Jídelní servis z kameniny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jídelní servis z kameniny
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit. Líbí se mi v Neckermannu jídelní servis z kameniny. Ale mamka si myslí, že je lepší porcelán, protože na talířích z kameniny se můžou udělat za čas prasklinky. Máte s tímto materiálem některá zkušenosti? Píšou tam, že lze použít do MW trouby i do myčky nádobí.
A ještě podotázka: máte zkušenosti s objednáváním nádobí přes internet nebo zásilkový obchod? Vždycky jsem si objednávala nerozbitné věci, proto se tak ptám…
Díky za zkušenosti.
Marki
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Marki, kamenina je urcite mene odolna, tezsi a asi mene prakticka nez porcelan. Ale zase „vypada“ jinak a nekdo to ma radeji. Ja jsem mela nekolik let kameninovy servis a je fakt, ze byl uz ruzne opryskany , odlamany a sama prasklinka a tak ten dalsi servis jsem uz koupila porcelanovy ![]()
Taky asi zalezi na tom jak ti dlouho vydrzi (mam ted na mysli rozbijeni
protoze je kamenina urcite levnejsi… J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já mám kameninový servis už 6 let.Sem tam mám talíř oprýsknutý, když se s ním bouchne.A z myčky,když se na něj podrobně podíváš, jsou na talířích malé prasklinky.Takže nic moc ![]()
Výhodou je fakt cena a taky to, že mám univerzální modrou a už jsem dokupovala hrnečky, talířky a pořád je to to stejné
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nevim. Asi jsem se do něj zamilovala- Jídelní a kávový servis BRAZIL
http://www.neckermann.cz/…n/index.html?…
Na rozbíjení mám doma dost starých porcelánových talířů i hrnků, MIX posbíraný z celé rodiny v době, kdy jsem ještě byla single. Asi bych ten kameninový musela trošku šetřit…
Nicméně jste mi stejně potvrdily, že se tam ty prasklinky dělají.
Tak že bych si udělala radost - kratší nebo střednědobou…
Marki
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty praskliny ale nejsou nějak moc viditelné.Jenom, když se na to dívám zblízka, rozhodně návštěvy to nespozorují. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte,
ja mam rucne udelane misky na polevku, vypalene, glazurovane. Nemam je popraskane, ale nemuzu v nich ohrivat neco v mikrovlnce, protoze miska pali. Jsou krasne jedinecne, ale ne do mikrovlnky.
Nevim jäke jsou kameninove talire...... neni to podobne???
Kac+H
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo vlastne souhlas s Kac! To jsem jeste zapomnela, nektere kameniny se nedaji davat do MW i kdyz je na nich napsano, ze mohou jit MW, protoze se strasne rozpali a pritom je jidlo v nich studene
Mame takove talire z IKEY zlute pro MW naprosto nepouzitelne.....:( J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
nepali talire jenom jidlo je teple-horke. Talir se da normalne vzit do ruky, ale ty kameninove talire, misky jsou horke a jidlo, jak uz se tu psalo, studene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mam stejnou zkusenost - z mikrovlnky je horky talir, ze se neda vzit do ruky, jidlo na nem klidne muze byt studene…
po case se z mycky udelaji praskliny
snadneji se odstipnou okraje nez u porcelanu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kameninove talire z IKEy zlute pali po vyndani z MW vic nez pekac vyndany z trouby na 220st!!!!!! A jidlo na nem muze byt i studene
Verte mi, mam je doma a nedaji se do MW pouzivat. Mam ale i jine kameninove a ty nepali vubec, takze to asi spis nebude jenom tou kameninou , ale i necim jinym, v kazdem pripade kameninove talire z IKEy NEBRAT!
Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit