Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo tak. Tak určitě zavolej a řekni, že ti hrozí předčasný porod atd. Určitě jsou normální a vezmou tě přednostně. teda doufám. Tak se drž, ale už teď je to dobrý týden, to nejhorší máme za sebou ![]()
nevím jak u vás, ale u nás by byl termín stejně tak za 4-6 týdnů..takže termín by byl daný(aby na to měl lékař čas a klid)a v případě že to začne zlobit, se volá a jde se hned..navíc, jak tu někdo psal, nedá se použít anestezie, takže než tam být v bolestech, nechala bych to - jestli to nic nedělá. pokud to zlobí, pak bych doporučila vyrazit k dr. a stejně, pokud, plomba vypadla, dá se předpokládat, že pod ní byl kaz, který se musí před další - i provizorní výplní odstranit..
Jen nechápu, proč by zakladatelce nemohli dát injekci. Je to jen lokální anestetikum, je to naprosto neškodné.
Janafugi píše:
Jen nechápu, proč by zakladatelce nemohli dát injekci. Je to jen lokální anestetikum, je to naprosto neškodné.
Mně bylo řečeno, že v prvním a posledním trimestru se dává jen ve vážnejch případech, že může v prvním trimestru vyvolat potrat a ve třetím předčasnej porod…
To mi říkal právě můj zubař a proto mi do těch zubů nechtěl rejpat, když nevěděl, jak moc to je hluboký, jestli to nebude chtít nějaký razantnější zákroky atd… ![]()
kate02: to mě docela překvapuje. Protože u syna mi dávali injekcí nepočítaně po celé těhotenství. Měla jsem hrozné bolesti zubu. Teď naposled mi rovnou do zubu nacpal umrtvovací složku na pohotovosti. Je fakt, že mě zuby bolely, takže asi neměl na výběr. Protože měsíc bych určitě nevydržela. Pokud zakladatelku zatím nebolí, možná by to nechal být.
Janafugi píše:
kate02: to mě docela překvapuje. Protože u syna mi dávali injekcí nepočítaně po celé těhotenství. Měla jsem hrozné bolesti zubu. Teď naposled mi rovnou do zubu nacpal umrtvovací složku na pohotovosti. Je fakt, že mě zuby bolely, takže asi neměl na výběr. Protože měsíc bych určitě nevydržela. Pokud zakladatelku zatím nebolí, možná by to nechal být.
U mě taky řešil, jestli mě ty zuby bolí, když jsem říkala, že ne, řekl, že by to radši nechal až po tom porodu, že kdyby to začlo bolet, řešilo by se to hned, že se po té injekci stát nemusí nic, ale může a že je zbytečný to riskovat… ![]()
Kdybych byla ve druhým trimestru, tak by to normálně odvrtal, ale bohužel to vyšlo takhle blbě… (taky dlouhý objednací lhůty na preventivní prohlídky
)
anestetikum se může dávat i během těhotenství, jen je to myslim jiné než které by jsi dostala kdyby jsi nebyla těhulka.
. Mě když čistila dvakrát během těhotenství kanálky tak jsem anestetikum odmítla. to jsem to raději přežila bez toho, tý injekce se prostě bojim
![]()
no ono je to fuk, už od rána od 6 se jí tam snažím dovolat a nebere to, asi mají dovolenou
takže uvidíme, ale asi se na to vybodnu a budu se jí nažit dovolat a objednám se na co nejdřív a po porodu tam zajedu, manžel tu chvíli pohlídá.no a udělá mě komplet preventivku-ted by mě jen narychlo spravila tu plombu a poslala mě pryč že mě zbytek udělá až se objednám
zub nebolí, tak snad ani nezačne, už kolkrát jsem byla přes 2měsíce bez plomby a bez problémů, protože mě vypadla, já jí zavolala a ona mě objednala za dva měsíce a do tý doby jsem byla bez ní
motika píše:Banny.J píše:tak nějak. Já bych tam zavolala a nenechávala to až po porodu. Muže tě to pak začít nesnesitelně bolet a to je to poslední co by jsi určitě chtěla místo užívání si miminka
Ahoj, jako těhotná bys měla mít přednost! Tak to tady teda máme… Držím palce
Co místo miminka, ale bolest zubů a do toho rodit, to musí být na provaz
Zavolala bych mu a kdyby nebyl ochotnej, jela bych na pohotovost. Raději teď než později. Ono sžívat se s miminkem a trpět jak zvíře…
![]()
Já jsem 26tt, a mám už vytrhlou stoličku
, a týden na to jsem se probudila s pusou jako balon, tak i léčbu antibiotiky…a dnes jdu zase, a vypadá to že mi bude trhat ještě jeden. A to není v žádném případě tak, že bych normálně nechodila k zubaři, prostě se mi to takhle nahromadilo. Anestetikum mi sice píchne, ale jak to odezní tak si stejně nemůžu nic vzít, paralen ani ibalgin mi nepomáhá
. Posledně mi řekl, že důležité zákroky uděláme až po porodu, protože potřebuje rentgen, tak jsem zvědavá, jestli bude mít ještě co rentgenovat
![]()