Jícnový reflux?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
veronikaaaaa
28.4.12 06:57

jícnový reflux?

Ahoj!
mám 6ti týdenní miminko a obávám se tda se jedná o jícnový reflex.Probéhá to tak,že syn se prohne a začne mu lítat mléko,nudle z nosu a z pusy a lapá po dechu v tom prohnutí.Po půl minutce, necelé minutě opět volně dýchá.Stává se nám to cca 2-3 hodky po jídle.Máte s tímto někdo nákou zkušennost?Prodím o rady děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
28.4.12 07:30

Do 6 měsíců je blinkání normální,malý zvracel obloukem,koupila jsem nutriton,a bez toho ani ránu,mudra o tom ví,a tak čekáme jestli se to zpraví nebo ne.Akorád mě zaráží,že je to tak pozdě po jídle,to by měl mít pomalu strávené.Kolik vypije?jestli má moc,tak mu je těžko a vyzvrací ten přebytek.

• Citovat
  • Upravit
veronikaaaaa
28.4.12 07:54

mě spíš trápí jestli patří k refluxu to prohnutí a alapání po dechu,jinak moc nevyzvrací jen mu nosem vylítne malinkatý množstí,jsme na nutrilonu AR a vypije 160-170 ted mu dávám 150

• Citovat
  • Upravit
5misa6
28.4.12 08:00

No my máme dnes 2 dva měsíce a vypije 120ml.Každé mimi pije jinak,ale mě se to zdá moc :oops: jen mě napadá,že se prohýbá že ho to tlačí.Jinak malý když si moc lokne a zabolí ho to,tak se prohne a nedýchá a zrudne,tak s ním třebu ať se nadechne.

• Citovat
  • Upravit
25959
28.4.12 08:09

to je hrozně moc 8o mě tohle malá dělala když se přejídala. Mlíko jí lítalo skoro i ušima, občas se taky dusila :roll: Já teda kojim, ale jaký je na krabici uvedeno pro tenhle věk množství mlíka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
28.4.12 08:15

170 ml pije muj petimesicni syn 8o a doktorka tvrdi, ze ho precpavam. Jak casto ji? Pokud jste na UM, tak by mel byt rozestup minimalne 3 hodiny. Zkusila bych snizit davku mleka.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
28.4.12 08:17

je tam myslím těch 120ml.Asi bych ubrala :palec: a krmila po 3 hod,zkusit to můžeš a uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
veronikaaaaa
28.4.12 08:25

máte pravdu,snížila jsme mu na 130 a ještě mu snížim na 120 ml , prtž se mu to stane když tlačí

• Citovat
  • Upravit
25959
28.4.12 08:28
@veronikaaaaa píše:
máte pravdu,snížila jsme mu na 130 a ještě mu snížim na 120 ml , prtž se mu to stane když tlačí

a klidně mu to dej nadvakrát a nech ho mezitím odříhnout, jestli ti polyká dost vzduchu. Malá se většinou i dusila proto, že ji tlačil pořádnej krkanec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
28.4.12 08:45

Ahoj, moje malá taky bleje, byli jsme na sono žaludku a reflux nepotvrzen… ale pokud ti v 6 týdnech pije 150 ml tak se přepíjí… mě malá v té době pila nějakých 90 ml - 120 ml(nevím přesně, částečně jsem kojila) a dnes jsou ji 4,5 měs. a teď mi pije 6× denně 150 ml (už nekojím)…
Taky dávám AR, ale na střídačku s normálním, protože po AR se mi nemohla pořádně vykadit a když tlačila tak i více blila…takže AR dáváme jen když někam jdem, nebo tak…
Jinak existuje i sirupek jmenuje se Gastrotuss, ale třeba moje malá to vyplivuje a ani se nedivím, je teda pěkně hnusný… :poblion: ale prý fakt pomáhá
Ještě můžeš zkusit změnit mlíko, mám pár známých co jim to pomohlo, my to teda zkoušeli, dali jsme bebu a bylo to tisíckrát horší, ale prý je dobré Hami, co jsem slyšela, že dítka blila nutrilon, tak po hami to bylo dobré… ale mě třeba malá bleje i čaj, takže …

• Citovat
  • Upravit
veronikaaaaa
28.4.12 09:26

já mu měnila mlíko i s normálním nutrilonem a zhuštovala jsem ho nutritonem a blinkal mi po něm,pak jsem dala nutrilon ar a paráda,opravdu máte pravdu budu dávat mín tu 120-130 ml, prtž když zatlačí tak se mu to stává a to jsem s nim byla v týdnu u naší doktorky a řikala at mu na noc klidně do mlíka přidám rýžovou kaši mléčnou,ale neudělala jsem to ani neudělám,bojim se,že bych mu zastavila peristaltiku

• Citovat
  • Upravit
10482
30.4.12 20:18

těch 150 je opravdu na 6t miminko hrozně moc. ubrala bych dávku, dala to na víckrát, nechala odříhnout. zvýšila polohu v postýlce.
dávka mlíka záleží na váze, dělala jsem to tak, že jsem vynásobila váhu dítěte v Kg 150ti a podělila počtem krmení, v tomhle věku jich bylo 7.
do mlíka bych nepřidávala kaši ale zkusila bych případně nutriton. ale hlavně řádně odkrnout, a zvýšené ležení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí