Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, neznáte nějaké levnější jesličky na Praze 11 či Praze 4? Mám kluka 2,5 let a chci aby si pomalu začal zvykat na kolektiv než půjde v září do školky. Dík
levne ne, ale dobre jsou pilnevcelky.cz, chodime na cviceni i do skolicky a spokojenost ![]()
ahojky,
na praze 4 fungují jesličky zřizované městkou částí. jsou relativně levné. malá tak jednu dobu chodila na 1 den v týdnu ( bylo jí něco přes 1,5 roku) a líbilo se jí tam. ale už to bude rok a půl co nechodí, tak nevím jak to funguje teď. víc najdeš na zzpraha4.cz.
RC Babočka
je to sice na chodově v KC Zahrada ale je tam od všeho něco super! od cvičení po semináře a pobyty s dětmi ![]()
my tam chodili do předskoličky a neměli jsme pak problém s přechodem normálně do školky a nadále tam docházíme an Angličtinu. Jukni se ![]()
www.rcbabocka.cz
věřím že budeš spokojená je to jedna stanice busem od metra chodov
Dobry den mohu se zeptat kde na praze 4 jsou ty jesle a kolik se plati dekuji
Dnes jsem nasla ohledne jesli tohle, Praha 4 zrizuje troje jeslicky:
Zdravotnické zařízení MČ Praha 4 provozuje troje jesle na městské části Praha 4.
Jesle Kotorská se nacházejí v Kotorské ulici číslo 1590/40. Jedná se o lokalitu mezi stanicemi metra Pražského povstání a Pankrác.
Jesle Rabasova lze nalézt v Rabasově ulici číslo 1068/12, tedy v těsné blízkosti stanice metra Budějovická.
Jesle Kukučínova se nacházejí v Kukučínově ulici číslo 1150/3, poblíž Thomayerovy nemocnice.
Už jsem to tu psala do několika diskusí… všechny tři moje děti chodily do Rabasovy a je to tam SUPER. Stojí to teda i s jídlem skoro 5000, ale podle mě to má spíš parametry krásné nové soukromé školky, než nějakých hnusných komunistických jeslí, jak si spousta lidí pod pojmem „jesle“ představí.
Ve třídě je zapsaných kolem dvaceti dětí, ale reálně jich tam bývá tak 10-15, na to tři tety, takže paráda… mají čas děti opečovávat, je úplně vidět, jak jsou na ně milé, trpělivě je např. učí na nočník, pořád se učej nějaký nový básničky, něco malují, celá budova je nádherně zrekonstruovaná, každý den chodí na zahradu. Pokud se třeba dítě počurá a zrovna ve skříňce chybí náhradní prádlo, zapůjčí bez řečí erární atd. atd.
Mají schopnou ředitelku, která tam pořád dává něco opravovat, hřiště, plot, pořád se tam něco buduje.
Teď vypadám jak reklamní agent
ale vážně od nich žádné provize nemám, jen jsem fakt strašně ráda, že moje děti měly jako první zkušenost s „ústavní“ výchovou tady ty jesle, a ne státní školku (když mi starší nastoupili do školky, to byl šok, v jednání učitelek a tak, tam prostě nemají čas se s někým babrat)
(protože všechno je o učitelkách, tak jen dodám, že moje dobrá zkušenost je z oddělení Koťátek a Myšek)
Koho cokoliv zajímá, ptejte se, ráda zodpovím.
Elina
@mafra a tu Kukučínovu myslím zrušili, teď už je jen Rabasova a Kotorská http://www.zzpraha4.cz/o-nas
Elina
@Anonymní píše:
@mafra a tu Kukučínovu myslím zrušili, teď už je jen Rabasova a Kotorská http://www.zzpraha4.cz/o-nasElina
pro nas jsou oboje daleko, takze budeme muset zvolit neco soukromeho
Taky bych potřebovala jesličky nebo nějakou školku pro 1,5 letého, stačilo by na jeden den v týdnu a to na dopoledne. Kamarádka sehnala v centru Phy nějaké za stovku na hodinu plus jídlo, to mi přijde dobrý. Na Pze 11-či 4 jsem se zatím ničeho nedopátrala ![]()
To erenza: Já nakonec pro syna vybrala Wonderland na Praze 11 Háje, můj dvouletý syn je tam moc spokojený
moje peněženka ale už méně ![]()
@marfra píše:pro nas jsou oboje daleko, takze budeme muset zvolit neco soukromeho
Pokud nejste rezidentem dané MČ (mají rozděleno přesně dle jednotlivých ulic bydliště), tak to je dražší než nějaká soukromá školička, kde berou též malé děti +/- dvouleté.
Obnovují diskuzi. Sháním nějaké pěkné jesličky na Praze 11, aby si syn zvykl na kolektiv. Vím, že státní zde nejsou. Koukala jsem na babocku, ale nevím, zda ještě berou…
@lupilka.cz do Babocky chodime my, uz skoro rok. Jsme moc spokojeni. Ucitelky hodne, prijemne, detem se venuji na plno po celou dobu. ( do 2,5 let je mozne byt ve skolicce s ditetem, pokud spatne snasi odlouceni) A reditelka taky moc hodna a prijemna. S placenim se s ni da vzdy domluvit. Nam totiz trvalo dost dlouho, nez se maly adaptoval, takze jsme platili opravdu jen cas, ktery tam maly stravil. Skoda jen, ze to nemaji i na cele dny, jen dopoledne.
Berou stale i behem roku, zkus napsat mail a poptat se. My jsme nastoupili v pulce dubna.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.