Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Takhle - zalezi, co od zivota cekas, jak si ho predstavujes. Ja chtela mit vetsi rodinu a nechtela se zadluzit, takze se setrilo, co to slo, a pak se koupil pidibyt. A kdyz se rodina ponekud rozrostla, prodal se (se ziskem, taky Praha, kupovany 2009, prodany 2018) a koupil vetsi. Hazet vydelane penize do podnajmu mi prislo zbytecne plytvani, zvlast, kdyz dosetreni bylo otazkou cca roku. Takze asi zalezi i na stavu Tveho uctu. Jinak mne by 1kk stacilo i ve dvou, s detmi je 2kk lepsi.
Taky záleží kolik ti je, jestli si hledáš přítelkyni atd. Pokud je ti 20, tak bych klidně byla raději na ubytovně. Ale třicátník na ubytovně by mě jako ženskou teda nezaujal, jako že kdyby mě pozval k sobě na ubytovnu
do 1kk by mi to přišlo v pohodě.
@MusicianFIt píše:
Ahoj, řeším teď takové dilema.
Pracuji (full time) a zároveň studuji v Praze.
Bydlím na ubytovně, kterou mám díky práci zadarmo. Ale samozřejmě žádný luxus a občas bez soukromí.Přemýšlel jsem, že bych se jako už jako dospělý pracující člověk mohl přestěhovat do bytu. Stačilo by mi 1kk.
Máte někdo zkušenost s 1kk? Stačilo vám to jako samotným, případně ve dvou?
Kamarádka mi doporučila místo, kde bydlí ona, jsou tam 1kk za 10tis + poplatky do dvou tis. Ano je to drahé, ale na Prahu dobré.
Přemýšlím, jestli bych měl obětovat komfort v zájmu většího šetření (jsem zvyklý šetřit 20+ tis za měsíc) nebo jít do nájmu, neušetřit tolik ale mít komfort a lepší zázemí. Jak byste takovou situaci řešili vy?
Pěkný zbytek večera.
Strašně záleží na velikosti, na tom jak je ten byt zařízenej atd. pro jednoho dost pohoda, pro dva záleží na velikosti a dispozici.
Zalezi na velikosti toho bytu. Sama jsem taky byla v 1kk, skoro 40m a lodzie. Mista spousta. I ve dvou to chvili slo, ted uz mame vetsi. Ja osobne ale nemam moc rada mega velky prostor, mensi je mi prijemnejsi a utulnejsi, takze asi i na tom zalezi. Mam rada sve soukromi, takze bych do toho sla kdyz na to mas.