Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, moc prosím o reference na jesličky/školku - malému je rok pryč a já bych se měla od léta vrátit do práce. hledám příjemnou školku - klidně i soukromou. máte někdo zkušenosti, jak nejlépe připravit batole na školkový režim? děkuji předem!
Ahoj, tak já mám skvělé zkušenosti s oběma dětmi se školičkou v Bolevci www.MC-slovicko.cz
Moc milá paní, děti miluje, je tam malý kolektiv, individuální domluva.
No a právě ta příprava na pobyt beze mě probíhala tak, že jsme tam chodili do mateřského centra, to je dopolední program děti+maminky. Takže dítko znalo prostředí a paní vedoucí, nešlo do neznáma. Ptej se, co tě zajímá.
Ale berou tam až od 2 let, ne? Zakladatelka píše, že dítěti je rok a něco, tak nevím, jestli mu pak budou dva. Jinak Klubíček taky doporučuju, akorát pro zaměstnané matky měl dost krátkou otvírací dobu (loni 8-15h), ale snad prý letos prodloužili…
Mateřské centrum jablíčko. Jesle mají vedle zimaku. Berou od roka. Není tam tolik deti. Syn tam chodí od roka a půl uz rok a naosrosto spokojený.
Městské jesle jsou v Puškince a Na Celchu. Naše malá chodila do Puškinovi od 21 měsíců. Za mě dobrý.
Ahojky, v Bolevci v Klubíčku mají teď už delší dobu, takže i pro zaměstnané OK. Je fakt, že berou normálně od dvou let, do mateřského centra se dá chodit kdykoliv, tak od roka. Asi je dobré mít přehled, možná spolu nezávazně přijít.
@Mar80 koukala jsem na jablíčko a moc se mi líbí. mohla bych se tě prosím zeptat, když malej chodí od roka a půl, jak jste ho na školičku připravovali? jestli jste ho brali na „zvykačku“, jestli jste nějak upravili denní režim. musím umět chodit na nočník? budu ráda za všechny postřehy a rady, děkuji!
@Gama děkuji za tip, ale je to trochu z ruky, potřebuji něco víc do centra nebo směrem na Božkov. spíš bych se zeptala, jak řešili přípravku na školičku, jak moc předem jste začali se zvykačkou, úprava denního režimu, atd, děkuji moc předem!
I @verchili malej ma stále plenky a oni ho tam zkusí na nocnik. My doma taky. On nikdy nebyl mamanek takže nebyl žádný problém. Zvládl to dobře. Jdi se tam podívat. My jsme fakt spokojeni.
No my jsme přípravu na školičku až moc neřešili. Chodili jsme do mateřského centra jednou týdně asi tak měsíc a půl, než šla sama do školičky. Dceru to bavilo, takže vydržela do oběda. Nebyl problém, že měla pleny. Pak jsem dávala ty natahovací, aby mohla zkoušet na nočník i ve školičce a tety jí mohly jednoduše plenu natáhnout. Svačinku jsem jí připravovala takovou, aby se sama najedla - ze začátku do krabičky třeba i chleba na kostičky, kousky ovoce, láhev, na kterou je zvyklá…
Ahoj,
my (resp. jenom dcerka:) jsme teď začali chodit do Dětského Centra Rarášek v Plzni na Borech.
Malé je 1,5 roku a má plenky. Moc milá teta Jája (zdravotní sestra) malou během dne dává na nočník. Dětem čte před spaním. Oslovila/navštívila jsem i pár jiných, ale většinou jsme narazili na odmítnutí kvůli nízkému věku.
Malá chodí individuálně - vše jde domluvit, akorát musíme brát ohledy na ostatní děti (nevyzvedávat, když se usíná), ale to je pochopitelné:-)
V plánu jsem měla ještě Tomíkovo jazykovou školičku (Lobzy) - tam to také vypadalo skvěle. (ale Bory jsou blíž k mému zaměstnání).
Do Raráška se nosí dětem vlastní jídlo, svačinky. Pro mě výhoda - vím, co malá jí..
@Julinka09 píše:
Ahoj,
my (resp. jenom dcerka:) jsme teď začali chodit do Dětského Centra Rarášek v Plzni na Borech.
Malé je 1,5 roku a má plenky. Moc milá teta Jája (zdravotní sestra) malou během dne dává na nočník. Dětem čte před spaním. Oslovila/navštívila jsem i pár jiných, ale většinou jsme narazili na odmítnutí kvůli nízkému věku.
Malá chodí individuálně - vše jde domluvit, akorát musíme brát ohledy na ostatní děti (nevyzvedávat, když se usíná), ale to je pochopitelné:-)
V plánu jsem měla ještě Tomíkovo jazykovou školičku (Lobzy) - tam to také vypadalo skvěle. (ale Bory jsou blíž k mému zaměstnání).
Do Raráška se nosí dětem vlastní jídlo, svačinky. Pro mě výhoda - vím, co malá jí..
Prosím tě mohla bych kontakt? Nedaří se mi najít jejich webovky.
Kdo ma skutečnosti s 29 mateřskou školku? Mně osobně připadají učitelky mladší třídy divné. Mají přihlášku ve školce od 6:00-8:00 a za tu dobu nic nezaměstnají dětí a jen stojí u zdi a dělají čárky docházky.., je ve třídě 16 děti!!! Jinak první aktivity začínají po svačině.
Jiná kdyby jste přivedly ditě od 6 h tam co ma dělat do 8:00. 3 lety dětí ještě jsou malé a ne každé komutativní. Představ tě kdyby od 6 do 8 jen tak šedelo a čekalo…, kdy bude Spívani nebo malování nebo poslech rikanek aspoň na CD. Takže to vidím tak že ditě přijde třeba v 6:00 a možna hraje se s ostatními nebo brči nebo sedí samo. Pak přijde svačina a pak jen par písniček a hned ven. Tam už učitelky sedí a dětí hraji…, pak jídlo a spaní a snad nějaká pohadka na přečtení. Odpoledne vůbec netuším
Oživuji téma. Zajímá mne aktuálně informace ohledně zkušeností se školkami od 2 let v Plzni? Ideálně Bory, Slovany…
Dobrý den, scháním jesle v Plzni nebo hlídací skupinu pro moji 6 mesicni dcerku.Jsem samoživitelka a bohužel musím nastoupit do práce. Za všechny rady předem děkuji 🙂
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.