Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky poradte mala 1rok v sobotu pres 39, v nedeli cely den 38, vcera zvysena dnes zvysena, ma akorat zastreny hlas kdyz breci je slyset jak ii to sedi na hlasivkach.Rymu nema zakasle tak 3× za den.Sly byste k doktorovi? Mam strach ze tam chytne jeste neco horsiho.Je ospala chce co 3 hodiny spat jinak tady lita a hraje si.Diky za radu
Záleží co je zvýšení a jestli to reaguje na léky, k lékaři se dá čistě teoreticky jít když se 3 dny stav nezlepšil, případně pokud teplota nereaguje na léky. Pokud se to dá srazit a celkově je v pohodě tak bych počkala. Ona ti stejně nic jiného než na horečku a možná něco na kašel nedá.
Nesla bych. U teploty cekam 3 dny a kdyz klesne a nejsou jine zavazne priznaky, tak jsme doma. Na zahleneny krk bych dala caj s medem nebo cibulovou stavu.
Pokud vykazuje klasické znaky nachlazení a rýmy, tak bych asi maximálně zavolala. Ona doktorka, pokud se stav rapidně nehorší, taky nic moc víc nenaordinuje.
@Emilie nema rymu ani kasel…Jen zastreny hlas a kapicku zvysenou teplotku
Nešla bych. Máš v dosahu dm? Mají sirup pro děti s islandským mechem, jistě seženeš jiný i v lékárně. Ten sirup vytvoří ochrannou vrstvu, pomáhá právě i na hlasivky.
Tak my jsme měli před měsícem to, že malej měl 39C polehával, druhý den ve čtvrtek jen zvýšenou kolem 37C a v pátek nic - kašel a rýmu neměl v krku ho nebolelo. Říkala, jsem si že nějaká viróza. Manžel mě dokopal v pátek k doktorovi a ejhle ona angína a hned jsme dostaly ATB - ještě je v životě neměl. Chudínek nakonec ležel skoro 14 dní - zvracel a horečky měl ještě 3 dny po podání prvních ATB.
Po týhle zkušenosti už bych taky šla, kdyby nebylo manžela už vidím jak jezdím o víkendu někde po pohotovosti
lepší tam zajít a doktor tě pošle domů třeba se sirupem ale budeš mít jistotu.
@Alčák1 neblazni ji. Dnes je utery a ne patek. Dala bych sirup a vyckala. Kdyz se situace do patku nezlepsi, tak potom k lekari.
Souhlasim s @nozu . Nase doktorka sama rika pockat 3 dny a snizovat teplotu nad 38. Pokud ma uz jen zvysenou, dala bych klidovy rezim, zvyseny prisun tekutin a ten sirup na hlasivky. A kdyztak bych sla v patek. Ja jeste pred navstevou volam, aby o nas vedeli a sestra nam rekne jak to tam vypada - ted tam urcite bude prskajicich deti hafo, tak aby jeste nechytla neco dalsiho ![]()
Tak vsem dekuji za rady.Mame laryndigtidu, dneska v noci se dusila. ![]()
@nozu já ji nechci bláznit
ale nikdy nevíš co z toho může být. Já nejsem zrovna matka co s každým,, prdem běží k lékaři - ke všemu jsem se vždy snažila zvládnout to sama / jsem zdravotní sestra/ ale co máme malého, zdání klame - člověk si myslí, že je to jen rýmička a jak jsem psala, ještě jsem se doktorce omlouvala, že otravuju, že mě tam dokopal manžel a že to bude asi jen viróza ona se na mě podívala a řekla no jo maminko ale je to angína
proto už to od té doby nepodceňuju - ty nemoci u malých dětí jsou nevyzpitatelné - nic, nic a bum ![]()