Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chtěla bych vás poprosit o tipy na jídla pro 3 lete dítě, ktere miluje maso ![]()
Jsem vegetarián a za svuj život jsem moc maso nevarila, ani to neumím. A ty 3-4 jídla s masem co dcera miluje už bycj rada změnila.
Napsaly byste mi prosím co jedí vaše děti, kde je maso (ideálně ne kuřecí) a příloha rýže nebo brambory?
Děkuji.
Hovězí v mrkvi s bramborem, krůtí sote s rýži, sekana s kaši. Hovězí guláš s těstovinami, špagety bolognese… najdi si jídelníček nějaké školky, vyvařovny a inspiruj se tam. Jen vynech pálivé koření.
U nás frčely a frčí hodně omáčky, guláš, falešný ptáček, svíčková, kuře na paprice, rajská, přílohy různé jak se hodí, knedlík, těstoviny, rýže.. ![]()
Těstoviny s bolonskou, sekaná, karbanátky, řízek, hovězí či vepřové v mrkví s kaše třeba..
Pak vývary s masem
Plátky (nebo kostky) masa ( možno použít vepřové i drůbeží) zapečené s bramborami ve smetaně, vepřové v mrkvi s bramborem, karbanátky/sekana s bramborovou kaší, plátky na houbách s rýží, masová roláda (dá se koupit už hotová), guláš ten většinou děláme s těstovinami, klasický řízek v trojobalu, trhané maso (my k němu děláme knedlík a zelí ale může být i rýže nebo brambory…