Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem už půl roku po porodu a hemoroidy mi začaly už v těhu, až po porodu ale začaly krvácet. Nevím, co dělám špatně, mám mastičku procto-glyvenol, dubovou kůru a už jím snad 10té balení Detralexu. Byla jsem i na rektoskopii a výsledek - nic závažného co by se nedalo vyléčit medikamenty. Potíž je v tom, že už jsem měla cca měsíc klid, stolice bez bolesti, bez krve, prostě jsem myslela, že je to vyléčené, ale není.. je to zase zpátky, tak nevím, jestli nedělám nějakou dietní chybu.. Poradíte vaše zkušenosti? ![]()
PetaP píše:
Jsem už půl roku po porodu a hemoroidy mi začaly už v těhu, až po porodu ale začaly krvácet. Nevím, co dělám špatně, mám mastičku procto-glyvenol, dubovou kůru a už jím snad 10té balení Detralexu. Byla jsem i na rektoskopii a výsledek - nic závažného co by se nedalo vyléčit medikamenty. Potíž je v tom, že už jsem měla cca měsíc klid, stolice bez bolesti, bez krve, prostě jsem myslela, že je to vyléčené, ale není.. je to zase zpátky, tak nevím, jestli nedělám nějakou dietní chybu.. Poradíte vaše zkušenosti?
Me zacaly trapi az ctyri mesice po porodu mrchy jedny hnusne ![]()
V lekarne jsem si koupila mast Preparation H, Wyeth - po dvou dnech je citit zlepseni o 50 %. Tak zkus medikamenty zmenit???
Nemyslim, ze je to az tak ve strave, nicmene mi DR. doporucovala hodne jogurty a mlecne vyrobky, ovoce - proste at je mekci stolice…
Nehledě na to že jedno balení detralexu stojí 269,– a už jím vážně dlouho, ale na té rektoskopii mi dr. řekl, že se musí užívat dlouhodobě.. ![]()
Ahoj Peto- tak mě začaly trápit až 4 měsíce po porodu nejstar. syna.Bolest jako sv.. a byly ,,venku"
Mě pomohla mastička Faktu už jsem ji doporučila několika lidem, všichni byli spokojeni, tak třeba zkus.Jinak jsem nic jiného nebrala a jim naprosto všechno. At je brzy líp! ![]()
KRML píše:
Ahoj Peto- tak mě začaly trápit až 4 měsíce po porodu nejstar. syna.Bolest jako sv.. a byly ,,venku"Mě pomohla mastička Faktu už jsem ji doporučila několika lidem, všichni byli spokojeni, tak třeba zkus.Jinak jsem nic jiného nebrala a jim naprosto všechno. At je brzy líp!
Děkuju za typ, oni jsou právě asi vevnitř
![]()
holky vy to aspon resite v tehu a po porodu, ja jsem to resila uz 4roky pred tehu, chodila jsem i na vypalovani atd… ale Preparation H chvalim taky, skoda ze jsem na nej nenarazila uz predtim, jinak mam i gel z dubove . kury, vraci se ti to protoze staci jen par krat mit zacpu nebo prujem, proto je treba vice vlakniny!!
tak já jsem je též měla hodně pomáhalo celozrné pečivo, opravdu dostatek tekutin. nejlépe neslazených, pak švestky, jogurty či zakysané nápoje..
už od nic mám poměrně dlouho pokoj, ale jakmile jsem skočila na sladké, méně pila, byli zpět.
Ahojky,z mojí zkušenosti … hodně vlákniny,ovoce,zeleninu,hlavně hroznové víno a dostatek tekutin.Stolice bude měkčí a nebude Hemoroid tolik dráždit.Po porodu jsem měla jako nouzovku mastičku s čípky Dobexyl,nemůžu si vynachválit…je to boj a to na pěkně dlouho ![]()
Holky a co z těch preparátů se může i v období kojení??Mně to faktum při těhu nedoporučovali!! ![]()
Aha, já myslela, že jak to jednou zmizí tak je klid a ono se to rádo vrací jo?
![]()
Boudice23 píše:
Holky a co z těch preparátů se může i v období kojení??Mně to faktum při těhu nedoporučovali!!
Dubová kůra a detralex se může při kojení ![]()
Boudice23 píše:
Holky a co z těch preparátů se může i v období kojení??Mně to faktum při těhu nedoporučovali!!
Ten preparation H ma v pribalovem letaku, ze nijak neovlivnuje tehotenstvi a kojeni!!! Podle lekarnice je zcela na prirodni bazi!
Trosku mi smradem pripomina HAZENKARSKE LEPIDLO na balony, ale nijak hrozne to neni ![]()
me pomaha kefir, svetskovy kompot, susene svestky, zelenina, co nejmin peciva, pred 4 lety jsem zkousela psyllium, detralex mi taky rychle zabira…
ja jsem mela teda neco jineho - kdyz pises, ze jsou asi vevnitr, tak me napada, jestli to nemuze byt to same - ne hemoroidy, ale uvnitr takovou prasklinku ![]()
Boudice23 píše:
No a mě ho klidně šoupli a to jsem plně kojila
ale pomohlo
tak ještě ted jsem v nemoc. ležela s holčinou a koupila si mastičku co obsahuje dub. kůru a byla plně přírodní a říkala že po 2 dnech super zlepšení.
Mě se teda většinou na jaře a podzim trochu vrátí, ale máznu
a mám klid.Po 2 těhu to skoro nebylo, tak jsem zvědavá jak do třetice ![]()