Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Do 6 měsíců je blinkání normální,malý zvracel obloukem,koupila jsem nutriton,a bez toho ani ránu,mudra o tom ví,a tak čekáme jestli se to zpraví nebo ne.Akorád mě zaráží,že je to tak pozdě po jídle,to by měl mít pomalu strávené.Kolik vypije?jestli má moc,tak mu je těžko a vyzvrací ten přebytek.
mě spíš trápí jestli patří k refluxu to prohnutí a alapání po dechu,jinak moc nevyzvrací jen mu nosem vylítne malinkatý množstí,jsme na nutrilonu AR a vypije 160-170 ted mu dávám 150
No my máme dnes 2 dva měsíce a vypije 120ml.Každé mimi pije jinak,ale mě se to zdá moc
jen mě napadá,že se prohýbá že ho to tlačí.Jinak malý když si moc lokne a zabolí ho to,tak se prohne a nedýchá a zrudne,tak s ním třebu ať se nadechne.
to je hrozně moc
mě tohle malá dělala když se přejídala. Mlíko jí lítalo skoro i ušima, občas se taky dusila
Já teda kojim, ale jaký je na krabici uvedeno pro tenhle věk množství mlíka?
170 ml pije muj petimesicni syn
a doktorka tvrdi, ze ho precpavam. Jak casto ji? Pokud jste na UM, tak by mel byt rozestup minimalne 3 hodiny. Zkusila bych snizit davku mleka.
je tam myslím těch 120ml.Asi bych ubrala
a krmila po 3 hod,zkusit to můžeš a uvidíš.
máte pravdu,snížila jsme mu na 130 a ještě mu snížim na 120 ml , prtž se mu to stane když tlačí
@veronikaaaaa píše:
máte pravdu,snížila jsme mu na 130 a ještě mu snížim na 120 ml , prtž se mu to stane když tlačí
a klidně mu to dej nadvakrát a nech ho mezitím odříhnout, jestli ti polyká dost vzduchu. Malá se většinou i dusila proto, že ji tlačil pořádnej krkanec
Ahoj, moje malá taky bleje, byli jsme na sono žaludku a reflux nepotvrzen… ale pokud ti v 6 týdnech pije 150 ml tak se přepíjí… mě malá v té době pila nějakých 90 ml - 120 ml(nevím přesně, částečně jsem kojila) a dnes jsou ji 4,5 měs. a teď mi pije 6× denně 150 ml (už nekojím)…
Taky dávám AR, ale na střídačku s normálním, protože po AR se mi nemohla pořádně vykadit a když tlačila tak i více blila…takže AR dáváme jen když někam jdem, nebo tak…
Jinak existuje i sirupek jmenuje se Gastrotuss, ale třeba moje malá to vyplivuje a ani se nedivím, je teda pěkně hnusný…
ale prý fakt pomáhá
Ještě můžeš zkusit změnit mlíko, mám pár známých co jim to pomohlo, my to teda zkoušeli, dali jsme bebu a bylo to tisíckrát horší, ale prý je dobré Hami, co jsem slyšela, že dítka blila nutrilon, tak po hami to bylo dobré… ale mě třeba malá bleje i čaj, takže …
já mu měnila mlíko i s normálním nutrilonem a zhuštovala jsem ho nutritonem a blinkal mi po něm,pak jsem dala nutrilon ar a paráda,opravdu máte pravdu budu dávat mín tu 120-130 ml, prtž když zatlačí tak se mu to stává a to jsem s nim byla v týdnu u naší doktorky a řikala at mu na noc klidně do mlíka přidám rýžovou kaši mléčnou,ale neudělala jsem to ani neudělám,bojim se,že bych mu zastavila peristaltiku
těch 150 je opravdu na 6t miminko hrozně moc. ubrala bych dávku, dala to na víckrát, nechala odříhnout. zvýšila polohu v postýlce.
dávka mlíka záleží na váze, dělala jsem to tak, že jsem vynásobila váhu dítěte v Kg 150ti a podělila počtem krmení, v tomhle věku jich bylo 7.
do mlíka bych nepřidávala kaši ale zkusila bych případně nutriton. ale hlavně řádně odkrnout, a zvýšené ležení.
Ahoj!
mám 6ti týdenní miminko a obávám se tda se jedná o jícnový reflex.Probéhá to tak,že syn se prohne a začne mu lítat mléko,nudle z nosu a z pusy a lapá po dechu v tom prohnutí.Po půl minutce, necelé minutě opět volně dýchá.Stává se nám to cca 2-3 hodky po jídle.Máte s tímto někdo nákou zkušennost?Prodím o rady děkuji