Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Někdy ty bolesti vystřelují spíše do zad než do břicha, tak je docela možné, že Už to je ono, ale určitě by to nejlíp potvrdil doktor.
Jste ve finále… tak se už jen těšte a ať to máte rychle za sebou ![]()
Já kontrakce do břicha vůbec neznám. Veškeré bolesti mě šli přes kříž až do porodu. Takže pokud to máš v časových intervalech, tak to může být ono ![]()
No právě že to v intervalech není - je to prostě stálá bolest zad, ale jinak jsem v pohodě
kdyby mi do toho začlo něco jinýho, tak měřím, ale takhle jsem chromá. To moje babičky chodí líp
Ta bolest zad před porodem může být z toho, že miminko hodně sestoupí dolů a tlačí hlavičkou na nervy v křížové oblasti. Já to tak měla a vím o čem mluvíš… Šla jsem s tím do porodky, tam si mě nechali přes noc, dali mi nějaké čípky na bolest a druhý den vyvolávali, ale já už měla 10 dní po termínu;-)
Tohle neznám, ale já zase neměla klasické stahy, ale celý porod silnou křečovitou bolest podbřišku jako při MS.
Já klasické břišní kontrakce taky neznám. U první dcery jsem celou dobu měla jenom křížové, které střílely až do stehen, u druhé mě zase jenom bolely kyčle. Klidně se to může pomalu rozjíždět, však už máš čas. Hodně odpočívej a přeji rychlý porod.
@Ariadne Poprvé jsem jela moc brzy, odcházela mi hlenová zátka a do toho začaly ty slabé křížáky, ale ta zátka byla hodně s krví a já měla obavu, tak jsem se jela nechat zkontrolovat a už si mě tam nechali. Podruhé mi praskla voda a po chvíli nastoupily ty bolesti kyčlí. Takže tam bylo jasno. Ale klasické břišní jsem prostě neměla ani jednou. Jenom potom až šílený tlak v podbřišku a to už bylo prakticky před koncem.
@ajleenka abych to právě nepropásla a nebo tam nejela prostě s ničím ![]()
beru to tak, že se to chystá a budu čekat na jasnější znamení.
@Ariadne Určitě, já myslím, že to určitě poznáš a vycítíš ten pravý okamžik, kdy vyjet. Ono i ty křížáky chodily v intervalech, zesilovaly… prostě jsem pak už cítila, že to k porodu je.
Ta bolest a ty pocity prostě byly u každého porodu jiné a jinde, ale vždycky jsem poznala, že je to ono. I když v obou případech se to pořádně rozjelo až v porodnici, ale bylo to prostě najednou jiné.
Teď při druhém porodu jsem většinu první doby měla jenom křížové bolesti. Až ke konci to šlo i do břicha, ale do zad mnohem víc. Takže jo, jestli tě to bolí v intervalech, klidně to už může být rozjíždějící se porod. Ale může to trvat docela dlouho.
Zdravím, mám takový dotaz. Jsem 38+6, a od včerejška mám chvlkove bolesti zad… Myslím že to jsou zatím jen poslicci, ale měla jste některá tuty bolesti, že vám z kříže šla bolest přes celou páteř, až do hlavy? Musela jsem si sednout, bylo to jako křeč a nemohla jsem ani dýchat. Děkuji za odpověď ![]()
Ne, mě bolelo v kříži a šlo mi to do kyčlí. A nebylo to jako křeč, ale trvalá bolest.
Ufff, prosím o vaše zkušenosti a jen tak popovídání, kdo jste to měly podobně nebo stejně.
Včera jsem měla termín a myslela jsem si, že mě přijmou na vyvolání kvůli streptokokovi (odeslala mě tam moje dr). Primář mi řekl, že to není důvod pro vyvolání, že by toho byli schopni, ale zbytečně by to skončilo třeba císařem. Byla jsem ráda, ptž jsem chtěla ještě domů za malou a nechci to rvát na sílu. Nicméně jsem tak na prst a polotuhá, tak mi udělal hamiltna, odhadl mimi na 3,2kg (menší než byla dcera) a šla jsem domů.
No chytly mě šílený bolesti zad v kříži. Záda mě bolí skoro pořád, ale teď je to prostě mazec - nemůžu se narovnat, nemůžu chodit, ohnout se - jedině pololeh.
Večer jsem hodku a něco měla bolesti po 10min a zaspala to. Ráno mi asi odešla hlenová zátka - prostě hlen
tak teď vlastně čekám na bolesti nebo prasknutí vody.
Máte s tím zkušenosti, že byste to měly podobně? Stahy snad poznám - u dcery jsem měla vyvolávání v nemocnici, tak to prostě bylo jiný.
No těším se a jsem nervozní, že to nepoznám
nejhorší je ta obsluha sebe a dcery. Naštěstí tu mám tchýni, tak se o ni postará, ale jen ji obléknout ráno mě stálo hodně sil.
Ale jinak se nebojím, ale těším. Jen prostě nevím, co od toho čekat a jestli by to teda už mohlo být
Díky všem za příspěvky