Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pockala bych do zítra. Snížela teplotu nad 38 a často mu nabízela tekutiny.
Do zítra to vydrží, třeba se to zlepší, teplotu se snažit snížit. Kdyby bylo hůř, zajedete na pohotovost večer (určitě je otevřeno 24/7).
@Monchichik Já mu dala 1 prášek na bolest hlavy ve čtvrtek a včera jeden když měl 39 večer a brečel, že mu praskne hlava. Jinak taky nechávám tělo bojovat.
@Anonymní píše: Více
Tak když ho bolí hlava a tak, tak to je jasný, dala bych taky. Na pohotovost bych ho netahala, šla bych zítra normálně k jeho pediatrovi.
Já bych jela! Mám sedmileté dítě a za rohem Motol. Tohle už mi přijde moc příznaků najednou, hlavně ta hlava. Obvykle (za poslední 2 roky jsme byli jednou) tam jedu, když jsem už bezradná, kolikrát tam jsou i celé rodiny s jednim nemocným dítětem, co si vesele hraje, pobíhá po čekárně atd. Dej na svůj instinkt. Sice jsme tam minule čekali 4 hodiny, ale kluk to na mě prospal. V podstatě jsem měla z dítěte co nezastavis najednou jen polehavajiciho. Závěr byl bohudík jen viróza, ale nikdy nevíš
@Anonymní píše: Víceřekla bych, že to jsou běžné příznaky virozy. Taky mě většinou bolí hlava, když jsem nemocná. Zkusila bych jen, jestli nemá problém dát hlavu k bradě a pokud nemá problém, šla bych k obvodnímu. Několik hodin čekačka s dalšíma bacilama, to je tak chytit něco dalšího.
@Anonymní píše: Více
Jak vypadají ta místa, ze kterých jste odstranili klíšťata?
A jak to u vás na pohotovosti vypadá? Čeká se tam půl dne, nebo tam není nával. Já sloužím pohotovost (pro dospělé) v malé nemocnici a tam nával nebývá (ani na dětské pohotovosti tam nemají nával), většina lidí jde na řadu hned, jen minulý týden tam bylo víc lidí, ale víc jak hodinu také nikdo nečekal. Takže na takovou pohotovost bych jela - poslechnout, udělat CRP. Horečku má 4 dny, stav se zřejmě nelepší, naopak ta teplota podle toho co píšeš stoupá. Zavolat tam můžeš, ale myslím, že řeknou abyste přijeli. Nikdo si netroufne hodnotit stav po telefonu. Kdyby volala že má 2 dny rýmu tak řeknou nejezdit, ale když zavoláš že má 4 dny horečku, kašel a nově zvrací, tak si myslím, že doporučí přijet. Ale klidně jeď bez zavolání, určitě ať má respirátor. My nevyžadujeme aby lidi volali, pokud někdo volá, stejně v 90% sestry řeknou ať přijede.
Počkala bych do zítřka. Pokud se daří teplota snížit, netahala bych kluka po pohotovosti kde budeš sedět cely odpoledne. Ještě si přinese něco lepšího k tomu.
Já bych jela, jednu epizodu přechozené boreliozy u syna už jsem zažila. A už nikdy víc, hlavně ta únava je typická.
@Lucka1111 Na dětské pohotovosti nevím jak to vypadá. Zatím jsme pohotovost využili jen v rámci chirurgie a já jednou dospěláckou. Já právě nevím jestli je povinnost volat, když kašle. Já když se mi rozjela angína tak jsem volala a přijela s respirátorem a dostala jsem pochvalu, že jsem ukázkový příklad toho jak to má vypadat a že by si mě měli vyfotit a dát na nástěnku
.
@Dollorres píše: Více
Měl jedno klíště za uchem a druhè na zádech. Pochytal na táboře. Obě byla malinká klíšťata. Na těch zádech to měl zarudlé. Jak sem ho vyndala zarudnutí zmizelo.Je mi divné že jen leží, spí, motá se. Má problém sednout si aby vypil čaj. Motà se mu hlava. Včera teda ožil jak zmizela dopol. teplota a to šel i sám na wc. Jinak ho musím podpírat. Je takový divný no. Klasická teplota ho donutí ležet 1,5h max. Teđ leží, spí. To neznám u něj. Je to rebel
.Když měl před zákrokem, tak i po oblbovačce do zadku vstával z postele.Tak jsem z toho nervòzní. Teplotu mívá 2 dny max.
@cecetka píše: Více
Nemá tam nic.Na zádech měl zarudnutí kolem klíštěte než jsem ho vyndala.Pak to rychle zmizelo.
Ahoj nevím zda jet na pohotovost a nebo až zítra k dětské. Syn 10let ve čtvrtek večer měl 37,7 teplotu, v pátek 38,v sobotu 39,dnes 38 + zvracel. Kašle, je zahleněný, motá se mu hlava, nohy ho bolí. Jen leží nebo spí. Kdybyste jeli, volali byste na pohotovost a hlásili kašel? Nebo ho stačí dopravit s respirátorem? Jinak měl před 10dny 2 klíšťata. K doktoru s ním půjdu 100%.Jen nevím zda čekat do zítřka. Pije hodně. Včera ožil, byl dopoledne bez teploty.Pak se to zhoršilo.