Jít do práce s antibiotiky?

Anonymní
13.9.25 22:55

Jít do práce s antibiotiky?

Zajímalo by mě jestli chodíte do práce, i když vám lékař předepíše antibiotika a doporučí týden doma.
Moje situace: manžel a syn dostali antibiotika na angínu a streptokoka. Mě bolelo v krku a byla jsem více unavená. Šla jsem k lékaři spíš jen tak pro jistotu, že mě stejně pošle domů s paralenem, že to nic není. Ale CRP 120, tak jsem dostala antibiotika. A mám přijít na kontrolu, že se musí zkontrolovat, že CRP kleslo.
Pro jít do práce: nemám pocit, že bych byla nemocná; přijdu o půlku výplaty (os. ohodnocení, bonus za docházku); nemusím vozit syna do školky, takže si můžu nadělat tři dny, co mi chybí na vánoce
Proti jít do práce: dlouhodobé zdravotní následky?, čas strávený s rodinou.

Mám dilema a tak mě zajímaly vaše zkušenosti. Je mi jasné, že přecházet nemoc je blbost, ale měl jste z toho někdo opravdové následky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
601
13.9.25 23:00

Kdyz jsem mela ATB a vysoké teploty, byla jsem doma. Pokud šlo jen o ATB s chyceným močovým měchýřem nebo o ATB bez teplot tak jsem šla. Záleží taky, jaka je tvoje pracovní pozice. Kolik lidí taky můžeš nakazit… ono to neni sranda, kdyz na hale je 20 lidi a nekdo tam zanese nějakej fras a postupně lidi odpadají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
13.9.25 23:05

Ja jsem nikdy nebyla na nemocenské, pouze kdyz jsem chytla virozu jako tehotna. A zpětně muzu rict, ze to byla chyba…zdravi je nejdůležitější, atb proste nabouraji imunitu a pak muzes snaz chytit nejakou jinou nemoc. Mimo to, v praci člověku nic neuteče, žádný člověk neni nepostradatelný.

Pokud resis finanční stránku, tak jeden mesicni výpadek přeci nemuze ohrozit rozpočet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
13.9.25 23:06

Záleží, jakou práci děláš, jak se do ní dopravuješ, od kdy ta ATB bereš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
13.9.25 23:06

Zůstala bych doma. Nemocné tělo potřebuje odpočinek, čas na regeneraci. Od toho je nemocenská, ať se může tělo vyléčit. Poslední ATB jsem měla v nemocnici 2019 (kámen v žlučníku, zánět a akutní operace). Takže to jsem si vyležela poctivě. A taky to bylo moje první marodění v pracovním životě. Pak jsem uklouzla na průhledné plastové hračce na koberci a vyvrtla si kotník.
Absolutně nemožný pracovní úraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16190
13.9.25 23:17
@Anonymní píše: Více

Tak především, ti to doktor určitě nepředepsal jen tak pro srandu králíkům, že jo?
Navíc CRP je dost vysoké, takže bych určitě byla doma a léčila se… Nehledě na to, že můžeš nakazit i ostatní.
A mj. zrovna s takovými ATB, je celkem dost velký průšvih chodit někde po venku za slunečného počasí. :cert:
Pozor na to. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
13.9.25 23:21

Jistěže zůstat doma a ne ještě dělat přesčas.
Pokud nepracuješ u psacího stolu a izolovaně od lidí a ještě jen v nejvyšší nouzi
Co když máš taky streptokoka, to je vysoce infekční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
13.9.25 23:59

Nesla bych. I kdybych se citila jenom mirne jete, brala bych ohled na kolegy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16190
14.9.25 00:14
@adresa píše: Více

No řekla bych, že jí výtěr z krku určitě udělali a streptokok vyšel pozitivní. A s tak vysokým CRP nasadili rovnou ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
14.9.25 00:33
@Černá Madonna píše: Více

Tím hůř, v tom případě vůbec není co dál řešit, prostě se má léčit doma.
Nenapadlo mě, že by se někdo takhle ptal a přitom už měl pozitivní výtěr z krku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
14.9.25 00:55

Já si vždycky nastuduju, za jak dlouho po zahájení antibiotik už nejsem infekční a pak už normálně funguju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16190
14.9.25 01:20
@Weia píše: Více

I to může být určité řešení, teda alespoň co se týká infekčnosti a ohleduplnosti ke svému okolí…
Ale přece jen, jde převážně o tvé zdraví. :srdce:
Takže, bych určitě nepodceňovala doporučenou medikaci. Protože, na to můžeš jednou doplatit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11856
14.9.25 02:03

Záleží kvůli čemu by ta ATB byla…2× jsem do práce s ATB šla. Taky jsem měla Angínu..ale krom bolesti v krku mi nic nebylo. V práci jsem nosila roušku (tu tam nosíme půlku pracovní doby tak jako tak) a žádné následky jsem neměla a nemám..aspoň se teda nic neprojevilo..už je to pár let… To bylo „za mlada“ dneska už bych aspoň ten první týden zůstala doma. Nejen kvůli kolegům a klientum abych je nenakazila (i když ochrane pomůcky máme běžně k dispozici) ale i kvůli sobě..člověk je přece jen oslabený a může chytit i něco dalšího…
Kdybych měla ATB třeba kvůli zubu tak bych šla…
Taky záleží co děláš…manžel třeba jeden čas jezdil se sklapeckou na různých stavbách (hlavně dálnice apod) a tam celý den jennsam a sám seděl v autě…takže ten chodil do práce i třeba s teplotou i s covidem tehdy…I když to zůstal na dílně a makal na autech zatímco ostatní jezdili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.25 06:23

Tak záleží na tom co děláš. Jestli jsi celý den zavřená sama v nějakém kanclu tak ok. Šla bych do práce. Pokud děláš s lidmi, zůstala bych doma.

Já v podstatě do práce jo nachcipana nemůžu. Pokud je to slabé tak v roušce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex