Jih nebo sever Kréty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucineeccka
31.1.12 11:35

Nejvíc se mi líbí ten poslední,z úvodního příspěvku,takovej nejromantičtější. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
10048
31.1.12 11:45

Urcitě bud ten uplně první a nebo ten 4 z prvního příspěvku, v případě že vám stačí hotel, pokoj a romantika :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
31.1.12 11:49

Ahoj, tak já jsem byla někoikrát na Krétě, na jihozápadě v Paleochoře. Není tam tak přecpáno na plážích jako kolem Heraklionu, pláží je tam několik- písečné, oblázkové i několik malých kde je uplné soukromí :lol: Odsud jsm jeli busíkem na Samariu, do Chanie, lodí na výlet na ostrůvek Gavdos a na Ellafonissi :mrgreen: Za mě úplně super, Lybijské moře je nádherně čisté :kytka: Ubytko taky dobrý, i hotely i apartmány :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
31.1.12 13:07

My byli v Plakiasu a moc se mi se tam líbilo.Jednou jsem měli výlet zaplacený od cestovky myslím že to byl Heraklion a do Rethymna jsme jeli autem.Trošku více tam fouká :mrgreen: Minulý rok jsme byli na Kosu a tam nic moc památky nejsou,ale my jsme více odpočívali v hotelu na pláži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Káťa01
31.1.12 18:58

Sever Kréty jsou turistická centra, obchůdky, vyjdeš z hotelu a máš promenádu. Pláže jsou masovka, lehátko na lehátku několik km v kuse. Kde je veřejná pláž, bordel a špačky. JIh je hotel, pusto, pusto, hotel. Jsou tam spíše útesy, kameny, více fouká. Záleží na tom, co vám vyhovuje.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
31.1.12 20:53

Určitě SEVER! Není tam tak větrno, lepší pláže, více možností zábavy. Města Rhetimo? Iraklion..Doporučujeme (moje mamka - milovnice Kréty) výlet na Santorini (cca. 200 eur :roll: ) modrobílý ostrov jak z pohádky, nezapomenutelné…V ceně prohlídka 2 měst, projížďka bárkou spojená s koupáním…Tak ať dobře vyberete, mamka tam byla už 5× :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9693
31.1.12 20:55

Děkuji vám všem za informace :) dnes jsem napsala do cestovky tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
7.3.15 09:46

Ahojky nechtěla jsem zakládat diskuzi, ale děvčátka zajímalo by mě když máme all inclusive (letíme úplně poprvé)stačí si vzít pouze oblečení a hyg. potřeby, že jo? A dotaz jaké máte zkušenosti s krétou? příjemná dovolená? Na co si tam třeba dát pozor nebo nějaké poznatky event.kam se zajet podívat a na co. prostě cokoli o cestě na krétu. :) :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812
7.3.15 10:06

@Kate888 Urcite doporucuji vylet na ostrov Chrissy (nevim jak presne se to pise), ale je to uplne takovy ten romanticky kyc. Bily pisek a krasne pozvolne more. Pohadka, no :lol:. Jinak ale my si pujcili auto a projeli to tam. Super zazitek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
7.3.15 10:22

@Lu13 no my si chceme právě taky půjčit auto takže spíš chceme být přímo na krétě, jsem jak malá, ale nikdy jsem takhle nebyla :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
7.3.15 10:35

@Kate888 Jde ti o cestování po památkách nebo spíš po plážích? Já osobně mám Krétu projetou křížem krážem a doporučuji sever, oblast Chania, je to dobrý výjezdový bod kamkoli. Problém je v tom, pokud se budeš chtít podívat např. na Balos, Elafonisi, Falassarna, tak se tam jinak než ze severu z dálnice nedostaneš. Pokud bys vyjížděla autem z jihu, tak to abys vyjela ve 4 ráno. Ale zase Knossos, Festos, Gortys jsou od této oblasti dál. Pokud chceš půl na půl památky/pláže, tak je dobrá oblast Rethymno a máš to na vše +- stejně daleko. Kdybys chtěla pár tipů na výlety, klidně mi napiš SZ. Přeji krásnou dovču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
7.3.15 10:43

@klenice děkuji projednám s partnerem a ozvu se…děkuji moc za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
7.3.15 11:53

Jih je hezčí, klidnější a je tam čisté moře ale zase tam častěji fouká silnější vítr…sever je takový více turistický, samé hotelové komplexy…mě se víc líbilo na jihu konkrétní Matala - romantika jak vyšitá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
7.3.15 12:05

@Lucy13 Každá strana má své. Když jsi ale na Matale v centru sezóny, tak je tam hlava na hlavě. Za mě, když jede člověk na Krétu, půjčit auto a jet na Balos na celý den autem. V 11 tam loď sice vyplivne turisty, v 15h je posbírá a celou tu dobu před a po je tam člověk skoro sám. A tomu já říkám romantika 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
7.3.15 12:08

@klenice hmm to je krása no my máme hotel v kokini hani 15km od Heraklionu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie