Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký den.
U dcery v jesličkách je teď nemoc ruka, noha, ústa. Včera večer zacala teplota, dneska nechce papat, pořád se mazlí, poplakava a pospava. Vidím, že ji bolí polykání, ale žádné afty jsem si nevšimla. Pusenku má zatím osypanou, ale to má permanentně, takže moc nepoznam, jestli je tam neco nového. Na nožičkách nic, ale na dlaních má dva, zatím jen hrbolky, ale nenechá si na to sáhnout. Ráno půjde k lekari.
Teď muj dotaz. Pracuji v obchodě s potravinami, na které musíš samozřejmě sahat. Vím, že nesmíme do prace při výskytu infekčního průjmu v domácnosti. Ale jak u této infekce? Chodím jen na noční a pracovní týden mi začíná neděli, tedy dneškem a fakt se nemam koho zeptat, zda jít či ne. Druha věc je, ze bych to vyřešila paragrafem na malou, asi taky ne. Jsem ještě ve zkušební době… Teď babo rad..
@Gabulle No, infekční to každopádně je, nám se to na táboře šířilo i mezi náctiletými… ale jak přesně se to šíří, to netuším.
@j.a.n.i1 píše:Šíři se to stejně jako chřipka plus je infekční ta vyrážka na dotek. Horší je, že infekční jsi ještě před prvními příznaky a taky to můžeš prodělat bezpříznakově, tedy jsi jen prenasec
@Gabulle No, infekční to každopádně je, nám se to na táboře šířilo i mezi náctiletými… ale jak přesně se to šíří, to netuším.
Příspěvek upraven 25.09.16 v 18:43
Teda to je prekérka. Co zkusit zavolat na dětskou pohotovost a vyptatse na infekčnost a možnost přenosu dál? Infekční to určitě je hodně. Ale způsob přenosu netuším…
Taky bych zkusila zavolat na dětskou pohotovost snad budou ochotni odpovědět na dotazy.