Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, prosím o radu. V úterý jsem byla v poradně v nemocnici, měli jsme vysoký tlak, po vyšetření jsem začala krvácet ve středu ze mě šly takový kusy jako blána s krví tmavou tak jsem radši jela do nemocnice protože jsem prvorodicka takže nevím co a jak. Tak mi řekli že je to v pořádku že jsem otevřená na prst. Od čtvrtka do teď jde ze mě už jen jako blána, hlen prostě bez krve. Včera jsem byla opět v poradně, žádné vyšetření, nízký tlak a doktorka mi řekla jen že jak mě ti nechyti o víkendu tak zase v pondělí do poradny. Jenže od včera od rána šílený bolesti kříže, jde mi to do prave strany, bok i podbřiško, horká vana nepomáhá.. Neskutečně to bolí. Celou noc jsem nespala nešlo to. Nemůžu dlouho sedět, ležet ani chodit. Už fakt nevím co dělat. Nejraději bych jela do nemocnice ale tam mě upozornil že pokud nemám kontrakce po 5minutach které trvají aspoň hodinu nebo pokud mi nepraskne voda tak jezdit nemám. Jsem 40+3. Mám ject co myslíte?
![]()
@Isabou myslíte?
i když nemám pravidelný bolesti ani voda nepraskla
Raději jet 3× zbytečně než porodit doma
jste už 40+3 nikdo vás nemůže osočit z hysterie nebo zbytečného poplachu
Už jen pro váš klid. Když to nic nebude, tak vás pošlou domů. Ale vás to alespoň uklidní i to je podle mě důležitý
já mel m dnes 40+2 a u mě se zatím neděje vůbec nic. ![]()
@Chmula už bych jela do porodnice. Maximálně Vás pošlou zpátky domů
Zkusím to vydržet dobře šesti a když to nepřestane pojedu.. Jelikož jediná nemocnice co je podle ruce stojí za prd i tentokrát přístup. Hlavně na mě koukají jak na blbku 21letou
@Chmula jela bych. Jela jsem dvakrát s podle mě kontrakcemi po 10 minutách a při monitoru byly po 5 já tu slabou bolest mezi nějak nepočítala. ![]()
A jak ty krizové bolesti vypadají, mají nejake intervaly? V tomhle terminu taky tipuju rozjizdejici se porod.
No a v jakých intervalech to teda probíhá? Zkusila bych ještě tu vanu, manžel ať už nikam nechodí a jestli to po tý vaně neustoupí, tak pomalu vyražte. Nespěchej, protože se zdá, že to bude trvat dlouho, takže není třeba se vyloženě honit. Jak daleko máš porodnici? Já tyhle bolesti znám no. Je možný, že i po těch skoro dvou dnech ti řeknou, že jsi stále na prst a na monitoru bude houby. Já tam nakonec zůstala až s prasklou vodou, ale při první návštěvě mi bylo řečeno, že si mě tam klidně nechají, kdybych to nějak nezvládala.
Právě že to nejsou pravidelný bolesti, dá se říct že mě to bolí v kuse. Kříž mě bolí jak když máte neskutečně namozeny záda a do podbřiška mám takový tlaky, jak při menstruaci. Občas mi tvrdne břicho. A nemocnice je cca 20 minut autem.
Jela bych..rodila jsme 3 krát, a kontrakce v pravidelných, zkracujících se intervalech, jsem nezažila ani jednou, nikdy to nebylo 10-10-8-8-8-8-7-7-7… vždycky něco jako 5-7-4-12-8-6-10-12-4-6…pokud sprcha nepomáhá, tipla bych to na porod.
@Chmula Podle mne taky popisuješ začínající porod, já měla u dcery to samé, vana nepomohla, vyprdla jsem se na to a šla spát, v noci mi rupla voda a dojeli jsme na poslední chvíli. Jed tam, s tím nic nezkazíš.
Tak všem moc děkuji za rady
počkám do těch 6 a uvidíme. Cca 30minut jsem vylezla z vany a zatím bez účinků