Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje noční můra. Taky bych se strašně bála vztekliny. Neporadím. Ja bych určitě volala dr do ČR a zjistila si víc informaci. Ald znám se, Ja bych chtěla očkováni. Nebyla bych klidná ani trochu. Dej kdyztak vědět, jestli jste dal řešili a jak.
V Turecku je vzteklina rozsirena, takze ja bych se taky bala. Tu kocku tam asi nikdo chytat a testovat nebude.
@Reinarei zase jsem se dočetla že kočičím škrábnutím je šance přenosu enormně malá, a kočku jsme dneska viděli a vypadá v pořádku.
@Kamil erika píše: Více
Upřímně, ta kočka vypadá dost hrozně.
Poradila bych se s pediatrem dítěte. Tohle je noční můra ty kočky v cizině…
Vygooglete si, jak se chová kočka nakažená vzteklinou. Většina nakažených zvířat rychle hyne. Takže byste to na ni asi poznali.
Tohle mi bylo řečeno, když dceru poškrábal na obličeji labrador a měl prošlý očkování.
Ale nervozita je na místě. Zkuste promluvit i s někým místním, jaký má na kočku třeba názor. Třeba vás uklidní.
Vždycky jsem si myslela, že se vzteklina přenáší slinami, takže při pokousání, olízání v místě rány atd.
U poškrábání by mě asi ani nenapadlo, že by hrozila… ![]()
Ahojte, synek 6 let bral kočičku v Turecku v resortu do ruky a když ji zvedal tak ho při snaze utéct škrábla. Místní sestřička mu to vydezinfikovala. Očkovaný na tetanus je. Bojím se ale s manželem vztekliny. Jen ho škrábla, nebyla jinak nějak agresivní a nekousla ho. Obáváme se zbytečně moc nebo je to na místě?
Kázání že nemá brát cizí zvířata už dostal.