Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den chtěla bych se zeptat prosím dítě je nemocný dcera 7let a už 3 den nejí měla jen přesnídávku rohlík a hlavně pije mlíko a čaj. jak dlouho vydrží bez jídla nebo když zajít k doktorovi? děkuji
@Denna130 píše: Více
Tak je nemocná, člověk nemá moc chuť jíst
neboj, hlady neumře. Uvař ji pořádný vývar ![]()
když pije, je to dobrý. Zkus jí nabízet dál aspon tu přesnídávku, ta se snadno jí.
@Denna130 Žádnou paniku, až jí bude lépe, určitě bude mít pořádný hlad 🙂 Taky jsem nedávno měla chřipku, horečky přes 38 a několik dní jsem absolutně nic nemohla. A co jsem snědla, to letělo ven. Také by co doporučila silný vývar. A pokud jí alespoň přesnídávky a rohlíky a pije mléko, tak potřebnou energii tělo získává. Tak přeji, ať je malá brzy fit! 🙂
@CatOnTheMoon moc děkuji. pije hodně i mlíko a hlavně i Sunar ještě. rodina že musím okamžitě na pohotovost
Má Sunar, takže jídlo má. To bych vůbec neřešila.
Ja pri chripce a podobne piju prvni 3 dny jen pomerancovy dzus, nic jineho do sebe nedostanu a normalne se mi pak darilo dobre. Dulezite je pit, pokud do sebe dostane rohlik a presnidavku, je to v poradku.
Když měla rohlík a přesnídávku, tak jí. Já bych teda nedávala mléko. Raději vývar a nebo rohlík. Naše děti, když si při nemoci dají mléko, tak je jim špatně. Hlavně začnou zvracet.
Každopádně, když pije, tak je to úplně v pohodě. Zkuste třeba piškoty.
Na pohotovost a ještě s chřipkou bych opravdu nechodila. A úplně bez jídla přece taky není, viz přesnidavka, sunar, rohlík, takže nějakou energii dostává. Hlavně při chřipce hodně pít.
Uvařila bych silný vývar. Nabídla bych piškoty nebo BeBe sušenky, ovoce, ty rohlíky, mléko nebo jogurt. Ať má k dispozici, kdy bude chtít. Ale určitě bych nenutila. Důležité je doplňovat tekutiny. Měla jsem nedávno prvně v životě chřipku. Jela jsem jen na vývaru, ovoci, suchém pečivu, těch sušenkách a ovocném čaji. To jinak prostě nešlo. Chuť nebyla. Tak po troškách.
Ještě mám zkušenost, že mojim děckám chutná hodně šlehaná bramborová kaše, když jim není někdy dobře. A vývar teda.
@Denna130 k čemu pohotovost, něco málo sní a není jí dobře, tak jí to stačí…ty snad máš chuť k jídlu, když ti není dobře?
Taky mi 9-letá nejedla několik dní, hubeňoučká i bez nemoci, vývar i jiné normální jídlo důsledně odmítala. Celé dny byla jen na čaji s hodně medem a mléčné výrobky, které jindy má ráda, by letěly ven. Nejmladší má teď totéž a taky nic nechce, dnes tedy úspěch snědl 2,5 Tvaroháčka. Za celý den ![]()
Vůbec si tím nelamejte hlavu, já zrovna teď procházím chřipkou, celý den skoro jen ležím, spím a jídla do sebe moc nedostanu. Je fajn, že Vám pije čajík, myslím, že až ji bude lépe ráda si z chutí něco dá ![]()
Při chřipce normální, co si asi příbuzní myslí, že s ní na té pohotovosti udělají?
Hlavní jsou tekutiny, když k tomu dostane nějakou energii z těch presnidavek a nějakého toho rohlíku, tak v pohodě. Až ji bude lépe, dojí se..