Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych upekla velký dort pro všechny a paní učitelky co se o malou staraly by dostaly kytku ![]()
Ahoj. Naše starší chodila do jesliček půl roku, dávali jsme kytičku tetám, dětem myslím nic (možná bombonky, ale spíš ne). S tím dortem bych se nejdřív zeptala, třeba u nás ve školce tohle bylo zakázané (kvůli hygieně muselo být všechno originálně zabalené, takže i bombony musely být jednotlivě balené).
Na konci školního roku ve školce nosila Anežka dětem bombonky (nebo Kinder čokoládky) a učitelkám čajovou kytičku. Ta měla velký úspěch
a hlavně jsem ji tam mohla nechat i učitelce, která tam poslední den už nebyla. Návod jsem našla na MMB.
Ja bych koupila kytku a bonbonbieru…klasika…treba u nas jsou vylozene domaci buchty dorty vsechny zakazane. jediny co projde je treba kosik ovoce apod.
@hkac píše:
Ahoj. Naše starší chodila do jesliček půl roku, dávali jsme kytičku tetám, dětem myslím nic (možná bombonky, ale spíš ne). S tím dortem bych se nejdřív zeptala, třeba u nás ve školce tohle bylo zakázané (kvůli hygieně muselo být všechno originálně zabalené, takže i bombony musely být jednotlivě balené).Na konci školního roku ve školce nosila Anežka dětem bombonky (nebo Kinder čokoládky) a učitelkám čajovou kytičku. Ta měla velký úspěcha hlavně jsem ji tam mohla nechat i učitelce, která tam poslední den už nebyla. Návod jsem našla na MMB.
aha s tím dortem a hygienou to mě nenapadlo, ale dobrý nápad na čajovou kytičku ![]()
@JayLee zkušennost nemám. Ale když jsou to takové malé děti, tak třeba koš s ovocem. Když se to pěkně zabalí a podá
Nebo každému děcku nějakou výživu
Pro sestřičky-učitelky bych koupila Mersie (nevím, jak se píše
) Ale je to vděčné, protože je to dobře „naporcované“ než klasická bonboška. Nebo každé dát jednu. Ale to už záleží na finančních možnostech.
Je hezké, že jim chceš takhle poděkovat za spokojenost. Myslím, že ocení už jen tu pozornost a Tvuj záměr. A pokud něco upomínkového přímo od vás. Tak udělat z pěkné fotky přáníčko, poděkovat, podepsat a myslím, že to taky potěší ![]()
@Lorr Není to tak v každé školce (kamarádka třeba pekla klukovi dort k narozkám, aby ho donesl do školky), ale u nás to visí na nástěnce, že to hygiena nedoporučuje a proto nás vedení žádá, abychom to respektovali. A proto, že jsem učitelka na ZŠ, tak tomu dost rozumím a respektuju to
.
Já třeba jako matka nebyla nadšená ze sladkostí, které děti v jesličkách dostávaly. Starší dcera třeba čokoládu ochutnala poprvé až tam (ve 2,5 letech). A od té doby ji miluje (jako já
).
Jééé, to je moc hezké. první Ti odpovím na dotaz - já bych určo byla za ten dosrt, ale mám obavy, že to neprojde přes hygienu, takže učtelkám kytky, popř. ty čajové kytky (kdysi jsem to dostala jako dárek za překlad mše v kostele od rakouských farníků
, moc mě to potěšilo, byly to balíčky sypaných čajů na špejlých a v tom špejle s třtinovým cukrem) a dětem nějaké méně škodlivé bombonky.
ad můj dotaz (s dovolením) - jak to malá zvládala??? jaké byly začátky? ptám se proto, že moje malá půjde teď od října na 4 hod denně každý den do firemních jesliček a bude jí teprve 17 měs. každý na mě samozřejmě hledí jako na odpad jak jí to můžu udělat…
tak jen sbírám zkušenosti ostatních. moc děkuji a nezlob se, že to tady vytahuju…
Moc a moc Ti děkuju za zkušenost. já věřím, že to obě zvládneme. byla bych blbá, kdybych toho nevyužila, jsou to vymakané firemní jesličky pro 10 dětí a myslím, že nám to oběma jen prospěje…
jinak ta koláž je taky super nápad. orchideje taky. určitě něco vymyslíte ![]()
Nechci se vměšovat do diskuze, jenom mě tohle zaujalo, protože můj syn (18 měsíců) tenhle týden začal chodit 2× týdně na dopoledne do soukromé školičky. Byl tam zatím 2× a super, nadšený. Hraje si s dětmi, dobře tam jí, chodí za ruku. Prostě pohoda. Doufám, že nenastane to období slz, ale kdyžtak to překonáme.
Taky doufám, že nám pomůžou s odplenkováním. ![]()
Ad můj dotaz (s dovolením) – jak to malá zvládala??? jaké byly začátky? ptám se proto, že moje malá půjde teď od října na 4 hod denně každý den do firemních jesliček a bude jí teprve 17 měs. každý na mě samozřejmě hledí jako na odpad jak jí to můžu udělat… tak jen sbírám zkušenosti ostatních. moc děkuji a nezlob se, že to tady vytahuju…
To byla citace příspěvku michaela 1808. Nevím, proč se to neukázalo modře.
Já na to reagovala.
A ano, v to odplenkování doufám, protože doma nám to nejde. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.