Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ted me jeste napadlo, budes muset mit depozit mesicniho najmu a jeste ten mesicni najem dopredu, aby si mohla pronajmout byt, pak chteji (jestli to je pres realitku), vypis z uctu, ze pracujes a dostavas mzdu za 3 mesice. jestlize mas malo penez, tak chteji nekoho, kdo se za tebe zaruci a musi to byt nekdo, kdo vlastni svuj dum nebo byt. a musi mit praci…ted to resila svagrova, uz to neni tak jednoduchy si pronajmout byt.
Ja bych to fakt zvazila. Hlavne, kdyz mas takhle maly dite.
Otazek se nabizi nekolik, mas penize do zacatku? Jela bys tam sama, nebo s otcem ditete? Zadne davky bys tam predpokladam nedostala a z cech uz taky ne, kdo by vas teda zivil? A kdybys delala v tovarne, kdo by se staral o dite? A umis vubec anglicky nebo bys jela proste jen tak na blind a dite tahla sebou?
Tak on je rozdil sem jet svobodna a bezdetna a je rozdil jet sama s ditetem.. jako prvni jsem si troufla a ted, kdyz uz mam rodinu, tak navrat zpet do CR neplanuju. Ale za Tvych podminek bych si to tedy netroufla. Praci mas jistou? Co hlidani ditete? Nasetreno neco mas? Co kdyz onemocnis a nejaky cas nebudes moc pracovat? (zlomena ruka, noha apod.)
Omlouvam se za OT, ale vim, ze ted je narocnejsi situace najit v UK praci, vse je prisnejsi atd… ale nemate nektera zkusenost jak je to s lidmi, kteri se vrati zpet do UK po nekolika letech?? vse bylo spravne nahlasene, prvni dite jsem rodila v UK, normalne jsme tam pracovali a bydleli… kdybychom se ted vratili zpet do UK/po 3 letech/, bylo by vyrizovani na uradech, ziskani bydleni, nahlaseni u lekaru atd. jednodussi?? ptam se vzhledem k tem naladam, ktere ted v UK panuji…
omlouvam se zakladatelce za naruseni diskuze a za anonym, nemusi okoli vedet, ze uvazujeme o navratu do UK…
Takže koukám, že bych se tam neměla, ani ukázat
Samoživitelka nejsem, na půl nás živý otec malé, ale to už mě nebaví a tak jsem chtěla pryč. O penězich se tu bavit nebudu, ale ze začátku bych byla zabezpečená. O malou by se postarala jedna maminka, která už má dítě, o které se stará. Anglicky umím základy, což si myslíš, že stačí..
@Aneta100 píše:
Takže koukám, že bych se tam neměla, ani ukázatSamoživitelka nejsem, na půl nás živý otec malé, ale to už mě nebaví a tak jsem chtěla pryč. O penězich se tu bavit nebudu, ale ze začátku bych byla zabezpečená. O malou by se postarala jedna maminka, která už má dítě, o které se stará. Anglicky umím základy, což si myslíš, že stačí..
Nestaci.
@Aneta100 tak nikdo nerika, nesmela ani ukazat. Ale i kdyz je to tu mozna lehci znovu zacinat, neznamena to, ze to bude jednouduche. Na penize jsem se Te neptala, jen mas nasetreno pro zacatek. Pokud ano, a pokud mate zajistene docasne bydleni, hlidani a mas jistou praci, tak to muzes zkusit. Ale co kdyz to nevyjde? Jak tu nekdo psal o tech mistnostech, to si myslim, ze straseni health visitor je prehnane. Sama bydlim v takovem pidibytecku, ktery take nesplnuje podminky poctu vhodnych pokoju. 3 dospeli, 1 dite, dalsi dite na ceste. Podle toho bychom meli mit 2 loznice a minimalne 1 detsky pokoj. Mame jednu hlavni mistnost a 1 loznici. Health visitor to nezajima, tu zajima, jak je o syna postarano a dokonce mi nabizela pomoc pri ziskani dalsi postylky, jidelni zidlicky a podobne, abych nemusela kupovat nove. Takze bydlenim se stresuji vice ja, jak health visitor. Ale tady slo spise o to, abys sem neprijela s malym ditetem a nezjistila, ze bez dalsi pomoci to proste nedas. Pokud mas vse dulezite zajisteno, jdi do toho.
@Aneta100 píše:
Takže koukám, že bych se tam neměla, ani ukázatSamoživitelka nejsem, na půl nás živý otec malé, ale to už mě nebaví a tak jsem chtěla pryč. O penězich se tu bavit nebudu, ale ze začátku bych byla zabezpečená. O malou by se postarala jedna maminka, která už má dítě, o které se stará. Anglicky umím základy, což si myslíš, že stačí..
Nestaci. Chces drit nouzi s bidou a co bys delala treba s nemocnym ditetem u doktora?
@Aneta100 při tvé odovědí na půl nás živý otec to mi přijde že moc spolu nežijete..je nutný souhlas otce na vycestování dítěte do zahraničí a to je dle mě přednější a až pak můžeš řešít zda vůbec odjet
Hmm.. Ono na druhou stranu, proc to nezkusit
.
Budes mit praci, hlidani, kde bydlet na par mesicu… a kdyby se vam s malou v Uk nelibilo, tak se mate kam v Praze vratit??
Ja sem asi uz stara
,ja bych se bala a hlavne bych nesnesla zacit vsechno od zacatku-nemit svuj dum, dopravu, svy veci…atd, proste s ditetem ja jen na tydenni dovolenou beru 2kufry, ale to je jen o mem pocitu. Jestli to zvladnes ty, tak male bude uplne jedno kde bude a je jeste mala na to, aby vnimala co se deje a byla spatna ze vsech tech zmen.
Zjisti si dopredu v miste bydliste vsechny urady, doktory kam vas nahlasis…a melo by to byt ok.
Jsi asi mlada a jo, jestli jsi silovna, mohly byste se tu mit lepe ![]()
A mas nejake konkretni otazky? Jo a pro malou budes vse kupovat v uk?
@Aneta100 píše:
No jo…už tam na tebe čekají ![]()
Proc to nezkusit?? pokud mas chut a tedy aspon neco dopredu zajistene, souhlasim…vzdyt se vzdy muzes vratit zpet do CR, pokud za sebou nepalis mosty… hlavni je ale postarat se o dite…
nevim jak je to v anglii ale k tomu bydleni- kdyz jsme odjizdeli z severniho Irska/pro neznale soucast UK
/ tak zrovna vychazela vyhlaska o poctu lidi v jednom dome z ohledem na koupelny- tzn. pokud nebyli pribuzni a zili v dome treba 3 kamaradi, jeden se musel stehovat pryc pokud byla v dome jen jedna koupelna…samozrejme nacerno slo vsechno, ale pokud bude v anglii pod kontrolou uradu, neni tam neco podobneho??
@Anonymní píše:
Omlouvam se za OT, ale vim, ze ted je narocnejsi situace najit v UK praci, vse je prisnejsi atd… ale nemate nektera zkusenost jak je to s lidmi, kteri se vrati zpet do UK po nekolika letech?? vse bylo spravne nahlasene, prvni dite jsem rodila v UK, normalne jsme tam pracovali a bydleli… kdybychom se ted vratili zpet do UK/po 3 letech/, bylo by vyrizovani na uradech, ziskani bydleni, nahlaseni u lekaru atd. jednodussi?? ptam se vzhledem k tem naladam, ktere ted v UK panuji…
omlouvam se zakladatelce za naruseni diskuze a za anonym, nemusi okoli vedet, ze uvazujeme o navratu do UK…
a jak dlouho jste tu byli? Kolik mate odpracovano? Samozrejme legalne, aby to bylo zdokumentovane?
Na par mesicu, aha. No tak, to je zrovna vec, ktera bude treba tvoji health visitor zajimat. Zda mate vlastni loznici
Příspěvek upraven 28.01.15 v 11:22