Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kdyz jsem mela ATB a vysoké teploty, byla jsem doma. Pokud šlo jen o ATB s chyceným močovým měchýřem nebo o ATB bez teplot tak jsem šla. Záleží taky, jaka je tvoje pracovní pozice. Kolik lidí taky můžeš nakazit… ono to neni sranda, kdyz na hale je 20 lidi a nekdo tam zanese nějakej fras a postupně lidi odpadají.
Ja jsem nikdy nebyla na nemocenské, pouze kdyz jsem chytla virozu jako tehotna. A zpětně muzu rict, ze to byla chyba…zdravi je nejdůležitější, atb proste nabouraji imunitu a pak muzes snaz chytit nejakou jinou nemoc. Mimo to, v praci člověku nic neuteče, žádný člověk neni nepostradatelný.
Pokud resis finanční stránku, tak jeden mesicni výpadek přeci nemuze ohrozit rozpočet
Záleží, jakou práci děláš, jak se do ní dopravuješ, od kdy ta ATB bereš…
Zůstala bych doma. Nemocné tělo potřebuje odpočinek, čas na regeneraci. Od toho je nemocenská, ať se může tělo vyléčit. Poslední ATB jsem měla v nemocnici 2019 (kámen v žlučníku, zánět a akutní operace). Takže to jsem si vyležela poctivě. A taky to bylo moje první marodění v pracovním životě. Pak jsem uklouzla na průhledné plastové hračce na koberci a vyvrtla si kotník.
Absolutně nemožný pracovní úraz.
@Anonymní píše: Více
Tak především, ti to doktor určitě nepředepsal jen tak pro srandu králíkům, že jo?
Navíc CRP je dost vysoké, takže bych určitě byla doma a léčila se… Nehledě na to, že můžeš nakazit i ostatní.
A mj. zrovna s takovými ATB, je celkem dost velký průšvih chodit někde po venku za slunečného počasí. ![]()
Pozor na to. ![]()
Jistěže zůstat doma a ne ještě dělat přesčas.
Pokud nepracuješ u psacího stolu a izolovaně od lidí a ještě jen v nejvyšší nouzi
Co když máš taky streptokoka, to je vysoce infekční
Nesla bych. I kdybych se citila jenom mirne jete, brala bych ohled na kolegy.
@adresa píše: Více
No řekla bych, že jí výtěr z krku určitě udělali a streptokok vyšel pozitivní. A s tak vysokým CRP nasadili rovnou ATB.
@Černá Madonna píše: Více
Tím hůř, v tom případě vůbec není co dál řešit, prostě se má léčit doma.
Nenapadlo mě, že by se někdo takhle ptal a přitom už měl pozitivní výtěr z krku ![]()
Já si vždycky nastuduju, za jak dlouho po zahájení antibiotik už nejsem infekční a pak už normálně funguju.
@Weia píše: Více
I to může být určité řešení, teda alespoň co se týká infekčnosti a ohleduplnosti ke svému okolí…
Ale přece jen, jde převážně o tvé zdraví. ![]()
Takže, bych určitě nepodceňovala doporučenou medikaci. Protože, na to můžeš jednou doplatit. ![]()
Záleží kvůli čemu by ta ATB byla…2× jsem do práce s ATB šla. Taky jsem měla Angínu..ale krom bolesti v krku mi nic nebylo. V práci jsem nosila roušku (tu tam nosíme půlku pracovní doby tak jako tak) a žádné následky jsem neměla a nemám..aspoň se teda nic neprojevilo..už je to pár let… To bylo „za mlada“ dneska už bych aspoň ten první týden zůstala doma. Nejen kvůli kolegům a klientum abych je nenakazila (i když ochrane pomůcky máme běžně k dispozici) ale i kvůli sobě..člověk je přece jen oslabený a může chytit i něco dalšího…
Kdybych měla ATB třeba kvůli zubu tak bych šla…
Taky záleží co děláš…manžel třeba jeden čas jezdil se sklapeckou na různých stavbách (hlavně dálnice apod) a tam celý den jennsam a sám seděl v autě…takže ten chodil do práce i třeba s teplotou i s covidem tehdy…I když to zůstal na dílně a makal na autech zatímco ostatní jezdili…
Tak záleží na tom co děláš. Jestli jsi celý den zavřená sama v nějakém kanclu tak ok. Šla bych do práce. Pokud děláš s lidmi, zůstala bych doma.
Já v podstatě do práce jo nachcipana nemůžu. Pokud je to slabé tak v roušce.
Zajímalo by mě jestli chodíte do práce, i když vám lékař předepíše antibiotika a doporučí týden doma.
Moje situace: manžel a syn dostali antibiotika na angínu a streptokoka. Mě bolelo v krku a byla jsem více unavená. Šla jsem k lékaři spíš jen tak pro jistotu, že mě stejně pošle domů s paralenem, že to nic není. Ale CRP 120, tak jsem dostala antibiotika. A mám přijít na kontrolu, že se musí zkontrolovat, že CRP kleslo.
Pro jít do práce: nemám pocit, že bych byla nemocná; přijdu o půlku výplaty (os. ohodnocení, bonus za docházku); nemusím vozit syna do školky, takže si můžu nadělat tři dny, co mi chybí na vánoce
Proti jít do práce: dlouhodobé zdravotní následky?, čas strávený s rodinou.
Mám dilema a tak mě zajímaly vaše zkušenosti. Je mi jasné, že přecházet nemoc je blbost, ale měl jste z toho někdo opravdové následky?