Jímka a inženýrské sítě

585
30.10.12 12:00

Jímka a inž. sítě

Ahoj maminy,

potřebovala bych poradit. Budem stavět dům na klíč. A kvůli schválení hypotéky potřebuji udělat celkový rozpočet. Máte někdo zkušenosti s tím kolik stojí jímka + práce - zadělání jímky atd. a ještě cena napojení na inženýrské sítě? Jedná se pouze od okraje pozemku - kde je ta rozvodová skříňka nebo co to je - k baráku. Po domě už je to v ceně, jen ten kus musíme udělat sami (voda, elektrika).

Vůbec tomu nerozumím, tak doufám, že je to alespoň trochu srozumitelné. :lol:

Jedná se mi o orientační ceny :-) Děkujuuuuuuu za pomoc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5437
30.10.12 12:49

Ahoj,
cena žumpy - jímky bude závislá podle návrhu a výpočtu v projektové dokumentaci. Také záleží na materiálu, může být betonová, ale i plastová. Hodně orientační cena se může pohybovat kolem 15 000-90 000,–. Cena za provedení vodovodní přípojky je cca kolem 10 000,–/m, vč. zemních prací, příp. šachet, potrubí, armatur. Pokud byste měli zájem o zpracování položkového rozpočtu, či výkazu výměr, klidně se na mě obrať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.10.12 13:25

Co si ale hodně matně vybavuji já, cca před 7 lety celkové náklady svépomocí okolo 35 000 tis., monžá plus deset tis., a doufám, že nekecám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
30.10.12 13:27

Ahoj. Nevím, jestli Ti to pomůže, ale my máme dům od el. sloupku a vodovodní jímky asi 20 m a budeme platit asi 70 tisíc. Je to napojení na kanalizaci, vodovod, elektriku a včetně jímky na dešťovou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
30.10.12 13:28

Nevím, jestli poradím, jak bys chtěla. Ale taky jsme teď psali rozpočet na dům kvůli hypotéce, ale na celý dům od základů, přes střechu, fasádu až po instalace a sanitární zařízení. Věděli jsme kolik od banky potřebujeme a tak jsme ty sumy házeli tak nějak orientačně, aby to nakonec vyšlo. Myslím, že si s tím vůbec nemusíš lámat hlavu. My jsme rozpočet předávali nejprve odhadci, kterého ta banka poslala a ten si ho myslím i trochu upravoval sám. Hrozně záleží na tom, jak si tu práci budete dělat, jestli úplně sami, řemeslníkem nebo firmou. Ale banka to chce stejně v cenách jako když to dělá firma. 15 tísíc tuším stojí jen ta plastová jímka jako taková, jinak Ti asi neporadím. Ale nemusíš to extra řešit, prostě tam něco hoď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
30.10.12 13:32

Holky moc děkuji za info :) já to potřebuji zatím jen tak orientačně abych vyplnila rozpočet hypotéky.

Tak koukám, že inž. sítě dám cca 80 000,– a jímku 40-50 000,– :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
30.10.12 13:34

@LL

Super, děkuji. Nám dům staví firma na klíč. Tudíž cca 2 600 000,– mám a teď potřebuji dovyplnit zbylých 400 000,–… Dám tam jímku, inž. sítě a můžu tam třeba dát i plot nebo kuchyň? A je jedno pokud potom peníze využiji třeba jinak, nebo v jiných částkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
30.10.12 13:39

@ilyz Nám odhadce řekl, že co se týká vybavení do rozpočtu mám dát vše co je spojeno pevně, takže vana, spr. kout, umyvadla, záchody, sporák, digestoř - celou kuchyň ne. (Pokud teda to zařízení už nemáte od firmy na klíč) Ten zbytek bych napsala terénní úpravy a hotovo. Myslím, že ten plot taky klidně.

A pokud nedokládáte faktury, je úplně jedno na co ty peníze použiješ. Klidně si za ně pak můžeš nakoupit i maso na gril při kolaudaci :-))

Příspěvek upraven 30.10.12 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.10.12 13:41
@ilyz píše:
@LLSuper, děkuji. Nám dům staví firma na klíč. Tudíž cca 2 600 000,– mám a teď potřebuji dovyplnit zbylých 400 000,–… Dám tam jímku, inž. sítě a můžu tam třeba dát i plot nebo kuchyň? A je jedno pokud potom peníze využiji třeba jinak, nebo v jiných částkách?

Podle mě to záleží na tom, jak přesně máte tu hypotéku postavenou. My teda se snažili si půjčit co nejméně a je fakt, že něakou dobu jsme pak bydleli prakticky ve stavbě a postě jsme došetřovali. Tím chci říct, plot nemáme dosud, kuchyni vyrobil manžel, peníze z hypotéky šly prostě na konkrétní věci na stavbu… respektive já donesla do banky strvzenky a propláceli nám je zpětně… a pokud to nebyla jasná stavební věc, tak sjme měli smůlu. ALE bylo to ve smlouvě, co je stavba a c ne, to zas jako jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
30.10.12 13:47

@Emilie My si zase museli půjčit víc než jsme chtěli, protože nám banka řekla, že za tak málo to nemůžeme postavit. Takže jsme měli smolíka… Kdyžtak holt ty peníze nevyčerpáme, myslím, že 20% je bez poplatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
30.10.12 13:48

@LL

Ale proč ne celou kuchyň? Vždyť linka je taky na pevno, ne? :D Já myslela, že tam hodím třeba 60000,– inž. sítě, 40000,– jímka, 150000,– kuchyň, 150000,– plot, vrata a je to… to by nešlo? :D :nevim: já už jsem z toho blááázen :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
30.10.12 14:07

Tak jsem volala naší hypoteční makléřce a ta mi poradila, tak jsem dala :

2 600 000,– dům dle SoD
60 000,– jímka
80 000,– inž. sítě
100 000,– kuchyň
160 000,– rezerva na dokončení rod. domu

Tak snad!!! :) nebo už zešílím :-) :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
30.10.12 14:09

@ilyz :palec:

Ona každá banka to má trochu jinak, takže super, že jsi tam zavolala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
motylek001
6.8.14 22:15

Ahoj Maminy,
co se týče inženýrských sítí, tak vodu a elektriku může dotáhnout sám šikovný manžel, ale plyn už musí firma.
Co se týče jímky, žumpy, septiku tak obvykle bývá velikost 10m3 a standartní cena je 25 000,–
Zkuste poptat jímky z PoolPlastu. Skvělá cena a rozumná komunikace!!!

Dále pozor na jímky z černého plastu.

• Citovat
  • Upravit
verulicek
23.2.15 10:55

Přivedení IS svépomocí

Ahoj, děkuji předem všem za rady. Vedly jste někdo prosím svépomocí IS k pozemku? Pozemek je rovinatý a vzdálenost IS je asi 80m.
Hodláme si některé věci udělat svépomocí (výkop, zásyp, případně pokládku a nákup potrubí). Momentálně jsme ve fázi rozpočtu. Natahovat na pozemek budeme vodu, plyn i kanalizaci (prozatím jímka, ale během roku se mají okolní domy už napojit na obecní). Jakého myslíte, že bychom mohli dosáhnout nejnižšího nákladu na výstavbu IS v tomto případě? U kterých činností nám postačí mít po ruce odborníka (vodař, plynař) a u čeho musíme mít pracovníky příslušných sítí? Nevíte, jaké by tedy byly nejnižší možné náklady a co kolik stojí?
Děkuji všem za rady!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí