Hemoroidy - co jíst?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
31.5.11 14:08

Preparation H je tuk z nějakých ryb, či co. Dělají se čípky i mast, je dobré používat obojí. Nejdřív se namazat, pak zavést čípek. Co se jídla týče, tak hlavně jíst pravidelně, nejíst ořechy a pálivá jídla. Já Detralex flákala, taky to po zákroku krvácelo dýl, ale dostala jsem se z toho. Po prvním porodu jsem chodila na Baroovu ligaci půl roku, po druhém porodu jsem hned nasadila Prepartion H plus jsem si nechala napsat od dr Mesocain (už do porodnice) - je to lokální anestetikum, takže znecitliví zadek, když se jde na velkou a tím se odbourá ten psychický blok (který taky může způsobovat zácpu ze strachu, že to bude bolet). A výsledek, než jsem se dotala znova do Remedisu, tak jsem měla hemoroidy v takovém stavu, že stačilo jen vypálit laserem :palec: Takže pouze jedno sezení a mám pokoj :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
31.5.11 14:26

Tak mě jediný, co pomáhá, tak je detralex. nemám je pořád, ale jakmile se takhle oteplí, tak je to děs. Bez jakékoli příčiny se objeví. Zrovna teď s nima bojuji. Dneska jsem druhý den na prášcích a počítám, že zítra už bude klid. Zabírá mi to fakt rychle. Pak ještě jeden den braní a zase vysadím. Neberu je pořád. Jen při obtížích. mám vnitřní hemeroidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
31.5.11 15:26

Me trapi zatim jen v tehu, je to dost neprijemne i kdyz zatim mi to nekrvaci ani nemam jiny problem. Ale vim co z toho muze byt, tak mi dr poradil mazat masti, dubovou kuru, obkladat ledem…pusobi to stahovani konecniku a muze to stahovat dovnitr. No a samozrejme…rucne zatlacovat zpatky. Rekl ze uvidim po porodu jak to pujde ze pak doporucuje operativne, i kdyz je to male tak je tezke se toho zbavit…takze ja nevim ale resila bych to s doktorem asi… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
31.5.11 15:47

Nečetla jsem všechno, ale když jsem brala detralex, tak jsem po něm měla zácpu jako hrom. Musela jsem ho vysadit. Na hemeroidy mi pomohla dubová kůra, jak koupele tak gel. A hlavně Faktu mast a čípky. A naštěstí se po úspěšné léčbě už nevrátili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
31.5.11 16:22

Faktu není pro těhotné a kojící :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
31.5.11 18:16

tak mám teda asi taky ty venku..teď jsem byla jen čurat a utírala jsem dost krve.. :cry: :cry: tak zkusím tu faktu teda ještě.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
31.5.11 19:18

No a teda k dotazu zakladatelky co jíst…doktoři říkají vyváženou stravu, tak aby byla stolice každý den nejlíp ráno…pravidelně. Doporučuje se ráno prostě vypít hrnek teplé vody a prý to zabere. U mě to teda nefunguje. Před těhu jsem to tak měla a fakt to bylo každý den ale tedka jedině se dorvat šílenýma kombinacema a vyprovokovat to. Jinak to prostě nejde… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
31.5.11 19:29

Ahoj. Asi si budeš muset vyzkoušet (metodou pokus-omyl), co funguje Tobě :wink: . Já do prvního porodu nevěděla, co je zácpa a co jsou hemoroidy. Asi měsíc po porodu mi to začalo a bylo to příšerný. Pak to tak nějak asi po měsíci přešlo. V té době jsem hodně pila jogurtový nápoj Activia. Teď mám na sobě vyzkoušeno, že mi hodně pomáhá dát si denně misku jogurtu (cca 120g) s ovesnými vločkami (cca 30g) a ovocem (celou nektarinku nebo 4-5 jahod atp). Když nemám zrovna ovoce (jablko mi s jogurtem nechutná, to jím radši samotné), tak si dávám rozinky. A úplně nejdůležitější při těchto problémech je dostatek pití, protože vláknina bez dostatku tekutin má opačný efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
1.6.11 09:08

Ahojky holky,taky mam problemy s hemeroidy,už při prvnim tehotenstvi jsem zažila otřesny problemy :cry: pomohli mi čipky Preparation H a mast,taky hodne kompoty,a hodne pit!!!pak to pomalu odchazelo..a i ted se nekdy objevi..ted sem tehotna podruhe,za začatku znova se objevily,tak znovu čipky a mast,hodne pit,kompoty,zeleninove salaty a zatim dobry!!!
Ješte sem slyšela o homeopatikach,jsou take pry dobre,ale ted si nevzpomenu na nazev :roll:
Přeju at tyhle problemy jsou rychle pryč!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
15.5.13 21:30

Ahoj holky, mám taky takový prblém. Už jsem z tohoh tak vyřízená že se bráním jit na velkou i dva tři dny. Tu bolest každý den bych nezvládla. Dnes jsem musela dvakrat a radsi prasknu nez jit znovu :( takovou bolest jsem nezažila ani při porodu. Když si zavedou po stolici čipek neboli to tolik, ale dalsi potreba opet hrozne boli.. Pomuzou tomu ty masticky? Jko že pri dalsi potrebe to nebude tak bolet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
15.5.13 21:35

@Kačáček ahoj, mastičky pomůžou.
Někomu pomáhá sedavá koupel, třeba z dubové kůry.
Zkoušela si třeba pít kefír?
Změkčí se ti stolice a pak to tolik nebolí.
Vím, že je to nepříjemné, ale lepší jít každý den míń to pak bolí.
Než nejít a držet to.
Pak máš zácpu a to tě bolí…
Popř. jes hodně vlákniny.
Ovesné vločky atd.
Když budeš chtít písni SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
18.5.13 10:42

@MegK
Tak po těch nesnesitelných bolestech jsem letěla do lékárny koupit si Preparation H. Čípky neměli, ale prý ty co už používám(Hemagel procto) jsou k tomu taky dobrý. Včera ještě bolest, ale dnes už lepší. Kefír jsem si koupila zásobu a na noc mi kamarádka poradila lžičku oleje. Dnes už to bylo znát :lol:. Ale při cestě na toaletu mám větší strach jak u zubaře. V pondělí letím k doktorovi. A nenadýmají ovesné vločky? Kojím dvou měsíční holčičku a na prdíky trpí… A asi jsem bedna, ale kdo je SZ :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí