deti si jen tak sami se sebou hrat neumi, navic je jich tam tak 15-18 na 2 tety a 1 pomocnici. Dcera tam chodila rada, ale kdyz jsem si ji vyzvedla, skoro vzdycky plakala a byla hodne unavena - myslim, ze tam docela brecela. Dalsi tyden sla na 1h sama a pak dokonce az na 3h sama. Zacala jsem ji tam davat takhle pravidelne a to si myslim, ze je dulezity.

Jednou byla ale trida plna a tak nas dali na oddeleni Slunatek (skoro ty nejstarsi myslim) a od te doby jsem chtela byt uz jen tam! Tety jsou tam starsi a bezvadne, dokonce jsem tam zacala nechavat dceru spat. Naucily ji byt pres den bez dudliku (jen na spani), dcera vzdycky vlitla i vylitla ze tridy usmevava a odpoledne vypravela. Zacala jsem ji davat i 2×, nekdy i 3× tydne, protoze jsem videla, jak strasne ji to tam bavi. V cervenci se jelicky zavrely (tusim v polovine) a oteviraji se az v zari.

V zari jsme mely jit do Hlidaci tridy, kde jsou deti, ktere chodi jen obcas nebo nepravidelne a tak. Nejdriv jsem se zmeny bala, ale je to uplne nejlepsi! Dcera to tam miluje, kazdy den si prinese nejaky obrazek nebo vytvor co delali, povida o kamaradech, co papala (vzdycky teda rika jen polivku, ale od tet vim, ze i neco jineho :D) a taky umi snad kazdy tyden novou pisnicku. Do teto tridy chodi mene deti, asi 10, trida je taky mensi, ale tety jsou uzasne. Na vsem se da domluvit, jsou prisny, ale kreativni, usmevavy, proste je to fajn. Kdyz se zeptam, reknou mi, co a jak bylo, jestli byli nejake potize nebo tak.

Jinak ja to delam tak, ze o vikendu pani reditelce poslu emailem predbezne, jak budu nasledujici tyden potrebovat hlidani a pak se musi kazdy den mezi 7 a 8h volat a potvrdit prichod, aby vedely hlavne kvuli jidlu. Takze tak. Jsem tam moc spokojena, dcera taky a ted, kdyz uz jsem ve 3. trimestru, tak tam dcera chodi i 4× tydne od 8:30 do 16:30 a ja jsem v klidu, protoze vim, ze je tam vsechno fajn.

Jestli se chces jeste na neco zeptat, napis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
16.12.14 20:07

@Modry pes ahoj,
diky moc. takze si se ozvala valstne az tesne predtim, nez tam mala nastoupila? Trochu mne prekvapuje, ze by stale meli volne misto. A tu triu sis pak uz mohla vybrat?
Ja je budu potrebovat az za rok, to budou malymu dva. Teoreticky bych uvazovala jeste o zacatku v zari, to mu bude taky 21 mesicu, ale ( i kvuli rodicaku) by tam chodil tak 1-2 krat tydne na 4 hodiny, a to nevim, zda by v tom veku bylo idealni na zvykani… Lae ansla jsem ako alternativy toto a dve osukrome skolky v Cimicich, tak pomalu planuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
16.12.14 22:37

@selia Jo, ja jsem o tom nejak moc nepremyslela. Potrebovala jsem si udelat ridicak a jelikoz nemam zadny hlidani, tak jsem si proste rekla, ze se tam zeptam a zrovna bylo volno. Mozna bylo plno na tu denni dochazku - deti, co chodi pravidelne, ale reditelka rikala, ze tam maji vzdycky cca 4 mista v kazde tride, kam muzou jit i ty, co chodi jen obcas. Ne vzdycky se ale podari, aby prisli vsichni z pravidelne dochazky a proto tam je podle mne misto. Ale taky rikala, ze kdyby bylo plno, muze se vzdycky stat, ze mi reknou, ze maji plno a ze nemuzou. Ale to se mi nikdy nestalo, jen ji treba umistily do jine tridy.

Jinak musim rict, ze podle me je to fajn zacinat treba i 1-2× po 4h. Jak jsem psala - delala jsem to podobne a myslim, ze to bylo tak idealni. Pozvolny, ale pravidelny (chodily jsme treba kazdou stredu, po mesici nebo dvou pak kazdou stredu a patek atd.). Navic si myslim, ze je dobry zacit v zari - deti se seznamuji nejen mezi sebou, ale jsou v podstate na stejne urovni - vidi prvne pani ucitelky - tety, uci se jist vsichni u stolu atd.

Jestli mas cas a chut, zavolej tam treba v lednu a domluv se s pani reditelkou. Podle me klasickej zapis bude tak v dubnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
13.4.15 10:50

Hezký den :) Oživuji diskuzi, bydlíme kousek od těchto jesliček a chtěla bych se od září příštího roku vrátit do práce, malému bude 25 měsíců. Chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás má dítko v jeslích celodenně, jak to snáší, jaká je úhrada a jestli je v jeslích plno.

Moc děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
18.8.15 10:55

Ahojte, nakonec jsme to zkusili a byla to celoroční super zkušenost, drobnosti nepočítám. @Modry pes moc děkuji za zkušenost, máme ji teď podobnou :)
ostatním moc tyto jesličky doporučuji, je to pecka ve srovnání se soukromými, které jsme vyzkoušeli 2 různé.
syn skončil rok celodenní docházky, naprostá spokojenost. s paní vedoucí se dá na všem domluvit a hlavně tety jsou úžasné!
držím vám palce, ať jste Vy i Vaše děti spokojené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
18.8.15 11:31

@jsem.to.ja Ahoj, muzes si precist moje prispevky v teto diskuzi. Zkusenosti mam dobre a jsou aktualni - ted v cervenci tam dcera dochodila. Chodila v podstate od zari na 3-5 dni celodenne, od ledna kazdy den od cca 8:30 - 16h. Nadsena, spokojena, vyhrana, s novymi dovednostmi, pisnickami, dobrou naladou. Ja spokojena a klidna.
@chocuhou Jsem rada, ze moje zkusenosti pomohly a ze jste si to uzili! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
2.2.16 10:02

@Modry pes ahoj, taky se tam asi chystame, podle toho, jestli mi vyjde brigada na 2 mesice, nebo ne. volala jsem a maji volno v nepravidelne dochazce, jsem rada, ze se libilo a ze i Matej snad bude spokojeny, ale co jsem nenasla a ty by si mohla vedet.Da se na toto vyuzit „skolkovneho“? nikde to nemuzu najit..nebo jestli to plati jenom na skolky… :think: diky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
4.2.16 11:17

@Anik6 Ahoj! Tak to jsem moc rada. Ted tam chodi i moje dve kamaradky (teda jejich deti) a jsou take spokojene. Ja zase zacnu s moji mladsi dcerou pomalu asi v zari :)

Skolkovne - myslis odepsat si to z dani? Ano, my jsme to tak udelali - manzel si to odepsal z dani. Pozadali jsme pani reditelku o souhrnny vypis vcetne castky a dali ucetni. Nebo myslis neco jineho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
4.2.16 12:43

@Modry pes ano, to jsem mela na mysli, dekuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.3.16 23:59

Ahoj, já mám taky otázku na ty třídy - kuřátka atd… Zkusila jsem tam dávat malou je jí teprve 16 měs. Chodila do kuřátek. Ale tety mi tam přišly takové trochu odměřené jak píšete. Jako žádné nepříjemné, ale také mi tam chybí srdečnost tak nevím. Chodíme nepravidelně třeba jen 3× týdně dopolko (teda to byl můj plán po adaptaci) Děti tam v kuřátkách právě dost brečí a to mi přijde že malé nedělá dobře. Ona jakmile je zabavená tak je jí uplně jedno s kým je a tam to kňourání je pro ni stres :-( Nemáte zkušenost jak to je? Jenže ona má ještě plínky jak je malá takže asi v jiné třídičce by se s ní nepatlali co? :-( trochu jsem z toho smutná, myslela jsem jak se jí to bude líbit a nic moc tedy… tak nevím jestli vydržet a nebo jestli najít zatím chůvu a zkusit to až jí bude třeba o pár měsíců víc… předem díky za vaše zkušenosti nebo doporučení třídičky se super tetama (potřebovala bych někoho srdečného, co děti umí zaujmout a věnuje se jim). V kuřátkách mám pocit, že je vlastně jen servisují, protože jsou tam ty mrňata a nebo chlácholí když řvou a na nic jiného není čas :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin