Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Urcitě bud ten uplně první a nebo ten 4 z prvního příspěvku, v případě že vám stačí hotel, pokoj a romantika ![]()
Ahoj, tak já jsem byla někoikrát na Krétě, na jihozápadě v Paleochoře. Není tam tak přecpáno na plážích jako kolem Heraklionu, pláží je tam několik- písečné, oblázkové i několik malých kde je uplné soukromí
Odsud jsm jeli busíkem na Samariu, do Chanie, lodí na výlet na ostrůvek Gavdos a na Ellafonissi
Za mě úplně super, Lybijské moře je nádherně čisté
Ubytko taky dobrý, i hotely i apartmány ![]()
My byli v Plakiasu a moc se mi se tam líbilo.Jednou jsem měli výlet zaplacený od cestovky myslím že to byl Heraklion a do Rethymna jsme jeli autem.Trošku více tam fouká
Minulý rok jsme byli na Kosu a tam nic moc památky nejsou,ale my jsme více odpočívali v hotelu na pláži.
Sever Kréty jsou turistická centra, obchůdky, vyjdeš z hotelu a máš promenádu. Pláže jsou masovka, lehátko na lehátku několik km v kuse. Kde je veřejná pláž, bordel a špačky. JIh je hotel, pusto, pusto, hotel. Jsou tam spíše útesy, kameny, více fouká. Záleží na tom, co vám vyhovuje.
Určitě SEVER! Není tam tak větrno, lepší pláže, více možností zábavy. Města Rhetimo? Iraklion..Doporučujeme (moje mamka - milovnice Kréty) výlet na Santorini (cca. 200 eur
) modrobílý ostrov jak z pohádky, nezapomenutelné…V ceně prohlídka 2 měst, projížďka bárkou spojená s koupáním…Tak ať dobře vyberete, mamka tam byla už 5× ![]()
Děkuji vám všem za informace
dnes jsem napsala do cestovky tak uvidíme
Ahojky nechtěla jsem zakládat diskuzi, ale děvčátka zajímalo by mě když máme all inclusive (letíme úplně poprvé)stačí si vzít pouze oblečení a hyg. potřeby, že jo? A dotaz jaké máte zkušenosti s krétou? příjemná dovolená? Na co si tam třeba dát pozor nebo nějaké poznatky event.kam se zajet podívat a na co. prostě cokoli o cestě na krétu.
![]()
@Kate888 Urcite doporucuji vylet na ostrov Chrissy (nevim jak presne se to pise), ale je to uplne takovy ten romanticky kyc. Bily pisek a krasne pozvolne more. Pohadka, no
. Jinak ale my si pujcili auto a projeli to tam. Super zazitek ![]()
@Lu13 no my si chceme právě taky půjčit auto takže spíš chceme být přímo na krétě, jsem jak malá, ale nikdy jsem takhle nebyla
![]()
@Kate888 Jde ti o cestování po památkách nebo spíš po plážích? Já osobně mám Krétu projetou křížem krážem a doporučuji sever, oblast Chania, je to dobrý výjezdový bod kamkoli. Problém je v tom, pokud se budeš chtít podívat např. na Balos, Elafonisi, Falassarna, tak se tam jinak než ze severu z dálnice nedostaneš. Pokud bys vyjížděla autem z jihu, tak to abys vyjela ve 4 ráno. Ale zase Knossos, Festos, Gortys jsou od této oblasti dál. Pokud chceš půl na půl památky/pláže, tak je dobrá oblast Rethymno a máš to na vše +- stejně daleko. Kdybys chtěla pár tipů na výlety, klidně mi napiš SZ. Přeji krásnou dovču.
@klenice děkuji projednám s partnerem a ozvu se…děkuji moc za info
Jih je hezčí, klidnější a je tam čisté moře ale zase tam častěji fouká silnější vítr…sever je takový více turistický, samé hotelové komplexy…mě se víc líbilo na jihu konkrétní Matala - romantika jak vyšitá ![]()
@Lucy13 Každá strana má své. Když jsi ale na Matale v centru sezóny, tak je tam hlava na hlavě. Za mě, když jede člověk na Krétu, půjčit auto a jet na Balos na celý den autem. V 11 tam loď sice vyplivne turisty, v 15h je posbírá a celou tu dobu před a po je tam člověk skoro sám. A tomu já říkám romantika ![]()
@klenice hmm to je krása no my máme hotel v kokini hani 15km od Heraklionu
Nejvíc se mi líbí ten poslední,z úvodního příspěvku,takovej nejromantičtější.