Spála vyrážka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
188
13.2.25 21:17

Spála vyrážka

Dobrý den,

prosím o radu - dceři diagnostikována spála - čepy na mandlích, a vyrážka v tříslech, hýždích a genitáliích - údajně krupičková. Dostala Klacid na 10 dní. Dnes je to týden co ho bere ale tu vyrážku tam má pořád úplně stejně jako před týdnem :roll: je to normální? Kdy Vám začala mizet?

Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7231
13.2.25 21:24

Google:

Spálová vyrážka mizí asi po 7 dnech, kdy se kůže může odlupovat kolem špiček prstů na rukou i na nohou a v oblasti slabin. Toto odlupování může trvat až několik týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8767
13.2.25 21:27

Už je to několik desítek let. Ale byla jsem tehdy se spálou v nemocnici. Zrovna v první třídě. Zavřená jsem byla na infekčním oddělení. Pamatuji si, jak se mnou rodiče mluvili přes mříže za oknem. Stáli od okna asi tři metry na chodníku. Průběh si nepamatuji. Ale vím, že mi připadalo, že je doba v nemocnici nekonečně dlouhá.
Pokud mají dneska děti léčbu doma, tak to mají fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
13.2.25 21:32

@KKK85 no ono se to prave neolupuje, vypada to i po tom tydnu stejne jako na zacatku..zadna zmena proste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
13.2.25 21:33

@KKK85 A taky neni receno jestli po 7 dnech od prvniho priznaku a nebo po 7 dnech od dobrani ATB.. tak proto jsem chtela osobni zkusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1608
13.2.25 22:42

@Kelsey1 Taky jsem byla se spálou v nemocnici, ve třetí třídě, píchali mi penicilin. Chytla jsem ji od spolužačky, ta z nemocnice přijela a já jsem jela. Rodiče tenkrát dostali láhev desinfekce, museli vše umýt, vyprat.. Po létech syn se spálou normálně 3 neděle doma, první týden antibiotika další opatření žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1608
13.2.25 22:44

@Kelsey1 Taky jsem byla se spálou v nemocnici, ve třetí třídě, píchali mi penicilin. Chytla jsem ji od spolužačky, ta z nemocnice přijela a já jsem jela. Rodiče tenkrát dostali láhev desinfekce, museli vše umýt, vyprat.. Po létech syn se spálou normálně 3 neděle doma, první týden antibiotika další opatření žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64838
13.2.25 22:44

Já taky jako malá, asi to bylo kvůli pichanemu penicilinu. Dítě známé mělo spálu před pár lety a každý den s ním chodila k doktorce, pichat antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
14.2.25 04:19

U spály může vyrážka mizet pomaleji, obvykle do 7–10 dnů, ale někdy i déle. Pokud se nezlepšuje nebo se zhoršuje, určitě bych raději konzultovala s lékařem, jestli není potřeba jiná léčba. Hlavně hodně tekutin a klid.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA